Widok

Psycholog dziecięcy

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkich, pierwszy raz będę musiała skorzystać z "usług" psychologa dziecięcego ale zanim to nastąpi mam pytanie czy sugerować się czymś przy doborze odpowiedniego specjalisty? Czy np posprawdzać opinie w googlu czy to ma jakieś znaczenie czy lekarz to lekarz i ja panikuję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witaj. Przede wszystkim psycholog to nie lekarz (nie studiował medycyny). Psychiatra jest lekarzem. Jeszcze są psychoterapeuci - to również nie lekarz, ale specjalista zajmujący się prowadzeniem terapii, po szkole psychoterapii. Psycholog poda doraźne porady. Opinie warto poczytać i wybrać kogoś, kto ma te opinie dobre. To tak po krótce, może jeszcze ktoś dorzuci jakąś wiedzę :)

Wiadomo że dla dobra dziecka chcemy jak najlepiej ale raczej lekarz to lekarz, możesz się sugerować opiniami w internecie ale chyba najlepiej jakbyś miała kogoś zaufanego, który by ci polecił jakiegoś specjalistę. ja swego czasu też szukałam psychologa w Nowym Sączu dla syna i u mnie jest tak że każdy się z każdym zna i przyjaciółki poleciły mi odpowiedniego specjalistę. Możesz popytać znajomych czy znają kogoś odpowiedniego, zawsze to z polecenia wydaje się lepsze i lekka ulga że dziecko jest w dobrych rękach

Ja z dzieckiem byłam z polecenia u psycholożki Moniki Krawiel. Nam to bardzo pomogło. Z tego co wiem to przyjmuje raczej nastolatki, ale może warto zapytać. Zawsze możesz zadzwonić i pytać o doświadczenie w zakresie problemu z którym się borykasz.

Polecam szczerze bardzo skuteczną pomoc psychologa dla dzieci jaką otrzymacie w Sensity. Psychoterapia dzieci i młodzieży opiera się tam przede wszystkim na rozmowie, zmierzającej do zrozumienia i rozwiązania problemu. W tym miejscu do każdego przypadku podchodzą indywidualnie co gwarantuje udzielenie dziecku pomocy na jaką ono liczy. Będziecie zachwyceni ich profesjonalizmem.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jakie perfumy polecacie? (71 odpowiedzi)

Chcialabym sprobowac czegos nowego, bardzo lubie zapachy cytrusowe, swieze, ale i konwalie....

Olej kokosowy (80 odpowiedzi)

Wczoraj jedna z Forumek zaciekawiła mnie tym produktem :) Zaczęłam szukać informacji, czytać i...

Dobry ortodonta (28 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

do góry