Widok

Quando

Quando Ujeścisko Armii Krajowej Temat dostępny też na forum:
Quando powstaje na gdańskim Ujeścisku, pomiędzy ulicami Warszawską i Armii Krajowej. W bezpośredniej okolicy znajduje się rozwinięte w ostatnich latach dzielnicowe centrum ze sklepami i punktami usługowymi. Na przeciwko inwestycji znajduje się nowe przedszkole, a w pobliżu są szkoła podstawowa i gimnazjum.

Dojazd do centrum al. Armii Krajowej zajmuje niewiele czasu, korzystać można również z ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

sąsiedzi

witam, my również zakupiliśmy tam dom, odbiór na początku kwietnia, czy wiadomo może juz jakie będą miesięczne opłaty, woda, prąd i gaz, ale dojdzie jeszcze konserwacja bramy czy odśnieżanie naszych dróg osiedlowyh.. czy może wiadomo komuś coś na ten temat?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

mozna sie wybudowac w baninie za mniejsza kase z ceglami silka jako sciany dzialowe i z duzym ogrodkiem? mozna. ale ja wole maly ogrodek ze skarpa ale za to szybki dojazd. dla porownania: znajomy buduje sie sie w baninie- dojazd w sobote z centrum gdanska 25 minut. z czego ostatnie 5min po takich wybojach ze szkoda samochodu(mimo ze sluzbowy....). no i ta miejska komunikacja z/do banina , niby jakas jest ale jakby jej nie bylo. nie, dziekuje:)
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam

My również kupiliśmy inwestycje i miejsce wydaje nam się świetne (blisko do obwodnicy i do centrum).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

poprosze o alternatywną, jak rozumiem - dużo lepszą? - propozycje
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ściany wewnętrzne z kartongipsu

Sciany wewnetrzne z kartongipsu, dach właściwie bez izolacji, do tego ogródki ze skarpami i o łącznej powierzchni 48m2., Nie wiem jak można zapłacić ponad pół miliona za dom w takim standardzie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

każdy dom we własnym zakresie, ogrzewanie gazem, w cenie domu piec gazowy

Witam,

Nie znalazłem nigdzie informacji o typie ogrzewania. Ogrzewanie jest miejskie czy każdy dom we własnym zakresie musi dodatkowo zadbać o ogrzewanie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dzień dobry

dzień dobry sąsiedzi:)

jeśli ktoś kupił dom w tej inwestycji i chciałby sie skontaktowac, to podaje email:

quando1234@gmail.com

w miejsce 1234 należy wstawić 4 ostatnie cyfry numeru ks. wieczystej z umowy(z pomnięciem cyfry kontrolnej)- zabezpieczenie przed spamem

podrowienia!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

sąsiedzi

Witam nowych sąsiadów :)

również zakupiłam przedmiotową nieruchomość, zdecydowanie ceny do bliskości centrum wychodzi na plus. Nie wydaje mi się by problem hałasu był tak uciążliwy, obecnie mieszkam na 5 wzgórzach i wieczorami na balkonie słychać szum obwodnicy.

Albo się wybiera ciszę za miastem albo życie w mieście i hałas.
Można kupić wypasiony apartament na Przymorzu, Zaspie za tą samą kasę i także będzie hałas.

Także robiłem podobne testy, przeanalizowałem plusy i minusy - wyszło, że jest to ciekawa propozycja i się zdecydowałem.

temat hałasu dośc dobrze analizowałem. w końcu kupiłem tam nieruchomość:)
zaważyła bliskość miasta, i dość atrakcyjna cena

o ile pamietam , planowane jest 5-6 rzędów domów, hałas może być dokuczliwy w rzędach blisko AK

w rzedach bliżej przedszkola (w tę stronę teren opada) nie jest źle..

no może w ogródku coś tam będzie trochę słychać, ale w samym domu - niekoniecznie (robiłem "testy" że już jakikolwiek hałas z armii krajowej, jeśli się przebywa w zamkniętym samochodzie zaparkowanym przed przedszkolem, jest doskonale wytłumiony). wiec do domu też nie powinno zbyt wiele szumu przenikać.

PS jeśli tez ktoś tam kupił nieruchomosć- prosze o wpis na forum, może się skontaktujemy i wymienimy doświadczenia dot. inwestycji?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Quando

Co sądzicie o tej nowej inwestycji domowej Ekolana ?
do góry