Widok

Przedszkole 'stokrotka" na Arkońskiej na Przymorzu

Przymorze Małe Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy moze ktos sie moze podzielic opinia na temat tego przedszkola?Jakie jest czesne? jaka atmosfera tam panuje?Bylabym wdzieczna za wszelkie opinie.pozdrawiam
:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Płacę miesięcznie 480 zł (razem z wyżywieniem).

Zajęcia: 2x angielski, 2x rytmika w tygodniu

Świetne podejście do dzieci kaaażdej opiekunki bez wyjątku. One nigdy nie mają złego humoru, problemów. Zawsze znajdą czas na rozmowę. Z Dyrektorką zawsze można znaleźć rozwiązanie w nietypowych sytuacjach.

Duuuży ogród. W wakacje można zaprowadzać dzieci do ogródka, żeby się zaczęły przyzwyczajać do dzieci i do opiekunek.

Dla niektóych mam minusem jest to, że nie ma spania, ani leżakowania. Są sofki jeśli dziecko jest zmęczone, to może poleżeć czy nawet pospać sobie, ale nie ma przymusowego spania.

Jak narazie minusów nie zauważam.
Dziekuje:)a moze ktos jeszcze chce cos dopowiedziec?:)
hej dziewczyny!
ja tez chce wlasnie zapisac córkę do stokrotki. a wiecie czy sa tam jakies inne zajecia dodatkowe np tance?? ciezko sie tam dostac?? a moze ktoras z mam jest z okolicy to wybralybysmy sie na spacerek z dzieciakami??
ja jestem z okolicy, mam 2-kę dzieci, 3l i 3 msce chłopak i dziewczynka 2 lata, chcę je tam zapisać też, na spacery jestem chętna:)
ooo no to super. to daj na siebie jakies namiary. ja córcie juz tam zapisalam. zobaczymy jak wyniki :) moje gg 1184331
Właśnie skończyła się rekrutacja do stokrotki, troche jestem zawiedziona że tak drogo maja w tym przedszkolu, w sumie mam jeszcze jedną córcię , z którą zostaję w domu(1,5 roku).Dziewczyny piszcie czy Wasze dziecko dostało się do Biedronek?Ja staram się o przyjęcie do tej grupy.
Z tego co wiem to super przedszkole.Mojego brata córa chodziła.Dużo dzieci przeszło do pobliskiej szkoły więc było im raźniej by rozpocząć nauke szkolną.
Jedną z auczycielek jest moja koleżanka ze studiów.Super dziewczyna,mądra i ambitna a do tego kochana:).Mam nadzieję że sie dostanę:)Pozdrawiam
ps.Chetnie poznam mamy 3 latków z Przymorza:)
my też startujemy do tego przedszkola i mamy rodzeństwo, które się nie łapie jeszcze - 2-latkę. proszę o kontakt, to się może umówimy kiedyś. przedszkole fajne, panie przemiłe, a jak na prywatne, to chyba nie jest drogie. posłałam do biedronek, ale nasze dziecię kwalifikuje się do 4-latków jednak, jak powiedziała P. dyrektor i ponoć przydział do grup jest dość swobodny, niekoniecznie dziecko idzie do deklarowanej przez rodzica.
W przedszkolu "Stokrotka" nie ma grup strikte wiekowych. Są grupy mieszane wiekowo. Co najwyżej można wybrać grupę z uwagi na opiekunkę, którą się zna, lubi itd. Osobiście uważam, że tam wszystkie opiekunki są kochane, wspaniałe, doświadczone, z odpowiednim podejściem do dzieci.
image
to przedszkole jest prywatne???????????????????????????
tak, prywatne
i po dostaniu się dziecka do przedszkola trzeba zapłacić wpisowe - 300 zł. ma być w tym roku kupiona za to nowa zjeżdżalnia.
