Widok

RANKING WÓZKÓW

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Strega napisała :
Może zrobimy taki ranking wózków, razem z wklejonymi zdięciami i wpiszemy wszystkie za i przeciw. To napewno pomogłoby wielu z nas w zakupie odpowiedniego, bo jest tyle na rynku, że można zwariować. Nie ukrywam, że mi bardzo to by pomogło, a jest pewnie wiele dziewczyn, które mają jakieś doświadczenie. Co wy na to? :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
pytanie zastanawiam się nad kupnem wózka TAKO JUMPER czy któraś z Was może ma jakieś doświadczenia i mogłaby się nimi podzielić?
Polecam spacerówkę Teutonia Mistral S. Już nim nie jeździmy ale miło wspominamy to, że:
1. Budka mogła być nakładana głęboko do pałąka i naprawdę osłaniała przed wiatrem i deszczem
2. Budka miała siatkę - dzięki możliwości głębokiego naciągnięcia latem robił się z niej super daszek przeciwsłoneczny (niepotrzebnie na wszelki wypadek kupiłam parasolkę - wcale z niej nie korzystałam) a dziecko nie miało duszno
3. Wszystkie materiałowe elementy wózka były odpinane więc zawsze miałam czysty wózek, bo z praniem nie było problemu
4. Sprzedałam go bez problemu w super stanie, bo pomimo dwuletniego użytkowania nic się nie "wyrobiło" (dla porównania - znajome miały ABC Design, Coneco i Baby Dream - te wózki miały "latające" rączki, skrzypiały jadąc nawet po w miarę równym chodniku)
5. Przekładana rączka - wygoda dla mamy i dziecka. Świetnie sprawdzała się przy słońcu, wietrze, zawsze kiedy chciałam mieć dziecko przodem do siebie (bo np. jadło drożdżówkę i chciałam widzieć czy nie siada na niej osa)
Wady:
1. Dość kiepski hamulec (w autobusie trzeba pilnować wózek na zakrętach)
2. Waga - jest cięższy niż wózek parasolka
3. Okienko w budce do obserwowania dziecka jest w takim miejscu, że tylko w niektórych położeniach budki dziecko faktycznie widać
4. Trzeba się schylić do skrętnych kółek, żeby móc je zablokować (być może w innych wózkach też tak jest ale dla mnie było to niewygodne)

Ogólnie mogę polecić. Najbardziej chyba opłaca się kupić ten wózek używany, bo cena jest dużo niższa a wózek spokojnie posłuży drugiemu dziecku.
to ja nadal polecam Ballerine Babyactive.wciaz jej uzywam,teraz jako spacerowki.wozek dobry zwlaszcza dla dzieci niespokojnych,bo jest dosc "skoczny",moje dziecko to bardzo uspokaja.nie wyobrazam sobie miec wozka sztywnego,ktory praktycznie sie nie buja.Chyba wiedzialam co robie kupujac taki wozek bedąc jeszcze w ciazy heh:P
ja używam Tako Jumpera (3w1) wózek bardzo wygodny i dla dzieciaczka i dla rodziców, duża gondola, głęgokie siedzisko w spacerówce, regulacja oparcia i nóżek, fotelik też ok, duże pompowane koła, amortyzacja. Dla mnie jedyny minus to waga tego wózka, jak dla mnie jest za ciężki (16kg) i targanie go na III piętro jest wykańczające. Dlatego mojego sprzedaje i przesiadamy się na lekką (8,5kg) spacerówkę.
ja polecam jane nomada ;] http://allegro.pl/item740322432_jane_nomad_pro_capazo_strata_2008_waga_6_5_kg.html kolka ma z pcv ale nawet w lesie sie sprawdzaja. no i jego najwieksza zaleta to to ze lekki...

