Widok

Przychodnia Świętokrzyska NCM - opinie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Witam, Zapisałam maluszka ( 2 tyg ) do pediatry w przychodni Świętokrzyskiej, nie wiem czy była to dobra decyzja.
Już na początku był problem na recepcji z przyjęciem dziecka do laryngologa - wolny termin dopiero końcówka kwietnia, po konsultacji z laryngologiem czy w ogóle jest sens zapisywania się na wizytę - przyjęcie pacjenta tego samego dnia !!
Nie rozumiem to lekarz ma wolny termin ( poza mną tego dnia jeszcze 2-3 osoby zostały przyjęte na NFZ bez wcześniejszej umówionej wizyty ) a recepcja nie ????
Czy takie sytuacje zdarzają się często ????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
takiego bałaganu jak w tej przychodni nie ma nigdzie.jak mozesz to sie wypisz.ja mam mnostwo badan ktore moge zrobic tylko w ncm bo skierowanie mam od nich a nie moga mnie na nie zapisac bo nie ma zadnych terminow albo sa batrdzo odlegle wiec albo placisz albo sie nie leczysz.ta placowka kieruja chorzy psychicznie ludzie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie można się dodzwonić. Chciałam zarejestrować dziecko do pediatry i cały dzień dzwoniłam od rana i nic. W końcu zapisałam dziecko do innej przychodni.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
dokładnie poradnia dla dzieci chorych to totalna porażka, rejestrację przez internet można dokonać z kilkudniowym wyprzedzeniem ( niby skąd mam wiedzieć kiedy mi się dziecko rozchoruje) a jak dzwonie to już na dany dzień nie ma wolnego miejsca do pediatry.
no.. to chyba warto zmienić, teraz na USG bioderek trochę czekać muszę, dziecko urodzone w połowie stycznia a USG dopiero na 19 marca :( i niby nic wcześniej nie ma wolnego..
Czy wiecie może czy na skierowanie z NCM - USG można zrobić gdzie indziej na NFZ ?
ja róniez tam córke zapisałam , ale gdy dowiedzilalam sie ze nie ma miejsca dla 2tyg malucha , pojechalam i wypisalam córke.
Zmienilam na przychodnie "na wzgórzu" i jestem mega zadowolona , tam dzwoniac rano o 9 zawsze znajdzie sie miejsce aby podejsc z dzieckiem , nawet bez rejestracji. A co najwaznijesze zawsze za 1 razem ktoś odbierze , a jak nie za 1 to max za 3 :)

Ogólnie przychodnia świętokrzyska to dramat , a najgorszy to GINEKOLOG !
ja nie rozumiem kierownictwa przychodni - nic nie zmieniają mimo że opinie są kiepskie, od wielu lat słyszy się że to najgorzej funkcjonująca przychodnia.
ja byłam tam z córką u chirurga dzieciecego i ..... szkoda pisać :(
ale jak byłam na prześwietleniu z córką to Panie ok.
w rejestracji też uprzejme ale dodzwonić się tam nie da.
ogólnie nie polecam tej przychodni
my również jesteśmy w tej na wzgórzu i super od rejestracji po porady lekarskie
a co z chirurgiem dziecięcym tam jest nie tak ??? kurcze jesteśmy tam zarejestrowani własnie za 2 tyg ..

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

do góry