Widok

Pulmex baby - stosowałyście?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny czy któraś z Was nacierała swojemu dziecku plecki i klatke piersiową tą maścią?Jest skuteczna?
http://vaila.pl/
http://odbiorybudowlane.com.pl/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
mascią?ja uzywam oliwki na zmiane z parafiną ciekłą(zalecenie poloznej)bo moja mala ma strasznie sucha i pomarszczona skorke jeszcze glownie na dloniach i stópkach(za dlugo byla w wodach)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Justi słonko o taką maśc mi chodzi.
http://www.novartis-otc.pl/preparaty/pulmex_baby/index.php
http://vaila.pl/
http://odbiorybudowlane.com.pl/
no rozumiem ze musisz maluszkowi cos zaleczyc tą maścią?
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
PULMEX BABY to taka maść rozgrzewajaca na przeziębienia , stosowana przy kaszlach. katarach - naciera sie nia plecki i klatkę piersiową dziecka . Ja stosuje od małego u mojego 4l syna - zawsze kiedy cos mu dolega lub widzę , ze zaczyna się przeziebienie /infekcja z katarem, kaszlem. Polecam , warto kupic.
Ja stosuję Pulmex od czasu kiedy synek był bardzo malutki do dnia dzisiejszego. Maść ta pomaga i stanowi alternatywa dla WICK VapoRub (który mozna stosowac dopiero po 3 roku zycia). Bardzo dobry na noc, równiez na nóżki :)
My też właaśnie stosujemy 4dni po kolei i jest duuża poprawa lekarz dziś powiedział że wirusek miną a z maści jestem zadowolona polecam do tego sok malinowy oraz vibowit od2roku pozdrawiam
My również ją stosowaliśmy i super się spisała. Od tamtej pory jest w stałym wyposażeniu naszej apteczki :-)
www.naszekobiece.fora.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziewczyny a czy mogę ją stosować u mojego 4,5 miesięcznego synka? Na ulotce jest napisane, że dopiero od 6 miesiąca.
Ja stosuję cały czas, jak dla mnie rewelacja.Jak moja mała jest chora to teraz juz sama się upomina o nasmarowanie. U 4,5 miesięcznego ja bym zastosowała, ale tylko na plecach, Nie smarwałabym piersików.
Ja też stosowałam tą mąść i mogę z czystym sumieniem polecić ją bo u nas przynosiła poprawę :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas też się sprawdziła. Polecam!
Ja też ją sprawdziłam. Moja babcia natomiast namiętnie używa na mojej Oliwce maści kamforowej. W szczególności smaruje jej stopy, zawsze gdy mała zostaje u niej na noc.

Polecam i jedno i drugie.
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
witam,dziś moja córeczka o mało nie wylądowała w szpitalu przez tą maść.Lekarka zdębiała jak powiedziałam jej czym nasmarowałam małą.Zaczęło się od małego zaziębienia.Córcia miała katar i kasłała więc posmarowałam ją tą maścią.Już po godzinie zaczęła mieć duszności.Co się okazało w tej maści jest kamfora której nie wolno stosować u dzieci.W szpitalu lekarka powiedziała,że nie powinna ta maść być dopuszczona do sprzedaży.Drogie mamy uważajcie.Pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
prawda trzeba uważac u niektórych dzieci mogą wystąpić duszności ale to chyba jest w ulotce , mojemu synowi akurat nic nie było
Ja też stosowałam i polecam. Również na stópki :)
Pulmex baby nie zawiera kamfory (no przynajmniej ta tubka, którą ja mam ;))
specjalnie wyjęłam tubkę, żeby sprawdzić :/
natomiast czytałam gdzieś opinię, że często olejek eukaliptusowy zamiast pomagać - drażni drogi oddechowe. Poza tym balsam peruwiański zawarty w maści często uczula... Być może to właśnie któryś z tych składników wywołał duszności. Nie mniej jednak uważać zawsze należy
pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Myśmy miały mniej szczęscia,przy katarku nasmarowałam na wieczor córcię Pulmexem a niecałą godzinę pozniej zabrała ją karetka do szpitala.Pediatra powiedział zeby wyrzucic tą maśc w diabły bo często dzieci dostają silnych duszności po Pulmexie.
ja uzyylam tej masci raz. skonczylo sie na tygodniowym pobycie w szpitalu.
mala dostala takiego uczulenia ze wygladala jakbym ja wrzatkiem poparzyla.
dostala sterydy i po kilku dniach zeszlo.
radze uwazac.
ja używałam przy każdym dziecku,świetna maść polecam,,,,,znajome mamusie również smarują swoje pociechy,nigdy nie słyszałam o uczuleniu na masc,,,,,
Moja córka też nigdy nie miała uczulenia na pulmex.
Smaruję zawsze klatkę piersiową, plecki i stópki jak widzę, że ją chwyta przeziębienie.
Skutecznie pomaga w nocy oddychać.
ja smaruje mlodej stopki i wszystko oki
imageimage
ja też zastosowałam przed 6 miesiącem u dziecka, zapytałam wcześniej pediatre, powiedziała że mogę ale za pierwszym razem bardzo ostrożnie(i niewielką ilość) i żeby obserwować czy nie ma jakiegoś uczulenia duszności itp teraz już wiem że jest ok więc w razie katarku przeziębienia smaruje plecki , klatkę piersiową i stópki

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

Ortopeda Gdansk szpital kolejowy (21 odpowiedzi)

hej. ma moze z Was nr do przychodni w szpitalu kolejowym?? i jeszcze prywatnie do dr Pawlaka??

do góry