Widok

REDA

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
a co tam :)
to ja założę wątek redzki :))
przepraszamy za "zaśmiecenie" wejherowskiego wątku ;))

małaaa to tereny jednak są :))
lumpik jest faktycznie, w bloku prostopadłym do mojego :) tylko przez szybkę zaglądałam, bo godziny pracy mi nie pozwalały do niego zajrzeć :/ ale jak będę miała chwilkę to zdam relację co tam ciekawego mają :)
ostatnio otworzyli restauracyjkę .. a nawet 2 :) często jednak zmieniają się sklepiki w lokalach :)

Jesteśmy małżeństwem od 27.07.2007
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja chodzę do dentysty ta na osiedlu przy młynie a dentystka znajduje się właśnie przy młynie:)

image

aaa do tego nowego większego gabinetu ?
ta co przyjmuje koło lumpika tyż podobno dobra :))

image
A ja bede tez mieszkala w redzie hihi

allegro Majka22-GDY ZAPRASZAM!!!FAJNE CIUSZKI ZA GROSZE
te babeczki przeniosły się z gdyni chodzę już do nich koło 8 lat:)

image

Yairi ty bedziesz miała z nas najstarszą pociechę ile twoja młoda ma lat:)

image

W tej nalesnikarni nawet bylam raz :) (blin house) ale na lodach, podobno maja dobre nalesniki - duze porcje
a ta druga knajpka - mojej sasiadki :)

image
image
z blin house jeszcze nie korzystałam, a z tej drugiej zamówiłam raz makaron z warzywkami - troszkę słony ale pyszny ... mniam !!! aż mi teraz ślinka poleciała !!

a cenowo jak k@juta u tych kobitek ?

image
Yaira na jakim osiedluu??

image
image
widze ze juz zorientowane jestescie w redzie, a ja bede dopiero odkrywac ja, mam nadzieje ze szybko sie przyzwyczaje do nowego miejsca

Anikia, ja w redzie mieszkam od 1990r :)
i dobrze mi tu :) wszedzie w miare blisko, duzo sklepow, szkoł, kosciolow, teraz nawet Auchana mamy prawie pod nosem :)

image
image
o proszę:)
my tez mieszkamy na osiedlu Przy Młynie już ze 4 latka będzie:) i to właśnie dosłownie nad "naleśnikarnią"
pozdrawiam forumki z osiedla Semeko:) jak widzę coraz nas więcej...

mam nadzieje Mala, tylko jakos tak przyzwyczailam sie do Gdyni

z czasem sie przyzwyczaisz na pewno :)

image
image
a nie wiem jak cenowo bo ostatnio to mieliśmy gratis :)

image

któraś z was na długiej może mieszka:)

image

ja to jestem na etapie odkrywania redy :) bo teraz mam troszkę wiecej czasu, bo krócej od niedawna pracuje :) a mieszkamy już od grudnia 2005
na początku troche mi doskwierały dojadzy do gdyni, no ale teraz już się przyzwyczaiłam... :) tylko kurcze jakieś kino mogliby walnąć w rumi albo w wejherowie :)
hmmm ale coś mi świta, że ten aquapark co będzie w redzie - bedzie miał kino czy nie !?!?

k@juta to niezłe masz wtyki ;)))

image
widze ze z ciechocina kolezanka:)

image
image
mmadlen slyszalam ze jednak chyba nie bedzie aquaparku w redzie....

image
image
o kurka ?! a ja się tak nastawiłam na taki fajny kompleks.. kino, basen, kawiarenka :/ uhhh a wiesz może dlaczego ?!?!

fajny basen jest w rumi na rodziewiczówny czy jakoś tak - ozonowany ! będzie można z maluszką chodzić :D

image
zrobimy wiec i musza nam zrobić aquapark:)
małya a ty też na ciechocinie

image

nie wiem ile w tym prawdy, slyszalam tylko tyle ze nawet ten sopocki aquapark na siebie nie zarabia, wiec nasz redzki tym bardziej by nie mial wielkich zyskow....

a basen (taki zwykly) w redzie juz budują chyba z 15 lat.... mial byc za stadionem, nawet juz jakies wykopy byly, ale wszystko staneło w martwym punckie...

image
image
nie Kajutko - ja na sw wojciecha :) blisko cukierni sabinka, sklepu zabka...

