Widok

Quinny Buzz 3-opinie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nigdzie nie mogłam znaleźć wątku na ten temat.
Prosze użytkowników o opinie- gondola+ spacerówka.

Dziekuję serdecznie,
image

image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mam ten wózek w kolorze capri
jest fantastyczny
do dzisiaj nie kupiłam żadnej spacerówki parasolki i nie zamierzam
wózek należy chyba do najlżejszych, stelaż łatwo się składa, zajmuje mało miejsca gdyż cały chowa się między kołami
otwieranie bardzo proste, bo wystarczy za rączkę pociągnąć w górę i system hydrauliczny otwiera stelaż tzn sam podnosi się do pionu
ja bardzo dużo jeżdzę samochodem więc lekki wózek i zajmujący niewiele miejsca jest bardzo ważnym atutem
gondola dosyć długa w kształcie elipsy. Nie jest ona wielka i szeroka jak w wózkach polskich, ale bez problemu w największe mrozy synek był w ciepłym kombinezonie i pod grubym kocykiem. Dziecko jeżdziło 6,5 m-ca a to duży chłopiec, bo waga urodzeniowa 4270
gondola łatwa w zakładaniu i zdejmowaniu na adapterach. Gondola lekka, u góry z uchwytem więc spokojnie mozna było wnosić po schodach albo za uchwyt w dachu albo za boku gondoli, które mają zagłębienia plastikowe. Gondola od środka mięciutka, boki tez z gąbki i wyściełane frotte
fotelik który do dzisiaj używamy do maxi cosi cabrio fix, oczywiście też montowany na stelażu
rączka wózka regulowana poprzez przycisk pozwalający wydłużać ramię rączki
teraz maluch jeżdzi w spacerówce, jest mięciutka, nie poci się w niej, wyprofilowana. Łatwo zdejmuje się całość do prania i wózio jest jak nowy
świetne jest to, że tyłem do kierunku jazdy jest pozycja półleżąca i leżaca, a poprzez odwrotne założenie siedziska też jest opcja przodem do kierunku jazdy i są już 3 pozycje w tym siedząca.
pasy 5pkt, rączka z przodu odpinana na przycisk. Pasy ładnie zabezpieczone by nie ocierać nóżek i ramion
daszek bardzo nisko można spuścić, więc jest to luxus bo nie trzeba dodatkowo męczyć się z parasolką
siedzisko poprzez naciśnięcie blokad bocznych reguluje się poziom do tych kilku pozycji
naprawdę łatwy w obsłudze
ja widzę same zalety, mamy 3 kołowy i na pewno będę musiała kupić koło przednie pompowane, bo my bardzo dużo w terenie kursujemy, do lasu z psem i te piankowe nie są zbyt miękkie oraz jest o wiele mniejsze od tylnych więc trudno nim jechać po śniegu czy grząskim piachu. Ja jeżdziłam wtedy tyłem. Poza tym na wjazd po schodach też tyłem i jest ok
podnóżek w spacerówce regulowany na 2 pozycje, miękkie nakładki na szelki u góry przypinane za zatrzask więc dziecko nie ociera sobie buźki o pasy

mam śpiwór który jest ciepły, długi
mam moskitierę i folię na spacerówkę oraz folię na głęboki
foli na głęboki sporo otworków po bokach, otwór duży z przodu otwierany z klapką

generalnie wózek jest cały w automatyczne zapięcia i szybko wykonuje się jakiekolwiek zmiany bez jakiegoś tam podciągania pasów, dziwnych regulacji. Tutaj jest wszystko myk myk :)

przednie koło na kaflach np w marketach jakoś bokiem się ustawiało i ciężko było pchać więc blokuję je przed obrotami, tak by jechało tylko prosto i wsio jest ok

no i parę słów o serwisie, co mnie powaliło
pan powiedział, by nie wysyłać wózka bo szkoda bym nie mogła chodzić na spacery, wysłałam mailem scan gwarancji i paragonu zakupu, a oni przysłali mi nową rączkę, bo zimą się coś uszkodziło od szarpania wózka po tych śniegach i koleinach jakie były i nie można było regulować wysokości
następnie w spacerówce dla dziecka były trochę za krótkie szelki by zmieścił się ze śpiworkiem więc przedłużki które kosztują 59 zł wysłali mi za free traktując to jak reklamację
co do siedziska, to mamy to drugie kubełkowe, jest bardzo wygodne a dziecko siedzi jak w gniazdku, jak zaśnie to głowa mu nie lata, jest mięciutko przede wszystkim. Poza tym nie lata całe ciało po wózku, bo koleżanki synek w tej zwykłej to jakoś tak w poprzek leży w wózku

