Widok

Pulmex baby - stosowałyście?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny czy któraś z Was nacierała swojemu dziecku plecki i klatke piersiową tą maścią?Jest skuteczna?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Myśmy miały mniej szczęscia,przy katarku nasmarowałam na wieczor córcię Pulmexem a niecałą godzinę pozniej zabrała ją karetka do szpitala.Pediatra powiedział zeby wyrzucic tą maśc w diabły bo często dzieci dostają silnych duszności po Pulmexie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja też zastosowałam przed 6 miesiącem u dziecka, zapytałam wcześniej pediatre, powiedziała że mogę ale za pierwszym razem bardzo ostrożnie(i niewielką ilość) i żeby obserwować czy nie ma jakiegoś uczulenia duszności itp teraz już wiem że jest ok więc w razie katarku przeziębienia smaruje plecki , klatkę piersiową i stópki
ja smaruje mlodej stopki i wszystko oki
Moja córka też nigdy nie miała uczulenia na pulmex.
Smaruję zawsze klatkę piersiową, plecki i stópki jak widzę, że ją chwyta przeziębienie.
Skutecznie pomaga w nocy oddychać.
ja używałam przy każdym dziecku,świetna maść polecam,,,,,znajome mamusie również smarują swoje pociechy,nigdy nie słyszałam o uczuleniu na masc,,,,,
ja uzyylam tej masci raz. skonczylo sie na tygodniowym pobycie w szpitalu.
mala dostala takiego uczulenia ze wygladala jakbym ja wrzatkiem poparzyla.
dostala sterydy i po kilku dniach zeszlo.
radze uwazac.
Pulmex baby nie zawiera kamfory (no przynajmniej ta tubka, którą ja mam ;))
specjalnie wyjęłam tubkę, żeby sprawdzić :/
natomiast czytałam gdzieś opinię, że często olejek eukaliptusowy zamiast pomagać - drażni drogi oddechowe. Poza tym balsam peruwiański zawarty w maści często uczula... Być może to właśnie któryś z tych składników wywołał duszności. Nie mniej jednak uważać zawsze należy
pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też stosowałam i polecam. Również na stópki :)
prawda trzeba uważac u niektórych dzieci mogą wystąpić duszności ale to chyba jest w ulotce , mojemu synowi akurat nic nie było
witam,dziś moja córeczka o mało nie wylądowała w szpitalu przez tą maść.Lekarka zdębiała jak powiedziałam jej czym nasmarowałam małą.Zaczęło się od małego zaziębienia.Córcia miała katar i kasłała więc posmarowałam ją tą maścią.Już po godzinie zaczęła mieć duszności.Co się okazało w tej maści jest kamfora której nie wolno stosować u dzieci.W szpitalu lekarka powiedziała,że nie powinna ta maść być dopuszczona do sprzedaży.Drogie mamy uważajcie.Pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też ją sprawdziłam. Moja babcia natomiast namiętnie używa na mojej Oliwce maści kamforowej. W szczególności smaruje jej stopy, zawsze gdy mała zostaje u niej na noc.

Polecam i jedno i drugie.
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
U nas też się sprawdziła. Polecam!
Ja też stosowałam tą mąść i mogę z czystym sumieniem polecić ją bo u nas przynosiła poprawę :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja stosuję cały czas, jak dla mnie rewelacja.Jak moja mała jest chora to teraz juz sama się upomina o nasmarowanie. U 4,5 miesięcznego ja bym zastosowała, ale tylko na plecach, Nie smarwałabym piersików.
Dziewczyny a czy mogę ją stosować u mojego 4,5 miesięcznego synka? Na ulotce jest napisane, że dopiero od 6 miesiąca.
My również ją stosowaliśmy i super się spisała. Od tamtej pory jest w stałym wyposażeniu naszej apteczki :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
My też właaśnie stosujemy 4dni po kolei i jest duuża poprawa lekarz dziś powiedział że wirusek miną a z maści jestem zadowolona polecam do tego sok malinowy oraz vibowit od2roku pozdrawiam
Ja stosuję Pulmex od czasu kiedy synek był bardzo malutki do dnia dzisiejszego. Maść ta pomaga i stanowi alternatywa dla WICK VapoRub (który mozna stosowac dopiero po 3 roku zycia). Bardzo dobry na noc, równiez na nóżki :)
PULMEX BABY to taka maść rozgrzewajaca na przeziębienia , stosowana przy kaszlach. katarach - naciera sie nia plecki i klatkę piersiową dziecka . Ja stosuje od małego u mojego 4l syna - zawsze kiedy cos mu dolega lub widzę , ze zaczyna się przeziebienie /infekcja z katarem, kaszlem. Polecam , warto kupic.
no rozumiem ze musisz maluszkowi cos zaleczyc tą maścią?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry