Widok
Quando
Quando powstaje na gdańskim Ujeścisku, pomiędzy ulicami Warszawską i Armii Krajowej. W bezpośredniej okolicy znajduje się rozwinięte w ostatnich latach dzielnicowe centrum ze sklepami i punktami usługowymi. Na przeciwko inwestycji znajduje się nowe przedszkole, a w pobliżu są szkoła podstawowa i gimnazjum.
Dojazd do centrum al. Armii Krajowej zajmuje niewiele czasu, korzystać można również z ...
więcej
Dojazd do centrum al. Armii Krajowej zajmuje niewiele czasu, korzystać można również z ...
więcej
temat hałasu dośc dobrze analizowałem. w końcu kupiłem tam nieruchomość:)
zaważyła bliskość miasta, i dość atrakcyjna cena
o ile pamietam , planowane jest 5-6 rzędów domów, hałas może być dokuczliwy w rzędach blisko AK
w rzedach bliżej przedszkola (w tę stronę teren opada) nie jest źle..
no może w ogródku coś tam będzie trochę słychać, ale w samym domu - niekoniecznie (robiłem "testy" że już jakikolwiek hałas z armii krajowej, jeśli się przebywa w zamkniętym samochodzie zaparkowanym przed przedszkolem, jest doskonale wytłumiony). wiec do domu też nie powinno zbyt wiele szumu przenikać.
PS jeśli tez ktoś tam kupił nieruchomosć- prosze o wpis na forum, może się skontaktujemy i wymienimy doświadczenia dot. inwestycji?
zaważyła bliskość miasta, i dość atrakcyjna cena
o ile pamietam , planowane jest 5-6 rzędów domów, hałas może być dokuczliwy w rzędach blisko AK
w rzedach bliżej przedszkola (w tę stronę teren opada) nie jest źle..
no może w ogródku coś tam będzie trochę słychać, ale w samym domu - niekoniecznie (robiłem "testy" że już jakikolwiek hałas z armii krajowej, jeśli się przebywa w zamkniętym samochodzie zaparkowanym przed przedszkolem, jest doskonale wytłumiony). wiec do domu też nie powinno zbyt wiele szumu przenikać.
PS jeśli tez ktoś tam kupił nieruchomosć- prosze o wpis na forum, może się skontaktujemy i wymienimy doświadczenia dot. inwestycji?
mozna sie wybudowac w baninie za mniejsza kase z ceglami silka jako sciany dzialowe i z duzym ogrodkiem? mozna. ale ja wole maly ogrodek ze skarpa ale za to szybki dojazd. dla porownania: znajomy buduje sie sie w baninie- dojazd w sobote z centrum gdanska 25 minut. z czego ostatnie 5min po takich wybojach ze szkoda samochodu(mimo ze sluzbowy....). no i ta miejska komunikacja z/do banina , niby jakas jest ale jakby jej nie bylo. nie, dziekuje:)
Co do opłat to pewnie ciężko to oszacować ale ponoć na osiedlu ma być powołany administrator. Jak sądzę on będzie odpowiedzialny za odśnieżanie na drodze tej głównej co każdy ma w niej udział, a co do dróg dojazdowych do samych szeregów to oby też i tam było odśnieżane :) Myślę, że to też ustalimy później jako wspólnota mieszkaniowa. Fundusz remontowy pewnie jakiś będzie na ewentualne naprawy bramy itp. Mam nadzieję, że Ekolan zadba też o ładną zieleń na osiedlu żeby nie było nam ponuro.
Witam nowych sąsiadów , hałas jest i będzie w większości inwestycji blisko centrum. Oglądałem mieszkania na Migowie i Morenie też jest głośno a cena za metr dużo wyższa . Chciałem wyprowadzić się z Ujeściska ze względu na korki ale okazało się że na Migowie jest jeszcze gorzej ,a na Morenie tylko minimalnie lepiej. Moim zdaniem stosunek ceny za metr do lokalizacji bezkonkurencyjny. Do tego brak czynszu, który w oglądanych inwestycjach wynosi ok 500-700 zł za mieszkanie ok 70 m2. Dodatkowy plus deweloper u którego kupiłem poprzednie mieszkanie ,z którego byłem bardzo zadowolony.