wczesniej (z rodzicami) oboje z A. mieszkalismy na Spokojnej - tam vis a vis tych transformatorow - machalismy sobie z okien - mielismy do siebie tak bliziutko, teraz z naszego domku do jednych i drugich rodzicow mamy 3 minutki :)))

image
image
ja ze Smiechowa ale się dołączę, bo kiedyś mieszkałam w redzie :P

musze się pochwalić , kupiłam dzis sobie super spodenki ciążowe, sztuka 60 zł :D więc tanioszka, jedne kupiłam takie eleganckie na kant, a drugie takie dzinsy ale elastyczne i jestem bardzo zadowolona

image
image
zdradz gdzie Perełko :)

image
image
kupiłam w Gdyni, jedna dziewczyna z forum pisała o tym sklepie, jest na skrzyżowaniu ulic 3 maja i starowiejskiej, koło polbanku nazywa się Świat Jeansów i są tam właśnie rózne spodnie i spódnice, ogrodniczki , a wszystko kosztuje koło 60 zł za sztukę, chciałam tez kupić spódnicę, ale akurat nie było mojego rozmiaru, wolałam kupić 2 pary spodni za 120 zł niż za ta cenę jedną parę w innym sklepie

image
image
ach tak, zuzka pisala :)

image
image
a tam...moi rodzice mają dom i zakład w Redzie więc często tam bywałam i teraz też bywam ;)

image
image
oo wiper :) myslalam ze w gdyni masz rodzicow :)

image
image
to skomplikowane...dom rodzinny w Gdyni
w Redzie drugi dom i zakład, i ze wzgledu na zakład ktoś musi tam być cały czas na miejscu więc sie podzieliliśmy...tato z bratem w Redzie a my z mama w Gdyni ;)

image
image
a-cha :)

image
image
w redzie bede mieszkala na osiedlu fenikowskiego a moja pociecha ma 15,5 miesiaca

nono będziemy szły na spacer do lasu a potem do mnie na kawke i pogaduchy:)

image

moj bracholek mieszka na fenikowskiego :)

image
image
a jak mieszka sie w blokach semeko? bardzo glosno slychac sasiadow?

hmmm kurcze to by ceny zrobili przystępniejsze jakby 2 aquaparki były :/ bo jak byłam z chrześniakiem to za 4 osoby 170 zl ... to chyba przegięcie :( za ponad godzinkę !!

małaaa to kurcze się okazuje autochton redzki ;)))

a jeżeli chodzi mieszkanie w budynkach semeko, to ja akurat jestem zadowolona, bo jeżeli chodzi o wykończenie to jest oki ... fajnie, że dbają o estetykę osiedla, bo znajomi jak nas odwiedzają, to zachwycają się, że ładnie w koło zadbane :)
a sąsiadów trochę słychać, nie jest źle... mieszkałam wcześniej w wieżowcu, no i jest na pewno lepiej, no i piony kanalizacyjne mniej słyszalne ;)) no ale chyba to niemożliwe by nie było słychać tak całkiem sąsiadów .. chyba, żeby wygłuszyć śiany ;)

a dziś byłam w tym sklepie ze skórami na osiedlu - jest jedna ładna torebka za 60 zł... hmm kurcze za skórzaną chyba niedużo ... może się skuszę :))

Yaira a gdzie jest os. fenikowskiego ?! domyślam się, że gdzieś przy tej ulicy ;) ale które to bloki ?!

pozdr :)

image
Mmadlen - Fenikowskiego to całkiem blisko Semeko :)
np te bloki co stoją zaraz kolo przedszkola to jest Fenik. (wiesz gdzie jest przedszkole prywatne?)
tam obok siebie są ulice Fenikows., Ceynowy, Brzechwy, Szkolna...

image
image
ja mieszkam w jedynym bloku orlex ktory tam jest taki zielono szary obok lidl

aaa no to wiem gdzie to :))
no to faktycznie niedaleko :))

image
Mmadlen jak ciszej niz w wiezowcu to ok, bo teraz wlasnie mieszkam w takim molochu i kazdy stukot i glosniejsza rozmowe slychac, nie wspominajac o krzykach