to dlaczego rekrutacja w nim była przez urzad miasta?co za oszuści?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
no tak, najlepiej ocenic, to takie polskie. Myslisz, ze to jest dla nich korzystne? zamiast 1000, które sie płaci w prywatnym przedszkolu dostawać od rodzica 350 zł? Owszem przedszkole prywatne, ale z dofinansowaniem od urzedu miasta, stąd rekrutacja jak do publicznych. Być może maja pule miejsc dla osób, które nie kwalifikują sie do miejsca dofinansowanego.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Poprostu poczułam się oszukana w pierwszej chwili.Wybrałam je na pierwszego wyboru a mogłąm przecież wybrać inne-tańsze.nie oceniam tylko tak jakos napisałam bo byłam pewna ze jest państwowe, ale doszłam do tego że jest dofinansowywane.Trudno,mogłam lepiej się poinformować.Moj problem.
I proszę nie pisz ze ,,to takie polskie" bo takie teksty mnie strasznie wkurzają.Nic o mnie nie wiesz!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
doinformować:)
no i moja córa bedzie motylkiem:) czyli I grupa 3 latków
wow ale fajnie tyle mamuś sie tu odezwalo. moja córeczka tez sie dostala do motylków. a to przedszkole nie jest prywatne!!!! tylko niepubliczne od zeszlego roku czy 2 lat. a to roznica...
kochane
to przedszkole jest swietne moja corka chodzila tam 3 latka , opieka swietna , kobitki bardzo troskliwe i ucza swietnie , polecam rowniez angielski dziecko wiecej nauczylo sie niz w 1 klasie podstawowki, he teraz to nic nie pamieta jak wychodzi z lekcji a po przedszkolu mowila pelnymi zdaniami i spiewala po angielsku. Fakt nie ma spania ale kazde dziecko moze sie polozy na sofce jeli ma potrzebe, a i maja czas na takzwane wyciszeni czyli klada sie na dywanie i moga odpoczac a pani im czyta lub sluchaja bajek z plyt. przedszkole jest dofinansowywane a i tak nie jest az tyakie drogie sa drozsze i to w pelni panstwowe. Dla porownania ja placilam z wyzywieniem i angielskim srednio kolo 430zl a bylo to 2 lata temu. PRZEDSZKOLE REWELACYJNE , PELNA PROFESKA , DBALOSC O MALUSZKI I ICH EDUKACJE NA BARDZO DOBRYM POZIOMIE.Moje dziecko plakalo w weekendy bo przedszkole bylo zamkniete:) Dodam jeszcze ze jezeli dziecko jest "bardziej rozwiniete "niz inne i ma indywidualne potrzeby np. proby pisania czy czytania to panie bardzo chetnie pomagaja takiemu szkrabowi...POLECAM POLECAM
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
podbijając temat - kto ma informacje, jak wygląda początek? normalnie pierwszego września rano dzieci się zostawia, czy jest jakiś początek? co potrzeba dla startującego dziecka?
Witam i podbijam temat dla siebie oraz wszystkich zainteresowanych tegoroczną rekrutacją do przedszkoli. Czy któraś z Mam może podać jakieś świeże informacje o Stokrotce (np. wpisowe, wysokość czesnego, atmosfera, zadowolenie dzieci, opieka, dodatkowe zajęcia) ?? Będę wdzięczna za każdą wartościową informację :) Pozdrawiam :)
