Widok

Quando

Quando Ujeścisko Armii Krajowej Temat dostępny też na forum:
Quando powstaje na gdańskim Ujeścisku, pomiędzy ulicami Warszawską i Armii Krajowej. W bezpośredniej okolicy znajduje się rozwinięte w ostatnich latach dzielnicowe centrum ze sklepami i punktami usługowymi. Na przeciwko inwestycji znajduje się nowe przedszkole, a w pobliżu są szkoła podstawowa i gimnazjum.

Dojazd do centrum al. Armii Krajowej zajmuje niewiele czasu, korzystać można również z ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Quando

Co sądzicie o tej nowej inwestycji domowej Ekolana ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

temat hałasu dośc dobrze analizowałem. w końcu kupiłem tam nieruchomość:)
zaważyła bliskość miasta, i dość atrakcyjna cena

o ile pamietam , planowane jest 5-6 rzędów domów, hałas może być dokuczliwy w rzędach blisko AK

w rzedach bliżej przedszkola (w tę stronę teren opada) nie jest źle..

no może w ogródku coś tam będzie trochę słychać, ale w samym domu - niekoniecznie (robiłem "testy" że już jakikolwiek hałas z armii krajowej, jeśli się przebywa w zamkniętym samochodzie zaparkowanym przed przedszkolem, jest doskonale wytłumiony). wiec do domu też nie powinno zbyt wiele szumu przenikać.

PS jeśli tez ktoś tam kupił nieruchomosć- prosze o wpis na forum, może się skontaktujemy i wymienimy doświadczenia dot. inwestycji?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Albo się wybiera ciszę za miastem albo życie w mieście i hałas.
Można kupić wypasiony apartament na Przymorzu, Zaspie za tą samą kasę i także będzie hałas.

Także robiłem podobne testy, przeanalizowałem plusy i minusy - wyszło, że jest to ciekawa propozycja i się zdecydowałem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

sąsiedzi

Witam nowych sąsiadów :)

również zakupiłam przedmiotową nieruchomość, zdecydowanie ceny do bliskości centrum wychodzi na plus. Nie wydaje mi się by problem hałasu był tak uciążliwy, obecnie mieszkam na 5 wzgórzach i wieczorami na balkonie słychać szum obwodnicy.

dzień dobry

dzień dobry sąsiedzi:)

jeśli ktoś kupił dom w tej inwestycji i chciałby sie skontaktowac, to podaje email:

quando1234@gmail.com

w miejsce 1234 należy wstawić 4 ostatnie cyfry numeru ks. wieczystej z umowy(z pomnięciem cyfry kontrolnej)- zabezpieczenie przed spamem

podrowienia!

Witam,

Nie znalazłem nigdzie informacji o typie ogrzewania. Ogrzewanie jest miejskie czy każdy dom we własnym zakresie musi dodatkowo zadbać o ogrzewanie?

każdy dom we własnym zakresie, ogrzewanie gazem, w cenie domu piec gazowy

Ściany wewnętrzne z kartongipsu

Sciany wewnetrzne z kartongipsu, dach właściwie bez izolacji, do tego ogródki ze skarpami i o łącznej powierzchni 48m2., Nie wiem jak można zapłacić ponad pół miliona za dom w takim standardzie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

poprosze o alternatywną, jak rozumiem - dużo lepszą? - propozycje
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Witam

My również kupiliśmy inwestycje i miejsce wydaje nam się świetne (blisko do obwodnicy i do centrum).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

mozna sie wybudowac w baninie za mniejsza kase z ceglami silka jako sciany dzialowe i z duzym ogrodkiem? mozna. ale ja wole maly ogrodek ze skarpa ale za to szybki dojazd. dla porownania: znajomy buduje sie sie w baninie- dojazd w sobote z centrum gdanska 25 minut. z czego ostatnie 5min po takich wybojach ze szkoda samochodu(mimo ze sluzbowy....). no i ta miejska komunikacja z/do banina , niby jakas jest ale jakby jej nie bylo. nie, dziekuje:)
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

sąsiedzi

witam, my również zakupiliśmy tam dom, odbiór na początku kwietnia, czy wiadomo może juz jakie będą miesięczne opłaty, woda, prąd i gaz, ale dojdzie jeszcze konserwacja bramy czy odśnieżanie naszych dróg osiedlowyh.. czy może wiadomo komuś coś na ten temat?

Co do opłat to pewnie ciężko to oszacować ale ponoć na osiedlu ma być powołany administrator. Jak sądzę on będzie odpowiedzialny za odśnieżanie na drodze tej głównej co każdy ma w niej udział, a co do dróg dojazdowych do samych szeregów to oby też i tam było odśnieżane :) Myślę, że to też ustalimy później jako wspólnota mieszkaniowa. Fundusz remontowy pewnie jakiś będzie na ewentualne naprawy bramy itp. Mam nadzieję, że Ekolan zadba też o ładną zieleń na osiedlu żeby nie było nam ponuro.

Witam nowych sąsiadów , hałas jest i będzie w większości inwestycji blisko centrum. Oglądałem mieszkania na Migowie i Morenie też jest głośno a cena za metr dużo wyższa . Chciałem wyprowadzić się z Ujeściska ze względu na korki ale okazało się że na Migowie jest jeszcze gorzej ,a na Morenie tylko minimalnie lepiej. Moim zdaniem stosunek ceny za metr do lokalizacji bezkonkurencyjny. Do tego brak czynszu, który w oglądanych inwestycjach wynosi ok 500-700 zł za mieszkanie ok 70 m2. Dodatkowy plus deweloper u którego kupiłem poprzednie mieszkanie ,z którego byłem bardzo zadowolony.

Czy to będzie tak,że do całości będzie administrator a niezależnie każdy szereg będzie mikro-wspólnotą? Czyli np. za 15 lat wymiana dachu dla całego budynku będzie realizowana z funduszu remontowego mikro-wspólnoty?

Wspólnota pewnie będzie na wspólnej drodze w której są udziały i tyle. Domy z gruntem są własnościowe więc jak cieknie dach to sam dbasz i płacisz - mały wyjątek (małe domy są łączone po 2) - tu wspólnie dbacie.

A z ciekawości udało się Wam coś utargować z deweloperem?
do góry