Widok

Pulneo

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny! Czy na Wasze dzieci działa Pulneo? Jeśli tak to w jakich przypadkach? Nam z uporem maniaka pediatra każe podawac przy infekcjach ale na tyle razy ile było stosowane pomogło moze 2. Z reguły trzeba było zmienić lek bo z wirusowki robił sie stan bakteryjny i zmienialiśmy na Bactrim. Syszlalam jeszcze o Neosine ale nie znam opini. Jakie sa Wasze doświadczenia z tym lekiem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja znam syrop neosine i na moich chłopaków (4,5 i 1,5) działa bardzo dobrze
ale myślę że na każdego może działać inaczej, zależy od organizmu
my dostawaliśmy go jak jeszcze był na receptę, teraz kupuję bez
mogę polecić aptekę gemini bo tam tylko 16zł
teraz testuję na sobie tabletki, zobaczymy czy mnie też postawi na nogi, no i podobno działa uodparniająco
image
Neosine a pulneo to dwa zupełnie różne leki,u nas ani pulneo ani neosine w ogóle nie działa.Przy kaszlach sprawdza się tylko pulmicort co do neosine to dwóch lekarzy powiedziało mi ,że ma bardzo słabe działanie przeciw wirusowe.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
U nas Pulneo działa bardzo fajnie ale go trzeba podac bardzo szybko , tzn jak tylko się infekcja zaczyna .

u nas działa Neosine, Pulneo nie próbowałyśmy
wiadomo że nie zadziała zawsze bo jednak infekcje różnią się od siebie i nigdy nie ma gwarancji że z wirusówki nie rozwinie się w coś poważniejszego ale nawet teraz Lila miał mocną infekcję gardła i kaszel i miałyśmy spróbować Neosine ale miałyśmy też receptę na Ceklor jak by nie zadziałało, mija 5 dni i udało się bez antybiotyku :)
U nas Neosine nie działa - dwie próby. Natomiast pierwszy raz ostatnio podałam pulneo i świetny efekt. Zaznaczam, że podałam od razu przy pierwszych objawach. Kupiłam odpowiednik pulneo bez żółcieni pomarańczowej.
Po Pulneo mała miała okropne uczulenie i lekarz kazał jednocześnie dawać Zyrtec. Wydawało mi się to dziwne i zaprzestałam podawania tego leku.
Kwiatku a jak nazywa sie ten odpowiednik Pulneo?napisz prosze.
My mieliśmy Fenspogal jako zamiennik i tam nie było tego składnika.
Fenspogal
Dzieki:-)
A pulneo na jaki jest kaszel?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Permanentny ból głowy.. :( (44 odpowiedzi)

Od jakiś 2-3 tygodni permanentnie boli mnie głowa. Dzień w dzień, przez większość czasu. Zawsze...

Proszę o opinię na temat PRZEDSZKOLI : (18 odpowiedzi)

Jak w tytule, chciałabym posłać córkę do przedszkola ( 3 latek ) i interesują mnie opinie na...

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...

do góry