Widok

Quando

Quando Ujeścisko Armii Krajowej Temat dostępny też na forum:
Quando powstaje na gdańskim Ujeścisku, pomiędzy ulicami Warszawską i Armii Krajowej. W bezpośredniej okolicy znajduje się rozwinięte w ostatnich latach dzielnicowe centrum ze sklepami i punktami usługowymi. Na przeciwko inwestycji znajduje się nowe przedszkole, a w pobliżu są szkoła podstawowa i gimnazjum.

Dojazd do centrum al. Armii Krajowej zajmuje niewiele czasu, korzystać można również z ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety na zachod od quando raczej bloki, tak mi powiedzieli ci co tam koparkami teren przekopywali. Ale moze lepsze ladnie zagospodarowane bloki niz byle jaka laka zarosnieta chwastami. Z kolei na wschod od quando dzialka jest chyba na sprzedaz i tutaj najbardziej obawiam sie ewentualnych blokow. W plan zahosp. Teren jest info ze jak ktos sprzeda wschodnia dzialke to bedzie musial ustanowic przejscie do cmentarza, zawsze to jakis alternatywny sposob aby sie wydostac z osiedla(piechota, rowerem).z dobrych wiesci- trwaja bardzo konkretne prace nad budowa linii tram(niestety na razie bez jezdni dla aut.)

Tak

Jest plan zabudowy przeznaczony pod budynki do 4 pięter. Podejrzewam że niestety zostanie to zabudowane.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A czy ktoś sprawdzał co będzie między domami Quando a osiedlem Słoneczne Wzgórza? jest tu bowiem kawałek zieleni i boję się, że to zabudują.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

odbiory

z tego co wiem to odbiory planowane są na 20 kwietnia i później na 25 kwietnia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pierwsze odbiory jeszcze w kwietniu-informacja z dzisiaj. Na budowie jednak niezły "meksyk".Podzielcie sie prosze po odbiorach na co zwrocic uwage.

Ktoś już odebrał dom? Jakieś uwagi?

Czy ktoś już odebrał dom? Jakieś uwagi? Mają spory poślizg.

+koszt instalacji(kolejne pare stowek?)... niby wg instrukcji montaz to nic strasznego, ale jednak zeby to samemu zrobic trzeba miec smykalke do takich prac

no to szalenstwo myslelem ze z 2-3% zjada z ceny

a normalnie na rynku napęd MIDO kosztuje 549zł z pilotami. Dobre i to :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

to gratulacje;) bo wg oficjalnego cennika za brame otw. elektrycznie trzeba bylo chyba ponad tysiaka zaplacic

My dostalismy brame na pilota:))

pierwsi kupujacy mieli w cenie (podobno) np brame garazowa otwierana elektrycznie. ale mam co do tego watpliwosci,ktos potwierdzi?

A jaka była szybkość sprzedaży? Szybko schodziły?

Sądząc po szybkości sprzedaży to raczej ceny były te same - dodawali (jak w salonach samochodowych) pierdoły (parapety) i tak wliczone w cenę.

A z ciekawości udało się Wam coś utargować z deweloperem?

Wspólnota pewnie będzie na wspólnej drodze w której są udziały i tyle. Domy z gruntem są własnościowe więc jak cieknie dach to sam dbasz i płacisz - mały wyjątek (małe domy są łączone po 2) - tu wspólnie dbacie.

Czy to będzie tak,że do całości będzie administrator a niezależnie każdy szereg będzie mikro-wspólnotą? Czyli np. za 15 lat wymiana dachu dla całego budynku będzie realizowana z funduszu remontowego mikro-wspólnoty?

Witam nowych sąsiadów , hałas jest i będzie w większości inwestycji blisko centrum. Oglądałem mieszkania na Migowie i Morenie też jest głośno a cena za metr dużo wyższa . Chciałem wyprowadzić się z Ujeściska ze względu na korki ale okazało się że na Migowie jest jeszcze gorzej ,a na Morenie tylko minimalnie lepiej. Moim zdaniem stosunek ceny za metr do lokalizacji bezkonkurencyjny. Do tego brak czynszu, który w oglądanych inwestycjach wynosi ok 500-700 zł za mieszkanie ok 70 m2. Dodatkowy plus deweloper u którego kupiłem poprzednie mieszkanie ,z którego byłem bardzo zadowolony.

Co do opłat to pewnie ciężko to oszacować ale ponoć na osiedlu ma być powołany administrator. Jak sądzę on będzie odpowiedzialny za odśnieżanie na drodze tej głównej co każdy ma w niej udział, a co do dróg dojazdowych do samych szeregów to oby też i tam było odśnieżane :) Myślę, że to też ustalimy później jako wspólnota mieszkaniowa. Fundusz remontowy pewnie jakiś będzie na ewentualne naprawy bramy itp. Mam nadzieję, że Ekolan zadba też o ładną zieleń na osiedlu żeby nie było nam ponuro.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry