Widok

Pytanie doświadczonych

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam moja mama ma 51 lat. W tym 31 lat pracy oraz 22 lata w warunkach szkodliwych .Firma zajmuje sie m.in. sypaniem saletry amoniaku, produkacja tworzyw sztucznych itp. wycieraczki itd. Moja mama ma stwierdzoną :
- Fibromialgię
- Polimialgię reumatyczną
oraz
-Dyskopatię i zwyrodnienie kręgosłupa.
Jakie są szanse na otrzymanie renty. Proszę o pomoc i wskazówki jak i co dalje robić. Czy jest szansa na otrzymanie renty .Prosze o pomoc i pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
przepracowala 22 lata w szkodliwych
w szkodliwych warunkach od 50 lat, jeśli w tych warunkach przepracowała co najmniej 15 lat...
Starać się o rentę może przeciez to żadne przestępstwo. Musi wypełnić wniosek o rentę, dołączyć wywiad zawodowy na druku zusowskim to wypełnia BHP-owiec, i oczywiście całą dokumentację medyczną dotyczącą chorób i czekac na decyzję ZUS-u. Najlepiej gdyby miała dużo zwolnień lekekarskich na swoje choroby.
do tego jeszcze Nadcisnienie, i cukrzyca bezinsulinowa:(
moja poki co pracuje ale tez boi sie zaczynac bo znajac zycie nie dostanie renty i z pracy zwolnia:(
Witam - moja Mama lat 53 pracowała 32 lata w laboratorium - izotopach ,po paru latach wzrok zaczął psuć się jej w jednym oku ,dziś na to oko nie widzi a drugie się powoli psuje ,parę lat walczy o rentę i odszkodowanie ,były sprawy sądowe,lekarze biegli i inni lekarze w Gdańsku,Warszawie i łodzi -pracy żadnej nie może wykonywać ze względu na jednooczność i zagrożenie że starci całkowicie wzrok -obecnie sprawa jest w Strasburgu bo w kraju już wszystkie sprawy się odbyły. U mojej mamy sprawa jest taka że renta by dostała, ale Ona walczy o odszkodowanie i rentę zawodową.Życzę powodzenia oby Twojej Mamie się udało.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry