Widok

Pytanie do kadrowej :) urlop macierzyński, wychowawczy - a wypoczynkowy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Właśnie napisałam wnioski o dodatkowy urlop macierzyński (2 tygodnie) i o urlop wychowawczy :P

i teraz zaczęłam się zastanawiać...

pomiędzy urlopem macierzyńskim a wychowawczym chcę wykorzystać zaległy urlop za 2008 i 2009 rok - w sumie 22 dni :)

czy za bieżący rok też przysługuje mi urlop wypoczynkowy?

umowę o pracę mam do końca tego roku :P więc powinnam być rozliczona z urlopu ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja mam ptanie takie-jezeli urodzilam w 2009roku to nalezy mi się urlop wypoczynkowy za 2009 rok prawda,a za 2010 juz nie?
za 2010 też ci się nalezy już od 1 stycznia masz urlop tylko dokładną ilość dni ci powiedzą w kadrach bo nie wiem czy obecnie pracujesz czy jesteś na macierz/ wychowawczym bo to też wtedy inaczej się ten urlop wylicza ....
obecnie jestem na urlopie wypoczynkowym za 2009 a potem na wychowawczy ide
napewno za 2010 mi sie nalezy jakis urlop,jezeli niewracam do pracy?
wracam do pracy od 15.02.2010 a umowe mam do konca marca 2010 nadodatek karmie dziecko czy jest jakis przepis ze pracodawca musi przedluzyc mi umowe
matce nie przysługują 2 dni za urodzenie dziecka. Urlop ten jest do wykorzystania bezpośrednio po porodzie
http://www.poradaprawna.pl/index_pytania.php?co=pozycja&id=25535

2 dni przysługują rodzicowi na opiekę nad dzieckiem bez względu w jakim miesiącu się urodziło. Urlop nie wykorzystany w danym roku przepada.
Jeżeli kadrowa będzie wiedziała, że nie planujesz powrotu po urlopie tylko chcesz iść na wychowawczy to udzieli ci urlopu proporcjonalnie wyliczonego. Natomiast jeżeli nie wie o tym udzieli za cały rok. Dodatkowe 6 dni przysługuje od konkretnego dnia, więc jeżeli w tym okresie będziesz na wychowawczym to nie da rady tego doliczyć.
aagusia niestety pracodawca nie ma obowiązku przedłużać z tobą umowy :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki odkurzacz polecacie ? (26 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

do góry