Widok

Pytanie do Zet

Widzę, że zależy Ci, aby ludzie czytający to forum przyjęli pewien punkt widzenia, zbliżony do Twojego.

Dlaczego więc robisz to w takiej formie, że zraziłeś do siebie prawie wszystkich rozmówców? Czy zdajesz sobie sprawę, że twoje działania odnoszą skutek odwrotny do zamierzonego? Ludzie postrzegają cię jako świra, a w związku z tym przestają traktować Twoje słowa poważnie.

Co jest ważniejsze dla ciebie? Trafić do ludzi, czy wyrzucić z siebie myśli i emocje? Bo mam wrażenie, że to drugie.
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
@ kaja

Albo ten zetjot coś tam uśmierca albo nie uśmierca, niezależnie od tego czy "mu pozwalamy" czy nie. Jest tu sprzeczność wewnętrzna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
@ Cross

Proszę mi wskazać owe "prawdy objawione". Panu objawione ?Chętn9e się dowiem, kto je panu objawił.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
@Cross :) To nie Zet je uśmierca :) aż tak Wszechmogący nie jest :)))) Pozwalamy na to aby uśmiercał ;) A to jednak różnica :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
"Przecież byłoby straśnie nudno gdyby wszyscy byli tacy sami :)))))"

To prawda. Ale zetjot głosząc prawdy objawione zamiast dyskutować uśmierca wszelką aktywność w tym dziale.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
@K&K :)) Daj być Zetowi takiemu jak CHCE być :)))) Przecież byłoby straśnie nudno gdyby wszyscy byli tacy sami :)))))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
...a głównie na klaskanych przyśpiewkach partyjnych i death metalu ;))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
@ randall

??????????

Wszystko, tylko nie rymy częstochowskie i rap. Śmieciowe muzyka i slowotwórstwo. To już wolę zacisnąć zęby i słuchać discopolo.
Ja mam kontakt praktyczny z muzyką od dziecka i na pewnych rzeczach jednak znam się.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
@ randall

Pani jest fanką discopolo ? A ja jestem fanem Elvisa Costello, jego żona nie jest aż tak dobra, ale jest niezła.
@randall

No właśnie, po co ci Amerykanie wymyslili ten internet.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
TO jest WOKALISTKA

http://www.youtube.com/watch?v=jr0T5sUT5zI
obie zareklamowane panie to SKANDAL
muzycznie jest pan w moich oczach skonczony
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
co za niznośny "chłop" i zawsze musi mieć ostatnie zdanie...
nic, tylko papla i papla, blabla i blabla, mambli bez konca
ja bym poduszką udusiła w czasie snu i trafila do kryminału
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
No o te paredziesiąt lat pani się spóźniła.Jeśli już to bardziej aktualne są raczej Karolina Glazer czy Diane Krall.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tia... ;)

http://www.youtube.com/watch?v=mGoXtSw0Ias
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
@ Randall

Przerost formy nad treścią ? A to mnie pani zaskoczyła. Formy tu żadnej nie widzę poza może tróczlonową formą - próbą postawienia tezy, jej ilustracją i wyciągnięciem wniosku.
Teksty z formą, piękną i niepowtarzaną formą to pisywał legendarny już tylko niestety, niedawno zmarły bloger z Gdyni - Seawolf. Napisał "Alfabet seawolfa". Warto poczytać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
hm...
nie uważam, że zetjot to "świr"
zdarza mi się nawet uśmiechnąć FIZYCZNIE kiedy go czytam ~:)
Kopiuję niektóre teksty jako "case study" jesli chodzi o temat np.: umiejetności komunikowania się, zjawiska przerostu formy nad treścią...
Nie mam nic przeciwko temu żeby korzystał z "wolności" słowa i dostępu do forum internetowego/ych
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
No przecież to rzecz oczywista, że jeżeli wysyła się jakiś przekaz, to ma to jakiś cel. Celem może być puszenie się , nadymanie,robienie wrażenia, typowe dla ludzi w każdej sytuacji, innym celem może być tylko próba przekazania określonej konkretnej informacji. Jeszcze innym celem może być przekazanie swojej OPINII połączone z prób perswazji czyli przekonania do niej odbiorców. Te motywacje mogą występować łącznie bądź osobno.

Może pani sobie teraz strelać i próbować trafić.

Ale jeśli pani stawia na emocje to z góry mówię - pudło. Gdyby to były emocje to nie bylbym w stanie racjonalnie przenanalizować temat i logicznie skonstruować tekst i poslugiwałbym się inwektywami, przekleństwami i monosylabami, jak to niektórzy mają w zwyczaju robić w necie.

Oprócz emocji są jeszcze inne sfery na emocjach nadbudowane - uczucia a nad nimi, wartości i tu moglibyśmy szukać moich motywacji. Ale główne motywacje wiążą się z zainteresowaniami zawodowymi czyli z poszukiwaniem prawdy i ustalaniem faktów.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (115 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

muza na dziś (784 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry