Widok
Pytanie: test ciążowy? wyjazd?
Jak pisałam wcześniej jestem po inseminacji. Lekarz kazał mi zrobić test ciążowy koło 27 września. Mój problem polega na tym, że 30 września mam wyjazd do Francji autokarem. Biletów jeszcze nie mam natomiast będę musiała zakupić je nieco wcześniej. Proszę Was o radę czy jeżeli okaże się że udało mi się to czy taka podróż jest niebezpieczna lub kiedy najwcześniej mogę zrobić test lub badanie krwi, żeby wiedzieć i wyjazd nagle odwołać.
Nie chce też się fisiować i odwołać teraz z myślą, że mogę być w ciąży bo nie raz tak już zrobiłam a rozczarowanie jest potem okropne.
Co mam robić?
Nie chce też się fisiować i odwołać teraz z myślą, że mogę być w ciąży bo nie raz tak już zrobiłam a rozczarowanie jest potem okropne.
Co mam robić?
myślę że powinnaś pojechać nic ci nie powinno zagrozić jeżdżenie autem jest bezpieczne w ciążyhttp://babyonline.pl/ciaza_i_porod_ciaza_artykul,5160.html trzymam kciuki staraj się o tym nie myśleć będzie dobrze
w moim przypadku po długich staraniach zaszłam w ciążę - to był kwiecień-w majowy weekend mialam wykupioną wycieczkę autokarową do Pragi.
Lekarz powiedział mi wtedy że zabronić wyjazdu mi nie może ale gdybym była jego siostrą/żoną to powiedziałby żeby nie jechać w tak długą podróż.
No i nie pojechałam.
Lekarz powiedział mi wtedy że zabronić wyjazdu mi nie może ale gdybym była jego siostrą/żoną to powiedziałby żeby nie jechać w tak długą podróż.
No i nie pojechałam.
Hexusia test ciążowy taki płytkowy teoretycznie pokazuje bardzo szybko wynik od zapłodnienia - ale to tylko teoria, wszystkie znamy na forum przypadki że w test wyszedł ujemny a tydzień później dwie kreski. Ja spróbowałabym już teraz test płytkowy ale w przypadku jednej kreski poczekałabym do poniedziałku i zrobiła szybciutko bete.
Kiedy najpóxniej musisz kupić bilety? - zrobiłabym wtedy tak betę aby odebrać wynik rano w dniu jak chcesz kupić bilety. I trzymam kciuki !
Kiedy najpóxniej musisz kupić bilety? - zrobiłabym wtedy tak betę aby odebrać wynik rano w dniu jak chcesz kupić bilety. I trzymam kciuki !
Dziewczyny i tak zrobię. Dzisiaj dzwoniłam do Bruss-a i mogę zrobić betę po 7 dniach od zapłodnienia. Ja zrobię 10-12 dnia i wtedy albo jadę albo nie. Myślę, że większość kobiet lata samolotami itp. nie wiedząc jeszcze o ciąży ja niestety jestem z tych co zawsze chuchają na zimne dlatego moje obawy. Ale najpierw zrobię badania i podejmę decyzję.
mamcia ale siedzenie w autokarze jest mniej niebezpieczne niż skoki ciśnienia przy locie samolotem
czytałam kiedyś że lot samolotem nie jest wskazany w ciąży, może grozić poronieniem w I i III trymestrze, albo zniekształceniem płodu w I trymestrze, dzieciątko się wtedy rozwija w ekspresowym tępie i zmiana ciśnień może wpłynąć na to bardzo niekorzystnie
także nad autokarem to bym myślała, ale samolot odpada
czytałam kiedyś że lot samolotem nie jest wskazany w ciąży, może grozić poronieniem w I i III trymestrze, albo zniekształceniem płodu w I trymestrze, dzieciątko się wtedy rozwija w ekspresowym tępie i zmiana ciśnień może wpłynąć na to bardzo niekorzystnie
także nad autokarem to bym myślała, ale samolot odpada
Witajcie. Czy mogłabym prosić Was o wypełnienie akiety odnośnie testów ciążowych? http://www.ankietka.pl/ankieta/95716/badanie-na-temat-testow-ciazowych.html . Zaledwie kilka pytań, zajmie to maksymalnie kilka minut. Jest to publiczne badanie, całkowicie anonimowe. Dziękuję.
Hexusia - najlepiej skontaktuj się ze swoim lekarzem - on Ci z pewnością powie co myśli na ten temat. Ja jednak bym odpuściła sobie ten wyjazd jeśli okaże się że beta wychodzi pozytywnie - raz - bo różnie może być i możesz zwyczajnie źle się czuć, dwa - a jeśli coś pójdzie nie tak i trzeba będzie pilnej konsultacji lekarskiej to czy jesteś na to przygotowana? I czy znasz na tyle język żeby porozumieć się po francusku w terminologii medycznej? Francja nie zając - nie ucieknie :)))
Byłam u lekarza. Ponieważ jeszcze nic nie widać, bo to bardzo wcześnie lekarz powiedział, że wyjazd nie jest przeciwwskazaniem. Mam tylko spacerować na postojach.
Ponieważ badania powinnam robić za około 1,5 tygodnia chodzi o test ciążowy to mam się zachowywać jak normalna kobieta. Już dwa razy obchodziłam się ze sobą jak z jajem i nic z tego nie wyszło wiec teraz zachowam się z umiarem, bez szaleństwa ale bez przesady.
Lekarz powiedział, że mogę nawet lecieć samolotem bo krócej a skoro samolotem można to i autokarem tylko, że "nieco" dłużej;-)
Ale postoje są częste więc nie jest źle.
Ponieważ badania powinnam robić za około 1,5 tygodnia chodzi o test ciążowy to mam się zachowywać jak normalna kobieta. Już dwa razy obchodziłam się ze sobą jak z jajem i nic z tego nie wyszło wiec teraz zachowam się z umiarem, bez szaleństwa ale bez przesady.
Lekarz powiedział, że mogę nawet lecieć samolotem bo krócej a skoro samolotem można to i autokarem tylko, że "nieco" dłużej;-)
Ale postoje są częste więc nie jest źle.