Mieszkałam w Redzie przez 5 lat. W sierpniu 2007 r. z powrotem wróciłam do Gdyni. Mieszkam w dzielnicy Chwarzno-Wiczlino. Moze ktos ode mnie z dzielnicy tez jest na tym forum, prosze się ujawnic.
Jeżeli chodzi o Rede, to niestety nie dało rady sie przyzwyczaic. Mieszkałam na Jana Pawła II, mozna więc chyba powiedziec, że w samym centrum. Poznałam fajnych ludzi, z którymi utrzymuje cały czas kontakt, ale niestety dojazdy do Gdyni (praca, cała rodzina), korki przez całe lato, ciagłe przebudowy dróg ... nie dziekuję.

image
dziewczyny trochę reaktywuję nasz wątek:)
dziewczyny którą przychodnię polecacie w redzie i którego pediatrę bo jak się przeprowadzę to czeka mnie zmiana bolę mieć bliżej:)

image

k@juta ja niestety sama nie chodzę tu do lekarza, ale jak już córeczka będzie z nami, to pewnie tu się przeniosę do przychodni ...
od koleżnki wiem, że ta przychodnia własnie przy osiedlu semeko ma dobrego pediatre... ale ile w tym prawdy to będę mogła powiedzieć dopiero pewnie gdzieś w lipcu albo i sierpniu :)

image
co do lekarzy dzieciecych to nie bardzo mam jeszcze rozeznanie, znam jedną lekarkę od dzieci z tej przychodni na łąkowej (przy kosciele przy głównej ulicy) Mirosława Jarmuż-Kąkol (ja do niej chodzilam jak bylam w szkole podst, ale maluszkami tez chyba sie zajmuje)
natomiast nic nie wiem na temat przychodni przy os. Semeko, nigdy jeszcze tam nie bylam, wiec i lekarzy nie znam...

image
image
dzięki za info Małaaa :)))
nie będę Wam zaśmiecać wątku :)
czyli przy głównej koło świateł ten sklepik gdzie kupiłaś atlantica !!
a są jeszcze jakieś ciekawe sklepiki dziecięce w Redzie ? ja wiem, że za pocztą, pomiędzy marco polo i pocztą się przechodzi i tam w nowym budynku jakiś jest, ale nie wiem czy godny uwagi, bo jak byłam w sobotę to już zamknięte było !!

image
w tym o ktorym piszesz Ty tez bylam tylko raz, ale szybkim przelotem, szybki look na wozki, na nic innego nie patrzelismy, wiec nie wiem czy godny uwagi :)
jeszcze w Kwadji mozna kupic dzieciece ale tylko ciuszki - kwadja na jana pawla - tam niedaleko biedronki, i zupelnie niedaleko jest jeszcze jeden dzieciecy - ul.Derdowskiego, maly sklepik, ma ciuszki, posciele, chyba lozeczko tez stoi, kosmetyki, zabawki, kiedys mieli wozki, nie wiem czy nadal mają

acha i w biedronce na pietrze byl kiedys sklep z ciuszkami, nie wiem czy nadal jest - dawno tam nie bylam

image
image
hehe instna metropolia ze sklepami dla dzieciaczków ta nasza Reda - normalnie sobotę rezerwuje na rekonesans :)))

image
no to trafiłam gdzie miałam trafić !!
byłam najpierw w tygrysku w jednej z bocznych od gdańskiej, bardzo miła pani była i odesłała mnie do tego właśnie przy głównej ulicy - bo niby właściciel ten sam !! no i faktycznie ceny wózków super, pomoc fachowa, pan poświęcił mi troszkę czasu i opowiedział co i jak i dlaczego !! no i ten atlantic faktycznie 799 zł !! xlander xa z gondolką za 1300 z hakiem... ale w sumie funkcje ma te same ! szkoda tylko , że nie ma przekładanej rączki ... także atlantic ma przewagę w tej kwestii ... ale w atlanticu z tego co mówił można gondolke zamontować w obu kierunchach, tylko spacerówka jest w jedną :/ no ale sądzę, że wtedy faktycznie dzidzia lubi patrzeć co się w około dzieje :))

a i byłam jeszcze w tym pomiędzy marco polo i pocztą ... świat dziecka czy jakoś tak, też mają wyprzedaż wózków no i akurat na stanie jeden błękitny atlantic za 799 zł, czyli tak samo jak w tym przy głównej ...

także czekam na małża i tam chyba dokonany wiekszych zakupów, bo kurcze mają atrakcyjne ceny ! chyba, że gdzieś uda się złapać jakąś okazję jak pMadzi !

