Widok

Przetoką przesuszona po operacji

Witam,
Miałam po prawej stronie przetokę przedsuszona od urodzenia, miałam bo jestem dwie doby po usunięciu i żałuję, że tak zwlekałam, a miałam również takie objawy ja opisuje cię czyli sączący się płyn lepki i śmierdzący, a potem robiły mi się ogromne, bolące ropienie- strasznie to było.
Też zwlekałam bo moja pani dr. otolaryngolog zresztą ordynator otolaryngologi w Poznaniu na lutyckiej, właśnie tak mnie nastraszyła, że istnieje takie ryzyko, ale przed zabiegiem żeby mnie uspokoić podała mi do przetoki czyli do tej małej dziurki kontrast w szczykawce i zostało zrobione zdjecie RTG w którym uwidocznił się przebieg przetoki i okazało się, że jest bardzo płytka i nie ma rozgałęzień, czyli dla mnie na plus i na drugi dzień w znieczuleniu miejscowym miałam wykonany zabieg usunięcia przetoki, trwało to z 20 min maksymalne, w tym samym dniu wypisano mnie do domu:) a teraz czekam na ściągniecie szwów za 7 dni.

Proponuję tym co obawiają się zabiegu, bo sama miałam taki problem, poprosić swojego laryngologa lub otolaryngologa, o takie badanie najpierw.
Wojewodzki Szpital w Poznaniu ul Lutycka i pracujący tam specjaliści na otolaryngologi szczerze polecam.
W ogóle lepiej wybrać szpital, który ma doświadczenie w tego typu zabiegach, a nie małe powiatowe szpitaliki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pytanie,co to jest szczykawka?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Zdrowie

Wrażliwa skóra twarzy (56 odpowiedzi)

Jaki żel do mycia twarzy skóra wrażliwa będzie najlepszy? A może coś innego np.jakieś mleczko?...

Słabe, łamliwe i wypadające włosy (154 odpowiedzi)

Mam 31 lat i nigdy nie miałam bujnej czupryny. Moje włosy oceniłabym jako średnie. Od jakiegoś...

Środki na przedwczesny wytrysk (7 odpowiedzi)

Jakie znacie najlepsze sposoby na przedwczesny wytrysk? Ogólnie trochę zawiodłem się na...

do góry