Widok

Pytanie do stałych użytkowników forum

Witam. Zgłębiając kwestię spędzania wolnego czasu przez ludzi, zajrzałam także na forum. Przejrzałam tematy/wątki itp. W wielu z nich pojawiają się wypowiedzi tych samych osób. Odpowiadacie, piszecie między sobą, radzicie innym o różnych godzinach - aczkolwiek podsumowując, bardzo aktywnie przez cały dzień. Oczywiście nie chcę "wnikać" w Wasze prywatne sprawy, ale czy moglibyście napisać coś o Waszym korzystaniu z forum? Czy to wynik tego, że nie pracujecie? Czy macie pracę, która pozwala na ciągłe korzystanie z forum? Czy jesteście tak bardzo "przywiązani" do tego forum? Czy z osobami, z którymi dosyć często piszcie, spotykacie się także na żywo? (nie będę podawała nicków, ale pewne grono osób zwróciło moją uwagę - pewna osoba raz dwa odpowiada na nowe posty, daje porady. Odnosi się wrażenie, jakby cały dzień spędzała przed komputerem). Chętnie poznam Wasze podejście do forum i powody do tak intensywnego korzystania z niego. Co ważne - nie oceniam, tylko chętnie poznam mechanizm/podejście i Wasze zdanie.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 7
Mysle, ze to ciekawy temat. Ja korzystam z forum sporadycznie w kwestii pisania, ale chetnie czytam, poznaje opinie, a czasem sie posmieje ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
rzeczywiscie interesujący temat...
w moim przypadku zaczęło się od "komunikowania się" z moją Sympatią :)
Wie, że ja wiem, ze On wie... itd.
Nie jestem z Trojmiasta więc chętnie "poznaję" Tubylców przez to co, jak i o czym piszą...
Jestem Mamą więc namiętnie czytam inne Mamy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuję bardzo za odpowiedź. A czy mogłabyś zdradzić, czy udało Ci się także poznać grono forumowiczów na żywo? Nie czytałam zbyt wielu wątków, ale sprawiacie wrażenie fajnej, zgranej grupy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cóż jak widzisz osoby, o których piszesz pewnie nie odpowiedzą na Twoje pytanie, albo niezbyt szybko ;-)
Ja piszę raz na jakiś czas, kiedyś więcej obecnie zdecydowanie mniej. Sporo ludzi znam osobiście, z paroma mam codzienny kontakt. Poznałam tu kilka osób, które obecnie są mi bardzo bliskie :-)
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuję. Czasem chyba forum jest takim "zamiennikiem" gadu-gadu, bo toczą się dosyć długie konwersacje na mnóstwo tematów w ciągu :) To super, że udało Ci się spotkać z kimś na żywo. Nie chcę nikogo obrazić, nikogo także "wyróżniać", ale to "ścisłe grono" zyskało moją sympatię - z kilku względów i właśnie jestem także ciekawa, czy się wszyscy znacie, spotykacie itp.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wszyscy nie. Ale są czasami organizowane spotkania, ogłaszane na forum, więc jak ktoś ma ochotę można dołączyć. Dobrze, że dodałaś, że "ścisłe grono" zyskało Twoją sympatię, bo już 5 łapek w dół zarobiłaś ;-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jestem takim typem człowieka, który nie przejmuje się "łapkami" itp. ;) Niestety (lub stety) nauczyłam się, że zwykle (poza oczywiście miłymi zakończeniami), ludzie często albo krytykują, kiedy czegoś nie rozumieją lub zrozumieć nie chcą, albo lubią walnąć jakiś głupi/wredny komentarz, bo nie podejmą normalnej rozmowy :) W tym, Waszym gronie jest dużo inteligencji, błyskotliwości, ciętej riposty itp. To lubię :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
z Jastarni masz rzut beretem na spotkanie w 3city
Nie mieszkam w Jastarni :) Jestem z Gdańska i nie ukrywam - jeśli organizujecie jakieś "otwarte" spotkania to ja z chęcią, bym się któregoś razu pojawiła :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja lubię to forum, ale widzę, że bardzo Cię interesuje czy pracujemy i ile czasu spędzamy na forum.
Jestem na urlopie rodzicielskim, jeżeli interesują mnie dane wątki, to potrafie zaglądać na nie kilka - kilkanaście razy dziennie, oczywiście w smartfonie, bo komputera już nie mam. Jednak bywają dni, w których brakuję mi czasu na zaglądanie na forum.
Poznałam dużo interesujących osób, z którymi mam prywatny kontakt i chciałabym poznać tych osób więcej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Dziękuję Graszka - tzn. nie pytałam o to w kontekście zainteresowania tym, czy pracujecie, czy jesteście bezrobotni itp. ;) Sama po sobie widzę, że forum zaczęło mnie przyciągać i zaczęłam zaglądać coraz częściej, więcej i zastanawiałam się, czy inne osoby mają podobnie, czy wciąga je to choć np. są w pracy, czy po prostu mają sporo wolnego czasu. Czyli jesteś kolejną szczęściarą, której udało się poznać ciekawe osoby :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
mnie też juz obrzydł kontakt na odległość, z nieoznakowanego wozu albo z drugiego brzegu ;)
dojrzewam do spotkania