także dziewczyny nie ma co mamy fajny asortyment dziecięcy w redzie ! podobnojeszcze w wejherowie, chyba przy wałowej ... o ile dobrze pamiętam jak mi koleżanka mówiła jest fajna hurtowania typu akpol ale to kurcze dopiero w przyszłym tyg się na zwiady wypuszczę !!

image
czyli z tą naszą redą nie jest tak zle :)))

a na wałowej w wejherowie na 99% jest to hurtownia tego samego wlasciciela co nasz redzki tygrysek, wiec pewnie asortyment podobny.

ja mam teraz za zadanie do piatku wybrac łózeczko :) Luby powroci w piatek do domku, i kto wie - moze w weekend jakies kupimy :)

image
image
Dziewczyny a gdzie jest Wałowa w Wejherowie?? Wiecie może??

HEJA
sprawdziłam na mapie no i jak dojeżdżasz do ronda w wejherowie tam gdzie kościół duży stoi, to wjeżdżasz tam w uliczkę w stronę rynku i ul. równoległa do tej z rynkiem to wałowa .. hihi nie wiem czy zrozumiałaś :)) bo sama chyba bym nie pojęła ;))

a jeżeli chodzi o łóżeczko to mam upatrzone takie klupsia z księżycem i gwizdkami wyrzeźnionymi :))
małaaa ale pędzicie z tymi zakupami ;)

image
no właśnie!!!
kurka - ja nie mam jeszcze nic a nic. jedne skarpetunie, które kupiłam jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży i fotelik do auta - w spadku od szwagierki. tyle. i nie zamierzam nic do maja kupować.

kiedys juz sie na ten temat rozpisywalam, ale co tam, napisze raz jeszcze ;)
chcemy sobie wieksze zakupy rozlozyc, zeby nie wszystko naraz - wiadomo - kasa....
w marcu kupilismy wozek
w kwietniu lozeczko i moze wanienke i posciel
w maju i czerwcu mamy wesela w rodzinie - wiec kasa pojdzie wiadomo na te cele
no a w lipcu trzeba bedzie dokupic reszte - kosmetyki, dokupic jakies ciuszki i wyprawka dla mnie do szpitala :) a jeszcze w lipcu chcielibysmy gdzies pojechac odpoczac, to tez troszke kasy pojdzie ;)

image
image
to całkiem rozsądne, ale kurcze jakoś wolę na razie trochę się wstrzymać.
choć nie ukrywam, że jak wchodzę na dziecięce działy w sklepach, to Maciej mnie na siłę wyciąga stamtąd... takie to wszystko słodkie, maluśkie :)))

wiem cos o tym ;))))

Madlen a ty wlasciwie na kiedy masz termin?

image
image
Madlen "a jeżeli chodzi o łóżeczko to mam upatrzone takie klupsia z księżycem i gwizdkami wyrzeźbionymi :))"

to samo mi sie podoba :)

image
image
no rozkład wydatków rozsądny ! :) ja się starałam oszczedzać tu i tam :) co by właśnie mieć na raz... ale czasu co raz to mniej ... szczególnie, że niewiadomo dokładnie kiedy !?
aaaa z moim terminem to jest dziwnie, bo wg OM mam mieć na 14 maja, ale że mam dłuuuugie cykle to wg pierwszego usg wyszło 5 czerwiec .. no ale teraz na ostatnim 25 maj ... i tak co usg to mi się skraca termin :) ale może to i dobrze, będzie nasza Kruszynka z nami szybciej :D hehe tylko mam nadzieje, że nastarczymy skompletować wyprawkę ;D

image
nooo jest pikne !
zdradzę Tobie ;))) że w akpolu jest za 275 zł a w tym naszym redzkim sklepie jakoś powyżej 300 zł !

image
no prosze :)

image
image
ale sie rozpisujecie ;-)
widze ze nie jest zle ze sklepami

normalnie Anikia metropolia ;)))
ale sądzę warto pochodzić i porównać ceny, pewnie nie wszystko tańsze, ael większość, laktator aventu też chyba tańszy u nich w tym przy ul. Gdańskiej

image
Dziewczyny... mała antyreklamę zrobię Tygryskowi.... otóż nie dalej jak wczoraj widziałam właściciela Tygryska na zakupach w ... Akpol-u także warto by było sprawdzić ceny przed zakupami:)

Znalazłam tą hurtownie na Wałowej w Wejherowie.
Jest naprawdę niezła.
Mają przystępne ceny - o wiele lepsze niż w Gdyni.

no to będzie się trzeba wybrać, bo ja jeszcze do niej nie trafiłam :/ a mam jeszcze kilka rzeczy do kupienia :)

image
robie watek do gory i jak am redzianki hihih?

ojeju :))
juz zapomnialam o tym wątku :)
a Ty Yaira już Redzianka "pełną gębą"? mieszkacie juz w Redzie?

image
image
tak od maja!!!!
ale nadal sie urzadzamy....

