Widok

Pytanie do Zet

Widzę, że zależy Ci, aby ludzie czytający to forum przyjęli pewien punkt widzenia, zbliżony do Twojego.

Dlaczego więc robisz to w takiej formie, że zraziłeś do siebie prawie wszystkich rozmówców? Czy zdajesz sobie sprawę, że twoje działania odnoszą skutek odwrotny do zamierzonego? Ludzie postrzegają cię jako świra, a w związku z tym przestają traktować Twoje słowa poważnie.

Co jest ważniejsze dla ciebie? Trafić do ludzi, czy wyrzucić z siebie myśli i emocje? Bo mam wrażenie, że to drugie.
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
"Gusta dobre i marne" - Piękne :D:D:D:

http://www.youtube.com/watch?v=jmMm2GEFx2w
Nie jestem całkowicie bezużyteczny.. Mogę zostać użyty jako zły przykład.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Właśnie Kaju. Każdy ma jakiś gust. To co napisał Zet: jedni lepszy drugi gorszy. Nikogo z tego powodu jednak nie mam zamiaru wyśmiewać czy szykanować bo również jestem taką niepoprawną idealistką. :)) Podobno nie to co ładne jest ładne a to co się komu podoba.
Widzisz.. to zupełnie 'insza inszość' :) Właśnie o to mi chodzi :) Ja tez mam swój gust :) ale nie ośmielę się twierdzić, że jest lepszy :) albo że ja go mam, a ktoś lubiący tzw. 'kicz', go nie ma :) Ma @Letnia :) tylko ZUPEŁNIE inny :) jestem chyba niepoprawna idealistką ;))))) ale zawsze i wszędzie będę powtarzała SZANUJMY swoje poglądy i nie obrażajmy się na wzajem :)
Nie Kaju, nie czuję się ale uważam się za estetkę i wiem co mi się nie podoba po prostu.
Gadaj z głupim to Cię osr*.
@Letnia :) a czujesz się na tyle autorytetem aby sadzić o cudzych gustach? :)))) Ja nie :)))
@Zet... hm... trafiłeś w sedno... są na tyle 'mądre' na ile 'mądry' jest programista :)
@ kaja

To nie ja mam algorytmy - to mozg dziala wg skomplikowanych algorytmow. Przeciez komputery tez dzialaja wg algorytmow.
Zet, tak też sądziłam, że nie masz zamiaru odsłuchać :))
@ letni_a

Nie ma obawy o mój słuch, pismo czuję nosem z daleka.
"Są więc gusta dobre i marne."
O dziwo ale zgadzam się z Zetem.
:))) @Zet :))) Kurczę bledziutkie...... :))))) Czyżbyś był matematykiem ścisłym? :))))) Masz na wszystko algorytmy ;))
Nie zbadane są głębie ludzkiego umysłu :) Być może narodzi się gdzieś WIELKA odkrywcza myśl :) Z niecierpliwością czekam :) może dożyję.. ;)))
K&K no toś teraz mnie rozśmieszył ta listą dla Zeta. Nie martwi Cię potencjalne uszkodzenie jego słuchu? Jesteś bez serca :p
:)))))) Stvoriczko :)))))) No cóż....powiem tak... :) jaki odbiorca taka 'sztuka' ;)))))
@ kaja

To masz przedawnione pojęcie o gustach. Są środki do analizowania gustu a powiedzenie, że o gustach się nie dyskutuje służy jedynie do tego by unikać awantur w błahych sprawach.

Moda, sztuka, to są dziedziny modelowania przy pomocy znaków i to się daje rozgryżć bez większego trudu. Są więc gusta dobre i marne.

Pod koniec wieku XIX twierdzono,że już konec nauki, wszystko wymyślono, a tu na początku XX w. posypały się nowe teorie.I się zaczęło. W sztuce może być podobnie.

Problem pojawił się, gdy sztuka przestała szukać prawdy artystycznej a zajęła się publicystyką i ideologią.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
wiesz, jeśli chodzi o dziwne pomysły, to Japończycy udowadniają, ze jeszcze nie wszystko wymyślono ;)

http://www.neatorama.com/2006/07/17/god-jesus-toy-robot/

http://laughingsquid.com/moko-moko-mokoletto-a-bubbly-japanese-toilet-candy/
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
@Zet :)

Żółta Kartka ;))) O gustach się nie dyskutuje ;))) Nie nam oceniać czy ktoś takowy posiada, czy tez nie :) Ma PO PROSTU INNY :)
Wać Panna Doda...hm... :))) liczyłam na bardziej wyrafinowany (czytaj : zaczepny) przykład...

Nie sprostowałeś mojej myśli, więc ciągnę dalej.. Myślę, że w 'szeroko rozumianej sztuce' WSZYSTKO już wymyślono. Prekursorów nowych, odkrywczych i samoistnych pomysłów w związku z tym już NIE MA. Jest tylko (albo AŻ) kompilacja wrażliwości i talentu lub jej brak. Czy więc można ich uznać za artystów? W/g twoich słów to tylko rzemieślnicy... I tu się z tobą pozwolę nie zgodzić.
@ kaja

Ależ oczywiście zdarzają się. W pianistyce np. Blechacz. W popkulturze - Elvis Costello, czy cała plejada dam.

A w mediach mamy do czynienia głównie z producentami kiczu i rzemieślnikami kiczu dla ludzi bez gustu - patrz Doda Elektroda.
@Zet :) Znaczy prekursor, idee fixe... OK.
Idziemy dalej... Czy we współczesnym świecie widzisz 'prawdziwych artystów'?
Nieznalska to doskonały przykład pasożytowania na dorobku kulturowym i tworzenia skandalizującego kiczu, bo brak jej samoistnego artyzmu.
@ kaja

Prawdziwy artysta jest samoistny, autonomicznie generuje pomysły, nie pasożytuje na poprzednikach i nie przebiera aktorów szekspirowskich w stroje współczesne.

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (115 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

muza na dziś (784 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry