Widok
PULMEX BABY to taka maść rozgrzewajaca na przeziębienia , stosowana przy kaszlach. katarach - naciera sie nia plecki i klatkę piersiową dziecka . Ja stosuje od małego u mojego 4l syna - zawsze kiedy cos mu dolega lub widzę , ze zaczyna się przeziebienie /infekcja z katarem, kaszlem. Polecam , warto kupic.
witam,dziś moja córeczka o mało nie wylądowała w szpitalu przez tą maść.Lekarka zdębiała jak powiedziałam jej czym nasmarowałam małą.Zaczęło się od małego zaziębienia.Córcia miała katar i kasłała więc posmarowałam ją tą maścią.Już po godzinie zaczęła mieć duszności.Co się okazało w tej maści jest kamfora której nie wolno stosować u dzieci.W szpitalu lekarka powiedziała,że nie powinna ta maść być dopuszczona do sprzedaży.Drogie mamy uważajcie.Pozdrawiam
Pulmex baby nie zawiera kamfory (no przynajmniej ta tubka, którą ja mam ;))
specjalnie wyjęłam tubkę, żeby sprawdzić :/
natomiast czytałam gdzieś opinię, że często olejek eukaliptusowy zamiast pomagać - drażni drogi oddechowe. Poza tym balsam peruwiański zawarty w maści często uczula... Być może to właśnie któryś z tych składników wywołał duszności. Nie mniej jednak uważać zawsze należy
pozdrawiam
specjalnie wyjęłam tubkę, żeby sprawdzić :/
natomiast czytałam gdzieś opinię, że często olejek eukaliptusowy zamiast pomagać - drażni drogi oddechowe. Poza tym balsam peruwiański zawarty w maści często uczula... Być może to właśnie któryś z tych składników wywołał duszności. Nie mniej jednak uważać zawsze należy
pozdrawiam
ja też zastosowałam przed 6 miesiącem u dziecka, zapytałam wcześniej pediatre, powiedziała że mogę ale za pierwszym razem bardzo ostrożnie(i niewielką ilość) i żeby obserwować czy nie ma jakiegoś uczulenia duszności itp teraz już wiem że jest ok więc w razie katarku przeziębienia smaruje plecki , klatkę piersiową i stópki