na poczatku mialam 3 kolowego wozka na pompowanych kolach porażka... i za wielkie porażki uwazam wozki na nieskretnych kolach... po co sobie zycie utrudniac skoro postep cywilizacyjny nam je ułatwia? ;))
JA zdecydowałm sie na TAKO JUMPER X . 3 W 1 I CENA PRZYSTEPNA, BO 1200 razem z wysłką

pozdarwaaim
Dziewczyny, podbijam temat, bo dla pewnych z nas aktualny :)

Czekam na opinię o Espiro Vector 4 Air.
dziewczyny, mam okazję kupić wózek używany chicco za fajną cenę, może któraś z Was podzieli się doświadczeniem??

http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=337252635

to taki wózek
ja jestem mama listopadową z 2004 r. kupowalam wózek z gondolą (miał tez wersję spacerową) - uzywany ok 3 m-cy Nestor za 500 zł przejezdzilismy nim od listopada do kwietnia i potem kupiłam też uzywaną za 150 zł typowa spacerówkę - duzo lzejszą i wygodniejszą , którą mielismy juz do końca . W sumie zakup obu wózków to był koszt 650 zł i zaznaczę, że z obu bylismy bardzo zadowoleni - gwarantuję, że nie trzeba konieczne wydać 1000 zł czy 2000 zł na wózek żeby był wygodny i sie nie psuł . Z wózkami nie było najmniejszych problemów. Mamom zimowym polecam takie rozwiazanie :-))
no właśnie też tak myślę, że to podwójny wydatek
chyba, że kupić gondolę używaną

ale to i tak wyjdzie drożej :/

tak się zastanawiałam i stwierdziłam, ze kupienie dwóch wózków wychodzi 2 razy drożej

a poza tym jest strasznie mały wybor wózków typowo głębokich

moim faworytem jest bebe confort.

lekki, skretny, duza gondola, spacerowka dwustronna, megabezpieczny fotelik.

mam do sprzedania :)

wiecie co kuzynka moja rodziła w grudniu i doradzała mi żeby nie kupować wielofunkcyjnego wózka tylko sam głęboki bo i tak 5-6 mcy będę wozić w gondoli
a dopiero na wiosnę kupić spacerówkę taką jaka mi się podoba

jak zimowo-jesienne mamy to widzą ze swojego doświadczenia?

hej, właśnie byłam go zobaczyć w realu, jest super na żywo-głęboki, bo spacerówki nie było, nie mogłam nim tylko pojeździć, bo wózek był wciśnięty w samym kącie i nie miałam jak nim wyjechać, a pani specjalnie się do pomocy nie rwała...no i trochę szok cenowy:))na allegro 699plnów, a tam 1099pln, trochę różnica:))
Wózek z taką gondolką (wiklinową) - nie wiem czy tej firmy na żywo mozna obejrzeć w sklepie z wózkami w Gdyni w realu
ten na stronce wygląda super

ale extra ten wozek z wiklinowa gondola:)))tylko spacerowka mniej mi sie juz podoba... jakas taka ''niedorobiona'' moim zdaniem, ale gondolka super:)

czyli ja muszę zwracać uwagę na szerokość

święta racja :)) ja akurat rodze na lato, więc problem kombinezonu odpada, większą role gra w tym przypadku długość niż szerokość

oczywiscie szerokosc nie w najszerszym miejscu;)ale ważne aby na całej /prawie całej długosci były szerokie....

dziewczyn z ta wielkoscia gondolek to tak na prawde na długosci one sie wiele nie roznia ..bardziej istotna jest szerokosc-jak bedziecie miałay maluchy w ziemie to bedziecie wiedziały ile taki szkrabik zajmuje miejsca w kombinezonie a jak zimno toi trzeba spiworek głuby wlozyc..wiec to sprawdzajcie a nie długosc i dyskutujecie ktory najwiekszy a ktory malutki;)mutsy ma mała gondolke i tyle:)włóżecie dzieciaczka około4 miesiecznego (ok. 68)ubranego w kombinezon +spiwórek ;)mojej kolezance sie nie udało(a była twarda zwolenniczka mutsy jeszcze kilka miesiecy temu)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry