Widok

Przy następnych wyborach...

mój głos otrzyma ten, który zlikwiduje Straż Miejską. Może to być nawet pan Kononowicz lub inny przygłup, wszystko jedno. Zlikwiduje SM, ma mój głos.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
no cóż Niulka

tak jak napisałem wyżej, w kodeksie wykroczen jest taki myk, ze jak sie ukara kogos dwa razy za to samo wykroczenie, to za trzecim razem moze trafic do aresztu bez wzgledu na grozaca kare

gdy to kiedys czytalem - myslalem, ze to kompletny absurd

trafic do aresztu za notoryczne zle parkowanie??

ale patrzac na prezentowaną przez Ciebie postawę i brak poszanowania ladu spolecznego, byc moze tez stwarzanie niebezpieczenstwa (samochod zle zaparkowany najczesciej stwarza niebezpieczenstwo w ruchu !)

ten przepis ma sens

mam nadzieje, ze wymiar sprawiedliwosci zadziala jak nalezy

Niulka to w koncu to wielokrotna recydywistka
i co wiecej ograza sie, ze w przyszlosci dalej tak bedzie postepowac
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cross, dziecko drogie, Wam jak się nie wytłumaczy łopatologicznie to nic nie widzicie :) Nie wiem czy zauważyłes, ale piszę jedynie rano. Czasem nudzę się w pracy etatowej. Popołudniami i w weekendy mam ciekawsze zajęcia niż forum.
Po raz kolejny powtarzam, że mało mnie obchodzi, kto i co o mnie myśli. Dla mnie najważniejsza jest moja rodzina. Jeśli mogę zapewnić im lepszą przyszłość, przy tym muszę pozwolić sobie na małe przewinienie, zrobię to, nie oglądajac się na opinie innych. Nie obchodzi mnie status materialny innych osób, nie zaglądam im do "portfela". Zauważyłam jednak, że ludzie, którzy najbardziej przejmują się opiniami innych, mają największe problemy w życiu i często nie potrafią zapewnić najbliższym życia na przyzwoitym poziomie. Dlatego sorry, ale nadal będę robić tak jak ja uważam za słuszne, a Ty jak chcesz, stój sobie ładnie w rządku posłuszny i grzeczny, zważając na to, by nikt nie nazwał Cię aroganckim :)
Jeżeli ktoś działa wg modelu SAM SOBIE STEREM,ŻEGLARZEM, OKRĘTEM, i RZĄDEM na dodatek, to rzeczywiście możę mu się wydawać, że myślący inaczej to albo kosmici albo fantaści.
Pokajał się - i tyle.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hal bo zacznę myśleć że kolokwialnie mówiąc z gęby podeszwę robisz i bydlaczek żadnej kary nie poniósł.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
I szaleństwo niektórych forumowiczów.

Stanisław Lem
Stara Baśń działa...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
@ Niulka

Ryzykowna teza leży u podstawy tej propozycji - "że nie działa". A niech Pani pokaże mi, co działa. Telewizja publiczna działa ? Służba zdrowia działa ? Rząd działa ? Jedno działa na pewno - system bezmiaru niesprawiedliwości.
Na razie tylko Ciebie, więc poczekaj cierpliwie - napisałem raz i tak będzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Wal śmiało. Pewnie nie tylko mnie to ciekawi.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kiedyś Ci powiem^^
Hal skoro już przypomniany został temat rowerowego bydlaczka rozjeżdżającego mopsy to może zaspokoisz moją ciekawość w kwestii tego jaką top karę poniósł rzeczony bydlaczek za swój niecny występek.

Stanisław Lem
Niulka tak sobie czytam Twoje wypowiedzi i w wyobraźni maluje mi się obraz osoby, którą można określić trzema słowami z których najłagodniejszym jest "arogancka". Pozostałych nie napiszę bo człowiek kulturalny nie obraża kobiet.

Powiem tyle że wiele o charakterze człowieka mówi to jak traktuje on innych ludzi. Chętnie okazujesz innym swoją pogardę za kryterium przyjmując m.in wykonywany zawód a pewnie i status majątkowy. Ciekaw jestem co o Tobie myślą ludzie z Twojego otoczenia.

A skoro jesteś tak bardzo zajęta że nie masz nawet czasu prawidłowo zaparkować samochodu goniąc z jednego bardzo ważnego biznesowego spotkania na inne to jak i po co znajdujesz czas na wylewanie swoich frustracji na forum?

Leczysz w ten sposób swoje kompleksy?

Stanisław Lem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
hm...

Nie wylewam żali - komentuję, wypowiadam się w różnych kwestiach, ot...jak człowiek ma chwilkę czasu:)

Nie nazywaj mojej mopsiczki szczurem - to bardzo przyjemna i przyjazna człowiekowi rasa^^

W sprawie jakich podpasek?

