Widok

Quando

Quando Ujeścisko Armii Krajowej Temat dostępny też na forum:
Quando powstaje na gdańskim Ujeścisku, pomiędzy ulicami Warszawską i Armii Krajowej. W bezpośredniej okolicy znajduje się rozwinięte w ostatnich latach dzielnicowe centrum ze sklepami i punktami usługowymi. Na przeciwko inwestycji znajduje się nowe przedszkole, a w pobliżu są szkoła podstawowa i gimnazjum.

Dojazd do centrum al. Armii Krajowej zajmuje niewiele czasu, korzystać można również z ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rolety TOPROL

Witam mogę polecić firmę TOPROL -rolety solidnie i fachowo zrobili rolety

122m2 od 470-550 tys, z ogrodem na południe droższe o ok 50 tys ,80m2 chyba 370 tys

Witam
Mam takie pytanko, bo przegapiłem moment w którym to osiedle pojawiło się w sprzedaży i jak się zorientowałem to już niec nie było.
Czy ktoś może podać mi ceny tych domków szeregowych (chodzi mi o ceny domów 80m2, 122 m2 i 166 m2. Mogą być przybliżone - po prostu chciałem się zorientowąć po ile one były sprzedawane

Jestem po odbiorze ,widać oszczędności głównie na podwykonawcach (najwięcej poprawek przez niechlujną robotę), myślę że materiały kwestia gustu , każdy budowlaniec mówi co innego . Zamiast zostawiania auta przed garażem mam fajny taras i to mi pasuje.

Osprzęt elektryczny jest ze starych zapasów (tzw. leżaki magazynowe), które zostały po innych budowach podwykonawcy. Sciany dzialowe z karton gipsu zamiast silki/ytong w klasie akustycznej. Sciany nosne z gazobetonu/suporexu zamiast z porothermu. Brak możliwości zostawienia auta przed garażem, bo jak sąsiad wpadnie na taki sam pomysł, to już inne auto nie przejedzie. Panie Michale, Pan chyba jest z Ekolanu lub nie zna się na ergonomi w budownictwie. Od generalnego wykonawcy po podwykonawców wszyscy się dziwią, dlaczego tak znany i uznany deweloper jak Ekolan przyciął na materiałach na tym osiedlu. Tym bardziej, że ceny tych szeregów nie były rewelacyjne. Sam zastanawiałem się nad kupnem tego szeregu, ale jak zobaczyłem na miejscu podczas budowy jak i z czego są wykonane oraz jak wygląda ukształtowanie terenu, mikroogródki i brak miejsc postojowych przed garażem, to zacząłem się mocno zastanawiać. Po rozmowie z innymi podwykonawcami byłem już pewny, że to te szeregi to nie są dobrej jakości budynki. Poczekajacie 4-6 lat , jak zaczną wychodzić pierwsze skutki oszczędności, a część poznacie już tej zimy jak zaczniecie porównywać koszty ogrzewania ze znajomymi z domów wykonanych z lepszych materiałów.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Odbiór

Dzięki za za info

Odbiór

My już po odbiorze. Muszę przyznać, że jestem miło zaskoczony. Sciany i sufity co prawda wymagają spachlowania ale za to posadzka betonowa jest tak dobra że nie muszę robić żadnej szlichty pod panele winylowe. Trawka zasiana, drzewka posadzone, droga z kostki pod sam garaż. Naprawdę jestem miło zaskoczony. Wszystkie usterki kierownik wziął na klate i do końca miesiąca będą usunięte. Sprawdźcie dokładnie szyby bo my mamy 2 do wymiany i większość do polerowania. Podoba mi się też że dostaliśmy porządne wentylatory Maico, osprzęt elektryczny Hager, takie szczegóły ale widać że deweloer dba o jakość i nie chce mieć problemów przez 5 lat rękojmi. Good job!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

grupa FB

rzeczywiście wyszukanie grupy z początku wydaje się utrudnione, jednakże w wyszukiwaniu należy zaznaczyć, że wyszukuje się spośród grup, nie osób i dopiero wtedy wyskakuje od razu. Popróbujcie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Grupa jest zamknięta

Niestety, 5'ciokrotna próba wklejania linku na różne sposoby spaliła na panewce. Mogę podać numer grupy: 470217266657722

Być może przyda się tym sprytniejszym ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szukam w wyszukiwarce i nic ; ( czy ta grupa ma ustawienie tajna czy zamknięta ?bo jak tajna to nikt jej nie znajdzie

Cena za m2 i tak calkiem atrakcyjnaJ
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

innym tez nie działa:)

Niestety ale to nie działa. Może to jakas grupa zamknieta? działa normalnie innym ?

Wystarczy w wyszukiwarce wpisać Quando Ekolan :) Niestety linka nie wkleję, przez filtr antyspamowy.

Czy udał się stworzyć grupę ? Szuka na fb i nie widzę ;)

No niestety administracja mojeosiedle ma mnie gdzieś, także póki co zapraszam na grupe FB - Quando Ekolan :)

Dobry pomysł

:)

doskonały pomysł.

oczywiście, "ciąg pieszo-rowerowy" to oficjalne planowane dojście. ale do zrobienia jedynie jak obecny właściciel sprzeda działkę i ktos zacznie na niej budowac (nowy właśc. nie dostanie pozw. na bud . bez uwzględnienia dojścia do Cedrowej zgodnie z planem). tylko że na to być moze przjdzie nam czekać latami ... dlatego "nieoficjalne" przejście wzdłuż Armi Kraj. byłoby nam chyba bardziej na rękę. ja zanim osiedle ogrodził ekolan wielokrotnie tym pasem przejeżdżałem rowerem - brak chodnika oczywiście i w razie deszczu trochę błota, ale lepsze to niż nic..
do góry