Widok
Bardzo fajna jest sałatka gyros-warstwowa. Kurczak - pierś ,usmażony w mniej więcej zapałki (zamarynowany wcześniej ok 3h przyprawą gyros najlepiej Kamis), 2 cebulki w kostkę, potem pochlapać ketchupem, 4-6 ogórków konserwowych w kostkę, puszka kukurydzy, majonez i na to drobno pokrojona kapusta pekińska. Pycha :)
Albo kalafiorowa - kalafior ugotować na pół twardo do tego jajka, rzodkiewka, szczypiorek lub natka pietruszki, majonez + przyprawy :)
albo pieczarkowa :)
pieczarki konserwowe, ogórki kartuskie zetrzeć na tarce jarzynowej, pęczek natki pietruszki, szynka konserwowa - na zapałki, majonez, sól i troszkę cukru.
albo z selerem konserwowym
słoik selera,30dkg szynki konserwowej,1x kukurydza, 1x ananas, 5 x jajka, szczypiorek, majonez + przyprawy :)
Albo najprostsza do grilla kapusta pekińska drobno + pomidorki+ ogórek ( świeży lub kiszony), kukurydza, papryka czerwona, może być szczypiorek i sos sałatkowy Knorra paprykowy lub inny :)
Smacznego :)))
Albo kalafiorowa - kalafior ugotować na pół twardo do tego jajka, rzodkiewka, szczypiorek lub natka pietruszki, majonez + przyprawy :)
albo pieczarkowa :)
pieczarki konserwowe, ogórki kartuskie zetrzeć na tarce jarzynowej, pęczek natki pietruszki, szynka konserwowa - na zapałki, majonez, sól i troszkę cukru.
albo z selerem konserwowym
słoik selera,30dkg szynki konserwowej,1x kukurydza, 1x ananas, 5 x jajka, szczypiorek, majonez + przyprawy :)
Albo najprostsza do grilla kapusta pekińska drobno + pomidorki+ ogórek ( świeży lub kiszony), kukurydza, papryka czerwona, może być szczypiorek i sos sałatkowy Knorra paprykowy lub inny :)
Smacznego :)))
a ja polecam pomidorki z serem i sosoem czosnkowym
pomidory obieramy ze skurki
kroimi w plastry
sos:
1 mały jogurt nayuralny
4 łyżki majonezu
bazylia
sproszkowany czosnek mieszmay kładziemy pokrojone pomidory i kazda warstwe przekłądamy sosem i sypiemy startym serem i tak do końca naszej piramidki
mówie wam palce lizać każy kto 1 raz zjadł zachwalał
pomidory obieramy ze skurki
kroimi w plastry
sos:
1 mały jogurt nayuralny
4 łyżki majonezu
bazylia
sproszkowany czosnek mieszmay kładziemy pokrojone pomidory i kazda warstwe przekłądamy sosem i sypiemy startym serem i tak do końca naszej piramidki
mówie wam palce lizać każy kto 1 raz zjadł zachwalał
a z brokułami to jeszcze jest pycha
brokuły ugotowane, do tego feta i posypane wszystko prażonym na patelni ziarnem słonecznika
przyprawiasz to pieprzem bo feta jest już słona dosyć
ale najlepsza to jak dziewczyny piszą
pekińska, albo sałata lodowa (twardsza to dłużej wytrzyma), pomidory ( ja lubię te koktajlowe) rzodkiewka, ogórek, i sos
dobre sosy do sałatek są w LIDLu i niedrogie
brokuły ugotowane, do tego feta i posypane wszystko prażonym na patelni ziarnem słonecznika
przyprawiasz to pieprzem bo feta jest już słona dosyć
ale najlepsza to jak dziewczyny piszą
pekińska, albo sałata lodowa (twardsza to dłużej wytrzyma), pomidory ( ja lubię te koktajlowe) rzodkiewka, ogórek, i sos
dobre sosy do sałatek są w LIDLu i niedrogie
ja robie zawsze taka leniwą :-)))
daje co mam :
ogórek swieży, małosolny
pomidory,
rzodkiewka
papryka,
kukurydza z puszki , lub inna mieszanka sałatkowa z puszki ,
ser feta z mlekowity ,
kroję w kostkę taką srednią,
doprawiam pieprzem , ziołami do sałatek ,sosik sam sie robi z pomidorów a solic nie trzeba jak dodajecie fete bo ona jest wystarczajaco słona
i tyle :-)) składniki wg uznania co lubiecie lub co macie akurat w lodówce
smacznego
daje co mam :
ogórek swieży, małosolny
pomidory,
rzodkiewka
papryka,
kukurydza z puszki , lub inna mieszanka sałatkowa z puszki ,
ser feta z mlekowity ,
kroję w kostkę taką srednią,
doprawiam pieprzem , ziołami do sałatek ,sosik sam sie robi z pomidorów a solic nie trzeba jak dodajecie fete bo ona jest wystarczajaco słona
i tyle :-)) składniki wg uznania co lubiecie lub co macie akurat w lodówce
smacznego
Ja na grilla robię surówkę z młodej kapustki. Kapustę szatkuję, marchewkę na tarce, posypuję sałatkową przyprawą Knorra (małe torebki), dodaję trochę oliwki i ugniatam wszystko rękoma. Na koniec dodaję koperek. Zamiast marchewki można dac pomidora pokrojonego w kostkę, tylko wtedy kapustę należy ugnieść samą z przyprawą, a pomidora dodać później z koperkiem.
Polecam mniamusne.com - masa podobnych i równie smacznych przepisów :)
Najprostsza sałatka? Ser feta, pomidor, szczypiorek, oliwa, sałata, trochę jogurtu naturalnego plus przyprawy na oko i wedle smaku i tak dalej :)
"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.
Najprostsza sałatka? Ser feta, pomidor, szczypiorek, oliwa, sałata, trochę jogurtu naturalnego plus przyprawy na oko i wedle smaku i tak dalej :)
"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.