Ja mam info z przed roku . Za przedszkole płaciłon około 570 zł. z wyzywieniem ...ale moje dziecko było w grupie gdzie angielski był rozszezony i dodatkowa opłata była 50 zł. Natomiast pozostałe grupy mają angielski 4 razy w tygodniu po 30 min. Wtej opłacie jest już wszystko ,teatr raz w miesiącu rytmika bale karnawałowe wycieczki imprezy okolicznościowe ...Przedszole bardzo fajne ..duży ogród do zabaw . Z angielskiego moje dzicko wyniosło bardzo dużo ,ma utrwalone podstawowe zwroty ,nazwy itp .Na opiekę i Pane nie można powiedzieć nic złego dla mnie super ...dziecko też wspomina przedszkole bardzo miło ...Sale są dobrze wyposazone kolorowe ,budynek wyremontowany , w ogrodzie dużo sprzetu do zabawy ,wspinaczki itp.
Eli, dziękuję za wszystkie informacje, są bardzo cenne :) Czy wiesz może jak wygląda "leżakowanie" dla najmłodszych? Obawiam się, że moja Córcia będzie potrzebowała jeszcze drzemki w ciągu dnia i zastanawiam się czy jest tam wyodrębnione jakieś miejsce, gdzie dzieci mogą odpocząć. Z tego co wiem kuchnia jest prowadzona na miejscu, tak? Czy wiesz może jak mniej więcej liczne są grupy i ile Pań opiekuje się jedną grupą? Wybieram się na zwiedzanie przedszkola w przyszłym tygodniu, ale chciałam zasięgnąć informacji u zorientowanych Mam :)
Leżakowania nie było , natomaist w każdej sali jest jkaś kanapa na której jak dziecko chce to może sobie poleżeć . Kuchnia jest na miejscu . Grupy liczyły około 26 dzieci ...zawsze jest jedna wychowawczyni i pani do pomocy .Jeśli chodzi o leżakowanie to moje dziecko nie potrzebowało tego .Wręcz przez 2 mc chodziła do innego przedszkola gdzie było leżakowanie i przeżywała wręcz traume bo tak nie lubiła leżakować , bo Panie tylko uciszały dzieci i na siłę kazały spać .
W grupie mojej córy owszem jest kanapa i może się na niej dziecko położyć, ale jest to niezmiernie trudne wśród hałasu i zabaw przy innych dzieciach. Moja córa przez kilka miesięcy zasypiała mi na rękach gdy odbierałam ją ok. godz. 15. Była bardzo zmęczona i śpiąca. To był koszmar bo jak nie zasnęła to była bardzo marudna bo chciała spać. Teraz, po pół roku, jest lepiej, chociaż nadal potrzebuje snu, to już nie tak bardzo jak we wrześniu. To jest dla mnie minus tego przedszkola bo niektóre dzieci potrzebują snu.
leżakowania nie ma i w sumie żadnego kąciku odpoczynku nawet. grupy liczne, pani tylko jedna + pomoc. czesne zwiekszy sie od wrzesnia i koszt wyzywienia pewnie tez. wg mnie wyzywienie jest drogie a dziecko zawsze wraca do domu bardzo glodne. poki co płącę ok 550 zł, z logopedą płaciłam ponad 600 zł. panie miłe - dzieci lubią przedszkole.
Polecam przedszkole. Bardzo miłe Panie, Troszczą sie o dzieci. Fakt nie ma leżakowania, ale jak dziecko potrzebuje odpocząć, może sie położyć na kanapce, moja córcia czsem przesypiala nawet godzinę. Opłaty za jedzenie może nie są najniższe, ale mając porównanie z iinymi placówkami moim zdaniem jest na wyższym poziomie. Synek, klasyczny niejadek zawsze jest pilmowany przez Panie, które dbają aby był najedzony. Jestem mamą dwójki dzieci, które uczeszczaja do tej placowki i gorąco ją polecam.
Podnoszę temat na chwilę przed rozpoczęciem przygody z przedszkolem i o odpowiedź na moje pytanie proszę Mamy, które mają już stokrotkowe doświadczenie :)

