Widok

Pytanie do kadrowej :) urlop macierzyński, wychowawczy - a wypoczynkowy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Właśnie napisałam wnioski o dodatkowy urlop macierzyński (2 tygodnie) i o urlop wychowawczy :P

i teraz zaczęłam się zastanawiać...

pomiędzy urlopem macierzyńskim a wychowawczym chcę wykorzystać zaległy urlop za 2008 i 2009 rok - w sumie 22 dni :)

czy za bieżący rok też przysługuje mi urlop wypoczynkowy?

umowę o pracę mam do końca tego roku :P więc powinnam być rozliczona z urlopu ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja nie korzystałam z dodatkowego bo jeszcze go nie było ale procedura wyglądała tak

przed skończeniem się macierzyńskiego złożyłam wniosek o urlop wypoczynkowy za poprzedni rok + część za bierzący, potem złożyłam wniosek o wychowawczy
nie wykorzystywałam całego urlopu wypoczynkowego za 2009 rok bo chciałam go wykorzystać już w trakcie pracy
image
image
dodatkowy urlop macierzyński przysługuje ZARAZ po zakończeniu podstawowego urlopu macierzyńskiego - nie może być przerwy między nimi :) także jest już za późno :/

"Dodatkowy urlop macierzyński jest udzielany bezpośrednio po wykorzystaniu urlopu macierzyńskiego. Nie trzeba wykorzystać go w całości. Istnieje możliwość łączenia dodatkowego urlopu macierzyńskiego z pracą u pracodawcy go udzielającego, ale w wymiarze nie wyższym niż pół etatu."
http://gazetapraca.pl/gazetapraca/1,90444,7401398,Urlop_macierzynski_2010.html
czy jezeli obecnie moje dziecko ma 8 miesiecy to czy przysługuje mi 2 tygodnie dodatkowego urlopu macieżynskiego?
a ja mam pytanie odnosnie złożenia wypowiedzenia po urlopie wychowawczym.kiedy najpóźniej muszę złożyć wypowiedzenie?urlop kończy mi się 29 maja.i co z urlopem wypoczynkowym,bo z tego co wiem to za ten rok mam do wykorzystania 13 dni.
w tym roku - w czerwcu zmienia mi się wymiar urlopu :) z 20 na 26 dni :) czyli za ten rok mam od razu do wykorzystania 26 dni? (płatnego urlopu)
Najpierw napisz wniosek o dodatkowy urlop macierzyński, następnie o zaległy i o cały za ten rok. A dopiero później składasz wniosek o urlop wychowawczy.
agusia przysluguje ci za 2010 rok
imageimage

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

gdzie w Rumi są kasztany???? (6 odpowiedzi)

potrzebujemy pilnie,moze wiecie???

OWI Gdynia, dr. Marzena Umińska (18 odpowiedzi)

witam, jutro mamy pierwszą wizyte w OWI. będzie nas przyjmować rehabilitantka dr. Umińska. czy...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

do góry