ps
"oszukuję" w "głosowaniach" punktując z kompa i tableta...
uff... kamień z serca
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
A często organizujecie takie spotkania? Jakieś knajpy, tańce, czy może coś innego? magnum randall - mieszkasz poza Trójmiastem, czy się przeprowadziłaś skądś do Trójmiasta?
od wiosny do jesieni organizowane są ogniska, czasami wyjścia do knajpy, dziewczyny organizują wyjścia do kina, także chyba każdy znajdzie coś dla siebie :-)
Dodatkowo w "Poznajmy się" lub "Wspólne wyjście, imprezy" szukają chętnych na spacery, wyjazdy, imprezy itd.
W takim razie może uda mi się któregoś razu Was poznać. Jestem w takim "momencie życia", że chętnie poznałabym nowe osoby.
Ludzie i ich zwyczaje, teraz ja pozwolę zadać pytanie Tobie:)a co to za " moment życia"?
Graszka - tzn. nic strasznego itp. się nie dzieje. Może kilka słów o mnie, by było kulturalnie ;) 31 lat, mężatka, dzieci brak. Przyjaciółka i znajomi mieszkają "kawałek" ode mnie. Poczułam, że dobrze by mi zrobiło nowe towarzystwo. Dobrze dogaduję się z osobami sporo ode mnie starszymi, jakoś nadajemy na tych samych falach, co oczywiście nie oznacza, że z osobami młodszymi się nie dogaduję ;)
Najpierw Forum tylko czytałam, nie udzielałam się, trwało to dość długo. Jednak pewnego dnia znalazłam wpis, który wydał mi się bardzo znajomy, jakbym już kiedyś gdzieś te słowa słyszała. Okazało się, że to moja psiapsióła, która zapomniałam mi wspomnieć o egzystencji na Forum ;)
Tak się zaczęło.
Nie zawsze mam czas pisać, nie zawsze mam ochotę wdawać się w dyskusję, szczególnie jeśli już wszystko wcześniej zostało napisane, ale nie wyobrażam sobie TU nie zaglądać i chociaż w locie przeczytać co słychać.
Odbyło się kilka ognisk, spotkań przy kawie, wyjść do kina czy biwaków więc i ludzi się poznało. Wszyscy razem i z osobna tworzą ciekawe połączenie i w sumie mam nadzieję, że mimo rotacji nicków, tak już zostanie.
Aaaa, pracuję i w godzinach pracy, oprócz prywatnego sr*jfona, innego dostępu do internetu nie mam :)

No i oczywiście witam na Forum, mam nadzieję, że się Tobie spodoba :)
To ten w którym niemożność znalezienia chłopa zaczyna doskwierać. ;P

Jednak ma chłopa. Mea Culpa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Hydepark

muza na dziś (787 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Grajdołki (237 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (156 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

do góry