Już wiesz, jak to ze mną jest - wolaków wcinam na śniadanie, zagryzając pipkami, takimi co to muszą mamę na pomoc wołać, bo pan ich na ulicy zwymyślał:)
heh,

mężczyzna to, co wylewa swoje żale na forum, czy raczej pipka...

mężczyzna to, co ze szczurem na spacer po lesie chodzi i rowerzysty się boi i żale na forum wylewa, czy raczej pipka...

mężczyzna to, co kobietom w sprawach popasek doradza, czy raczej pipka...

jak to z Tobą jest Hal?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cóż, są mężczyźni i pipki - gdy ktoś szuka ze mną zwady, ax pax między chrześcijany amen, to zawsze mogę w ryj dać.
http://www.youtube.com/watch?v=PAzIrgvhpHA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
rozumiem Hal, że Ty byś dał takiemu pięściami albo łomem po mordzie...

środek miasta, środek dnia i jakiś buc się awanturuje

dyskutować z takim nie ma o czym
lać? po co? żebym miał sprawe o pobicie...

m.in. od takich rzeczy jest SM a że akurat jechali?

Ty Hal pewnie wziąłbyś uszy po sobie
a nastepnie wylał swoje żale na forum jak to już robiłeś nieraz...

:P
@... - "pracuja tam ludzie jak wszedzie" oooo nie:))) Takich baranów i półgłówków nie znajdzie się nigdzie, tylko w SM.

"nawet zatrzymałem machnieciem reki jadacy samochód SM, bo zamiast wdawac sie w sprzeczkę na ulicy z jakimś baranem tarasującym drogę, po prostu zatrzymałem SM i wskazałem faceta mówiac" - mamo! mamo! a on się zaczepia!! panie strażniku niech pan mu coś powie!!

Tyle komentarza.
Oczywiście, że SM to nie kopia policji. Do SM trafiają półgłówki, które nie dostały sie do policji. Jak widać, chyba nie miałes okazji do rozmowy z jednym i drugim naraz, bo nawet zwykły policjant nie ma szacunku do SM.
Wykształcenie nie ma nic wspołnego z inteligencją. A jeśli nawet trafi się mgr w SM, to świadczy o nim, jak bardzo jest "mądry", że nie potrafi sobie lepszej pracy znaleźć. Jeśli masz z SM miłe doświadczenia, ok, ja nie mam nic do tego- podporządkowuj się pod ich palec. Jak tam sobie chcesz. Ba, nawet powiem, że doceniam to Wasze posłuszeństwo wobec SM. Zdaję sobie sprawę, że gdyby wszyscy stosowali taki liberalizm jak ja, na ulicach byłby niezły kocioł, dlatego bardzo cenię podporządkowane gąski, które boją się mandatów, bo ciężko im będzie przeżyć cały miesiąc jak go zapłacą :) Ja jako, że nie mam cierpliwości do korków i kolejek, zwyczajnie na tym korzystam :)
pomijajac już wszystko i osobiste przytyki,

czy Wy nie rozumiecie, że SM to nie jest kopia policji? i SM ma zupełnie inne zadanie? Priorytetem jest pilnowanie porządku w mieście więc z założenia powinni zajmować się przede wszystkim najjaskrawszymi przykładami naruszania przepisów w mieście, a do takich należą właśnie zaparkowane, gdzie popadnie i utrudniająe ruch samochody (np. kapitalna robote robi SM w Gdańsku przy ul. Pohulanka - tam na wsyokości kostnicy i szpitala wojewódzkiego jest zastawione całe pobocze, samochody tamują ruch a ich omijanie łączy się z wyjechaniem na pas przeciwny, gdzie zatraz jest zakręt i skrzyżowanie)

dlatego powinnismy SM rozliczac przede wszystko za to co do nich nalezy, skoro zlapali Niulke i slusznie dali jej mandat, to brawo dla SM - wykonali swoja zadanie

Hal buduje jakis obraz glupków tam pracujacych,
z czym zgodzic sie nie moge, pracuja tam ludzie jak wszedzie, o ile sie nie myle pewnie w wiekszosci z wyzszym wyksztalceniem, i jak wszedzie staraja sie wykonywac swoja prace...

pewnie, ze malo przyjemne jest jak sie zaczna czegos czepiac,
ale tak jak sobie przypominam swoje doswiadczenia ze SM, to dwa razy skonczylo sie na uprzejmej 3-4 minutowej rozmowie, a raz rzeczywiscie chcieli wlepic mandat,, ktorego nie przyjelem

raz tez zdarzyło mi się poproscić SM o interwencje, ba! nawet zatrzymałem machnieciem reki jadacy samochód SM, bo zamiast wdawac sie w sprzeczkę na ulicy z jakimś baranem tarasującym drogę, po prostu zatrzymałem SM i wskazałem faceta mówiac, ze zachowuje sie agresywnie i chyba jest pijany... jakoś nie uciekali, tylko zainteresowali sie sprawa, spisali dane, zapytali sie cyz chce wnosisc jakas skarge itd
do góry