jak będziesz w sklepie to dotknij jest różnica

pomimo tego, że jest blisko ciała to dziecko się nie poci, a w chłodne dni jak zakłada się śpiworek czy kombinezon to jest to atut bo dziecko jest opatulone jakby i kocyk możesz tylko na wierzch założyć i nie trzeba kombinować
Cytrynko, baaaardzo CI dziękuję!!!!...
Ja martwię się tylko o te kółka z przodu, szczególnie zimą, ale z tego co czytam- wyjście zawsze jakieś jest :)

A u jakiego sprzedawcy kupiłaś wózek?
image

image

ja kupiłam w sklepie stacjonarnym
podbijam, wiem, że Abigejl korzystała z Buzz'a.:)
Może akurat czyta wąteczek:)
image

image

Aniu my mamy buzza, dokladni etakiego: http://www.allegro.pl/item1106676703_wozek_quinny_buzz_3_2010_gratisy_nowosc_promocja.html i kupiony tez od nich. Rewelacja!!!!!!! Co prawda mamy tylko spacerowke wiec na temat gondoli sie nie wypowiem:)
Podpisuje sie cala pod postem Cytrynki.
Mamy tez casualplay s6 i powiem Tobie, ze Mala nie lubi w nim siedziec... w quinny zawsze jej wygodnie to przede wszystkim. Nie marudzi mi tak jak w quinny. Jak to Cytrynka napisala dziecko siedzi jak w gniazdku i nawet jak zasnie to mu przyjemnie, a w innych dziecko sie majta... i jak zasypia to ma dziwna pozycje... Polecam w 100%
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy ktoras z uzytowniczek tego wozka moze mi powiedziec jak ten wozek sprawuje sie w zime? Troche mnie przeraza ta mala budka i martwie sie, ze malemu bedzie wialo itd. Tak poza tym jestem nim zachwycona.
Hm, Ty chyba gdzies kiedys pisalas, ze dla Ciebie za mala jest gondolka od x-landera, a Qinny ma wlasciwie dokladnie identyczna.
Mam obydwie i praktycznie wcale sie nie roznia, nawet pasuja nawzajem do swoich stelazy. Co prawda to inny model, niz ten, ktore tu pokazujesz (starszy), wiec reki sobie nie dam uciac, ale wydaje mi sie, ze gondolki kazda firma ma chyba takie same i pewnie tu tez bedzie ona bardzo podobna do x-landerowej.
Moja koleżanka bardzo narzekała na to jak wózek sprawuje się zimą niestety, kółka grzęzną nawet w nie wielkiej jego ilości. Można dokupić z tego co wiem specjalne koła z bieżnikiem na zimę więc może wtedy jeździ się lepiej. Spacerówka kubełkowa dość krótka i starcza na niecałe dwa lata. Mały koszyk a właściwie jego brak ponieważ jest torba a z zakupami trochę lipa:( Mała gondola. To tyle na temat wad o których wiem, zaletą jest świetne składanie i niska waga.
image
image

image
Grzęzną w niewielkiej ilości śniegu miało być :)
image
image

image
hej ja zamierzam kupic ten wozek ale koszyk na zakupy rzeczywiscie jest niewielki.bylismy juz w sklepie i prowadzi sie super.przednie kolo okreca sie o 360 stopni co daje duza wygode.
hej dziewczyny zkaupilam ten wozek i jak wpielam gondolę (z tym że tę najnowszą Moodd) dosc swobodnie sie rusza, nie na boki a w przod i tyl.Mąz mowi ze tak ma byc bo to amortyzuje, czy moga wypowiedziec sie dziewczyny ktore wpinaly do buzza gondolę i czy też byly tak swobodne??
dodam że adaptery są dobrze usadowione i chodzi mi o tę górną część na łączeniu gondoli z nimi.
Dziewczyny miałam ten wózek to jest porażka. Oddałam go jednej z forumowiczek. Bardzo nieporęczny, niewygodny. poprostu masakra. Używałam go 6 miesięcy.Zastanówcie się tyle jest fajnych wózków. Naprawde nie polecam.Decyzja należy do Ciebie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

do góry