Widok

Pytanie do fryzjerek i kosmetyczek.

Rodzina i dziecko Moda i uroda Temat dostępny też na forum:
witam mam do was pytanie
planowałam zrobić sobie paznokcie żelowe i zafarbowac włosy
czy w ciąży jest to bezpieczne?
jak was uczą na kursach i szkoleniach
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Nie jestem fryzjerką, ale...farbuję włosy w ciąży. Rozmawiałam na ten temat z różnymi fryzjerkami. Jezeli masz watpliwości, możesz się zdecydować na łagodniejsze farby, bez amoniaku. Ciąża i tak jest okresem maksymalnych wyrzeczeń i ograniczeń dla matki, której samopoczucie jest też bardzo ważne dla rozwoju maluszka. Jeżeli będziesz się czuła lepiej, tzn. bardziej zadbana, to czemu nie...Co do paznokci żelowych- nie wiem. Ale swoje maluję regularnie zwykłymi lakierami.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie wiem dlaczego ktos minusuje :-/
Tez nie jestem fryzjerka/kosmetyczka a normalnie rozjasnialam odrosty, lagodna wersja rozjasniacza oczywiscie w salonie. Paznokci nigdy nie mialam zelowych, maluje i malowalam swoje lakierami.
To jak kobieta zachodzi w ciążę to ma ze wszystkiego zrezygnowac??!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
No niestety jeśli coś jest NIEBEZPIECZNE dla dziecka to się rezygnuje. To się nazywa odpowiedzialność...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Od dawna mówi się i pisze, ze farbowanie włosów w ciąży nie zaszkodzi dziecku w żaden sposób... Zwłaszcza, jeśli wybierzemy salon, w którym używa się "lekkich" farb z mniejszą zawartością amoniaku.
No, chyba że któraś z pań wręcz wykapie się w tym amoniaku ;)
Niby mamy XXI wiek a wciąż tyle osób wierzy w różne mity, zabobony i przesady nie tylko te dotyczące ciąży...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja odnosiłam się ogólnie to tekstu: "To jak kobieta zachodzi w ciążę to ma ze wszystkiego zrezygnowac??!" a nie do samego farbowania.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lepiej zapytaj o to ginekologa a nie fryzjerkę czy kosmetyczkę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no właśnie moja gin jest bardzo starej daty więc nie mam co pytać, dlatego myślałam, że na kursach fryzjerskich lub kosmetycznych coś mówią na ten temat. Chciałam na chrzest chrześniaczki ładnie wyglądać ale jeśli ma być to niebezpieczne to przeżyje bez tego.

Chęnie więc poczekam może ktoś jest kompetentny i odpowie mi i paulinie skoro obie mamy taki dylmat
Mój ginekolog mi odradzał farbowanie ale tylko do około 17 tygodnia, potem ok. Ewentualnie mówił o łagodnej farbie, jeśli bym nie wytrzymała :)
Akryl jest na pewno niewskazany, ale nie wiem jak to jest z żelowymi.
Moja kuzynka jest fryzjerką i kosmetyczką i zawsze mi mówiła, że śmiało można farbować włosy będąc w ciąży (oczywiście w salonie), paznokcie też można ale najlepiej hybrydowe bo do żelowych trzeba mocno spiłować płytkę paznokcia. Ja będąc w pierwszej i drugiej ciąży regularnie malowałam odrosty w salonie i dzieci są zdrowe a w ciąży nic się nie działo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

do góry