Witam mieszkanki/mamusie z Redy:) A ja mieszkam tu od ponad 20 lat a razem ze mną od 20 tygodni(jeszcze w brzuszku)mój maluszek :) pozdrawiam z osiedla Buczka.
Justi
to ty w takim razie rocznik mojej siostry :) (1978?)

image
image
dokladnie-1978.czyli moge znac siostrę,a Ty mojego brata:)

image
a Redzianki chyba śpią.....

image
eee nie śpią ;)
ja to poprostu mam bardzo absorbującą córeczkę :)

image
no tak,za niecale 4 miesiace tez bede miala mniej czasu...

image
a na Buczka to fajnie chyba macie - blisko las :) będzie gdzie z dzieciaczkiem chodzić :)

image
no tak ze wzgledu na las fajnie faktycznie i spokoj i powietrze świeze:) Jednak mieszkam tu od 23 lat i te kilka bloków to jak mała wioska.Wszyscy wszystko o tobie wiedzą,a nawet jeszcze więcej niż ty sam o sobie...Chodzą,obserwują,plotkują,ubarwiają oczywiście i noszą w "świat"tzn na pół Redy...Koszmar:/ Oczywiście nowi,którzy sie tu wprowadzają nie odczują tego...Tylko ci co tu prawie od dziecka są... Ale i tak Redy nie zamieniłabym na żadne inne miasto:)

image
heh no ja mam troche inne zdanie o buczka ;) całe 20 lat tez tam mieszkalam :D

image
Czy za karę, że nie wierzę w duszę, nie mam duszy?
risika-hm.....w takim razie musimy sie znac,na 99% :) No cóz.Zalezy jeszcze w ktorym bloku mieszkalas,ja mam tego pecha ze mieszkam po środku osiedla a tu akurat jest cale "gniazdo"najwiekszych plotkar:/ No przeciez ja juz mam trójkę dzieci(jedno z kolega ze szkoly średniej hehe),a teraz jak mnie widzą,to im o mało oczy z orbit nie wychodzą heheh.Boshe,co za zaścianek ...

image
ps:risika jesli bedziesz rodzila w wejherowie,to licze na Twoją opinię...bo sama juz niewiem na ktory szpital sie zdecydowac...

image
Justi to fakt..ale ja tam zawsze ludzi olewałam:D gorzej z moja matką... hehe pamiętam jak byłam w lo i ubierałam się na czarno to matka mnie gnębiła bo ją te plotkary zaczepiały i sie pytały po kim mamy żałobe bo ja taka czarna chodzę :D:D:D no i jak byłam w ciąży to też wszystkim rozgadała... a potem dostawalam od pseudo kolezanek gratulacje na nk..az zablokowałam :D

image
Czy za karę, że nie wierzę w duszę, nie mam duszy?
no wiesz,gratulacje z powodu ciąży w normalnej sytuacji(tzn gdy ma sie meza czy przynajmniej faceta)to chyba nic takiego,wrecz raczej to miłe.Ja mam gorszy problem.te wszystkie babska(zwlaszcza trzy konkretne) nie moga sie na mnie napatrzec i pewnie juz poniosly w miasto historyjke(ktorą same wymyslily) ze pewnie sie za przeproszeniem z kims puscilam(sorki za słówko) i teraz mam...Nie znosze tego osiedla pod tym wzgledem,brrr....

image

Inne tematy z forum Reda

LightTower (8 odpowiedzi)

Inwestycja powstaje przy ulicy Morskiej, w sąsiedztwie obwodnicy Redy - łatwo można stąd...

Kameralne Tarasy (71 odpowiedzi)

Reda jest dobrze skomunikowana z Trójmiastem, a tym bardziej samo osiedle Kameralne Tarasy, które...

Aquasfera - opinie i oceny (24 odpowiedzi)

Zlokalizowany w Redzie kompleks to jedna z ciekawszych propozycji na rynku deweloperskim....

do góry