W poniedziałek czeka nas pierwszy dzień w przedszkolu i jestem ciekawa jak on wygląda od strony organizacyjnej: czy dzieci od razu dostają swoje woreczki na rzeczy, do których można schować ubrania na zmianę czy pierwszego dnia lepiej je przynieść w swoim woreczku / podobnie z ręcznikami (powinny już być czy lepiej na początek mieć swój) ? Wiem, że przedszkole to zapewnia, ale mam pytanie właśnie o ten pierwszy dzień (pierwsze dni?). Czy rodzice mogą odprowadzić dziecko do sali czy rozstajemy się w szatni, a do sali prowadzi je Pani?

Pytania być może banalne, jednak ważne z punktu widzenia Mamy nowego Przedszkolaka :)
Woreczki są, ręczniki są. Możesz nawet wejść do sali z nim. Zaproponuj dziecku, by wzięło ukochaną zabawkę, ale żeby samo wybrało sobie i może je mieć na sali.

A wiesz do której grupy będzie chodzić?
Witam serdecznie,
Ja również jestem podekscytowana pierwszym dniem w przedszkolu. I zapewne to my rodzice będziemy bardziej przerażeni niż nasze dzieci. Właściwie też nie wiem co zabrać tego pierwszego dnia (ubranka z pewnością, zastanawiam się nad zestawem do mycia ząbków), im bliżej tego dnia tym mniej jestem zorientowana. Moja córka będzie w Krasnalach ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuję za informację :) Nie wiedziałam, że można wejść z Dzieckiem do samej sali, ale jeśli to prawda to świetna informacja.

Co do pytania Basi odnośnie szczoteczki do zębów to pytałam o to jeszcze w czerwcu Panie z przedszkola i wspominały, że w pierwszych dniach września kiedy Dzieci dopiero oswajają się z nowym miejscem raczej są problemy z regularnym myciem ząbków (o ile w ogóle to możliwe :)) Druga połowa września to podobno czas kiedy wszystko powoli układa się i pewne rzeczy można jakoś usystematyzować (w tym mycie zębów).

Może jeszcze jakieś cenne rady dla Mamy małego Przedszkolaka ? :)
witam jestem mamą dwulatki z Gumisiów pierwszy dzień za nami bez płaczu marudzenia a z wielkim uśmiechem i radością. mam nadzieję że każdy następny będzie równie radosny! Przedszkole póki co ok.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
moje dziecko tez jest w Gumisiach, jest tam cudowna pani Ela, kocha nasze maluchy i jest bardzo opiekuncza. Dziecko moje chętnie chodzi do przedszkola.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgadzam się. Jest wszystko ok. Fajnie jest w tym przedszkolu.
mam pytanie,czy dzieci w wieku 2,5 roku mogą zostać przyjęte, czy trzeba spełniać jakieś konkretne warunki?
A nie lepiej zadzwonić do konkretnego przedszkola i po prostu zapytać
Pani Ela rzeczywiście super. Kocha dzieci, nie krzyczy, uczy je, przytula. Samo przedszkole też jest ok, chociaż dla mnie wielkie minusy to:
- dzieci niestety nie chodzą codziennie na spacer (Kiedyś zapytałam jakiejś pani czemu nasza grupa nie była na spacerze a jest piękna pogoda? Dowiedziałam się, że "dziś była inna grupa")
- nie ma sali gimnastycznej, bo została zamieniona na salę dla dzieci
- dzieci niestety dostają słodyczne np. od Mikolaja
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
Mam pytanie drogie mamy dotyczące przedszkola i aktualnie tego jak tam teraz jest.
Jaką grupę warto wybrać? Tzn.do ktorej Pani się zapisać? Chce zapisać coreczkę i mam mętlik w głowie... Dziękuje z góry za wszystkie informacje :-)
Trudno powiedzieć, Panie się zmieniają nawet w ciągu roku, z dnia na dzień.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
moja corka chodzi od roku do motylkow i nie bylo tam zadnych zmian a 2 nauczycielki - pani Brygida i pani Magda sa super. oczywiscie pani Kamila asystentka tez rewelacja. polecam!
image
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja tez bardzo polecam grupę Motylków, wszystkie trzy panie: p. Magda, p. Brygida i p. Kamila są ciepłe, serdeczne, przyjaźnie nastawione do dzieci, bardzo opiekuńcze, uśmiechnięte, a jednocześnie bacznie obserwują dzieci i potrafią o nich dużo powiedzieć (jak się zachowują, co się zmienia w zachowaniu itd.). Ja jestem bardzo zadowolona z przedszkola, moja córka je uwielbia, więc polecam.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5
A czy ktoś ma dziecko w grupie Biedronki?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Potwierdzam opinie pozytywne na temat tego przedszkola. Gorąco polecam grupę Motylki i cudowne Panie: Magdę, Brygidę i Kamilę-bardzo troskliwe i opiekuńcze,a przy tym dbające o wpajanie dziecku zasad.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

jak żyć po śmierci jedynego dziecka ? (23 odpowiedzi)

22 lipca 2016 straciłam mojego jedynego ukochanego Syna ...miał zaledwie 25 lat... Poszedł spać i...

do góry