Widok

Pytanko o worki próżniowe

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Do bardziej doświadczonych:
ze względu na to, ze będziemy mogli szykować wszystko dla dzieci dopiero koło 8-9 miesiąca chciałabym poprać i popracować chociaż ubranka i pościele.

Myślicie że worki prózniowe to dobre rozwiązanie?

Czy ciuszki przetrwają ze świeżością w tych workach??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Świeżość zachowają, ale prasowanie nie ma chyba sensu, bo ciuszki się gniotą w tych workach.
AgusiaGda korzysta z wórków próżniowych. Myślę, że będzie mogła odpowiedzieć Tobie na to pytanie.
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
czyste będą :P ale prasowanie Was nie ominie ;)

ja i tak jak wyjmuję ciuchy z worków, to piorę je - żeby odświeżyć :)

worki są super - chociaż ostatnio okazało się, że kilka mamy felernych - nie trzymają zawory :/ tzn. w swoich kupionych w grudniu odkryłam 1 taki (ale więcej mam zapakowanych, jeszcze nie używanych), u mojej Teściowej to samo :P może sprzedawca miał jakąś felerną partię?
No to może chociaż popiorę a wyprasuje się trochę pierwszych na tzw. pierwszy rzut :)

Nie liczę na to że wytrwam w tej ciąży do 38 tygodnia więc chcę się przygotować troszkę :)
Chociaż nigdy nic nie wiadomo- koleżanka tydzień temu urodziła bliźniaki w 41 tyg :)
ja od kilku lat korzystam z workow strunowych. przy malym sprycie, mozna z nich "zrobic" woreczki prozniowe. mam w nich pochowane letnie ubrania i jak sie je upierze przed zafoliowaniem, to trzymaja swiezosc. nie zawsze sa tez pomiete, to zalezy od materialu.

teraz tez mam ciuszki dla malego popakowane w te woreczki. co prawda jeszcze ich nie prasowalam, ale zamierzam tak zrobic jak w przypadku ciuchow letnich. plus jest jeszcze taki, ze jak sie pozbedzie powierza przy zamykaniu, wszytsko zajmuje conajmnie 3 razy mniej miejsca :) ja polecam.
image

image
Dzięki za podpowiedź :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Niania u was w domu- pytania (26 odpowiedzi)

Witam ,jestem nianią z małym stażem opiekuńczym .Mam kilka pytań do mam które mają opiekunki w...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (40 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

do góry