Widok

Przewracanie i mruganie oczami

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Ostatnio u mojego malucha (2 latka) zaobserwowałam dziwną rzecz. Otóż od czasu do czasu robi coś niepokojącego z oczkami: szybko mruga przymrużonymi czy też przewraca (ciężko mi to ubrać w słowa). Trwa to dosłownie sekundę, ale zdarza się nawet kilka razy w ciągu dnia. Według mnie wzrok ma dobry, bo zarówno z daleka jak i bliska zauważa wszystko bez problemu. Czeka nas bilans dwulatka, więc z pewnością poruszę ten temat z pediatrą, ale może spotkałyście się z czymś takim u swoich pociech. Zaczynam się już tym coraz mocniej przejmować.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mogą być to tiki nerwowe proste. U nas wyglądało podobnie, dziecko wywracało oczkami do góry, na kilka sekund uciekały, poczatkowo podejrzewano u nas padaczkę.
Padaczka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tez myślę że to tiki nerwowe.
Ja bym to skonsultowała z neurologiem.
koniecznie idź do neurologa, takie objawy daje nie tylko padaczka. Sprawy nie można lekceważyć, bo może mieć poważne konsekwencje.
u nas tak zaczely sie tiki nerwowe, ktore po jakims czasie zmienily sie w inne. jestesmy pod opieka neurologa

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dr Małgorzata Błędzka (4 odpowiedzi)

czy może ktos chodzi do pani doktor? chciałabym poznac opinię o niej.

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (109 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

do góry