Widok
Lenn
zaproszenie dotyczy tylko tych, którzy czytują poezję w rozciągniętym swetrze? ;)
Przy okazji poezji: Zdobyłam ostatnio fragment książki Tima Burtona: "The Melancholy Death of Oyster Boy anf Other Stories". Jestem zachwycona. Pomijając cudowne, Burtonowe rysunki można delektować się Burtonowymi wierszowanymi opowiastkami, na przykład tą:
"The Girl with Many Eyes
One day in the park
I had a quite surprise
I met a girl
who had many eyes
She was relly quite pretty
(and also quite shoking!)
and I noticed she had a mouth
so we ended up talking
We talked about flowers
and her poetry classes
and the problem she'd have
if she ever wore glasses
It's great to know a girl
who has so many eyes
but you relly get wet
when she breaks down and cries".
Przy okazji poezji: Zdobyłam ostatnio fragment książki Tima Burtona: "The Melancholy Death of Oyster Boy anf Other Stories". Jestem zachwycona. Pomijając cudowne, Burtonowe rysunki można delektować się Burtonowymi wierszowanymi opowiastkami, na przykład tą:
"The Girl with Many Eyes
One day in the park
I had a quite surprise
I met a girl
who had many eyes
She was relly quite pretty
(and also quite shoking!)
and I noticed she had a mouth
so we ended up talking
We talked about flowers
and her poetry classes
and the problem she'd have
if she ever wore glasses
It's great to know a girl
who has so many eyes
but you relly get wet
when she breaks down and cries".
jeśli ktoś jest wolny w piątek wieczór...
... nosi czarny wyciągnięty sweter i czytywa poezję, zapraszam do Dworku Sierakowskich na 18.30.
Będzie paru fajnych poetów (Karasek, Krynicki - i Tadeusz Dąbrowski - ale to w formie bonusu:)), z którymi można sięgnąć gwiazd i rynsztoku jednocześnie i to wszystko w ciągu jednego wieczoru!!!
Serdecznie zapraszam -
Będzie paru fajnych poetów (Karasek, Krynicki - i Tadeusz Dąbrowski - ale to w formie bonusu:)), z którymi można sięgnąć gwiazd i rynsztoku jednocześnie i to wszystko w ciągu jednego wieczoru!!!
Serdecznie zapraszam -
Arogancja monopolisty
Spolka Energa bedaca monopolista w zakresie dostaw energii elektrycznej mieszkancow Gdanska poprawia sobie wynik finansowy -poprzez skrocenie o prawie 20 dni terminow zaplaty za energie.Asolutnie ne liczy sie przy tym z mozliwosciami finansowymi odbiorcow.Na moja telefoniczna inerwncje otrzymalem odpowiedz iz wynika to z warunkow umowy na dostawe energii, ktorej jako zywo na oczy nie widzialem.Poprzednie rachunki zawsze placone w terminie-mialy termin platnosci w granicach8-9 pazdz.Obeny termin to 21 wrzesnia.Stanowi to kolejny przyklad skandalicznych praktyk monopolist.