Widok
REDA
a co tam :)
to ja założę wątek redzki :))
przepraszamy za "zaśmiecenie" wejherowskiego wątku ;))
małaaa to tereny jednak są :))
lumpik jest faktycznie, w bloku prostopadłym do mojego :) tylko przez szybkę zaglądałam, bo godziny pracy mi nie pozwalały do niego zajrzeć :/ ale jak będę miała chwilkę to zdam relację co tam ciekawego mają :)
ostatnio otworzyli restauracyjkę .. a nawet 2 :) często jednak zmieniają się sklepiki w lokalach :)
to ja założę wątek redzki :))
przepraszamy za "zaśmiecenie" wejherowskiego wątku ;))
małaaa to tereny jednak są :))
lumpik jest faktycznie, w bloku prostopadłym do mojego :) tylko przez szybkę zaglądałam, bo godziny pracy mi nie pozwalały do niego zajrzeć :/ ale jak będę miała chwilkę to zdam relację co tam ciekawego mają :)
ostatnio otworzyli restauracyjkę .. a nawet 2 :) często jednak zmieniają się sklepiki w lokalach :)
ja to jestem na etapie odkrywania redy :) bo teraz mam troszkę wiecej czasu, bo krócej od niedawna pracuje :) a mieszkamy już od grudnia 2005
na początku troche mi doskwierały dojadzy do gdyni, no ale teraz już się przyzwyczaiłam... :) tylko kurcze jakieś kino mogliby walnąć w rumi albo w wejherowie :)
hmmm ale coś mi świta, że ten aquapark co będzie w redzie - bedzie miał kino czy nie !?!?
k@juta to niezłe masz wtyki ;)))
na początku troche mi doskwierały dojadzy do gdyni, no ale teraz już się przyzwyczaiłam... :) tylko kurcze jakieś kino mogliby walnąć w rumi albo w wejherowie :)
hmmm ale coś mi świta, że ten aquapark co będzie w redzie - bedzie miał kino czy nie !?!?
k@juta to niezłe masz wtyki ;)))
nie wiem ile w tym prawdy, slyszalam tylko tyle ze nawet ten sopocki aquapark na siebie nie zarabia, wiec nasz redzki tym bardziej by nie mial wielkich zyskow....
a basen (taki zwykly) w redzie juz budują chyba z 15 lat.... mial byc za stadionem, nawet juz jakies wykopy byly, ale wszystko staneło w martwym punckie...
a basen (taki zwykly) w redzie juz budują chyba z 15 lat.... mial byc za stadionem, nawet juz jakies wykopy byly, ale wszystko staneło w martwym punckie...
nie Kajutko - ja na sw wojciecha :) blisko cukierni sabinka, sklepu zabka...
wczesniej (z rodzicami) oboje z A. mieszkalismy na Spokojnej - tam vis a vis tych transformatorow - machalismy sobie z okien - mielismy do siebie tak bliziutko, teraz z naszego domku do jednych i drugich rodzicow mamy 3 minutki :)))
wczesniej (z rodzicami) oboje z A. mieszkalismy na Spokojnej - tam vis a vis tych transformatorow - machalismy sobie z okien - mielismy do siebie tak bliziutko, teraz z naszego domku do jednych i drugich rodzicow mamy 3 minutki :)))
kupiłam w Gdyni, jedna dziewczyna z forum pisała o tym sklepie, jest na skrzyżowaniu ulic 3 maja i starowiejskiej, koło polbanku nazywa się Świat Jeansów i są tam właśnie rózne spodnie i spódnice, ogrodniczki , a wszystko kosztuje koło 60 zł za sztukę, chciałam tez kupić spódnicę, ale akurat nie było mojego rozmiaru, wolałam kupić 2 pary spodni za 120 zł niż za ta cenę jedną parę w innym sklepie
hmmm kurcze to by ceny zrobili przystępniejsze jakby 2 aquaparki były :/ bo jak byłam z chrześniakiem to za 4 osoby 170 zl ... to chyba przegięcie :( za ponad godzinkę !!
małaaa to kurcze się okazuje autochton redzki ;)))
a jeżeli chodzi mieszkanie w budynkach semeko, to ja akurat jestem zadowolona, bo jeżeli chodzi o wykończenie to jest oki ... fajnie, że dbają o estetykę osiedla, bo znajomi jak nas odwiedzają, to zachwycają się, że ładnie w koło zadbane :)
a sąsiadów trochę słychać, nie jest źle... mieszkałam wcześniej w wieżowcu, no i jest na pewno lepiej, no i piony kanalizacyjne mniej słyszalne ;)) no ale chyba to niemożliwe by nie było słychać tak całkiem sąsiadów .. chyba, żeby wygłuszyć śiany ;)
a dziś byłam w tym sklepie ze skórami na osiedlu - jest jedna ładna torebka za 60 zł... hmm kurcze za skórzaną chyba niedużo ... może się skuszę :))
Yaira a gdzie jest os. fenikowskiego ?! domyślam się, że gdzieś przy tej ulicy ;) ale które to bloki ?!
pozdr :)
małaaa to kurcze się okazuje autochton redzki ;)))
a jeżeli chodzi mieszkanie w budynkach semeko, to ja akurat jestem zadowolona, bo jeżeli chodzi o wykończenie to jest oki ... fajnie, że dbają o estetykę osiedla, bo znajomi jak nas odwiedzają, to zachwycają się, że ładnie w koło zadbane :)
a sąsiadów trochę słychać, nie jest źle... mieszkałam wcześniej w wieżowcu, no i jest na pewno lepiej, no i piony kanalizacyjne mniej słyszalne ;)) no ale chyba to niemożliwe by nie było słychać tak całkiem sąsiadów .. chyba, żeby wygłuszyć śiany ;)
a dziś byłam w tym sklepie ze skórami na osiedlu - jest jedna ładna torebka za 60 zł... hmm kurcze za skórzaną chyba niedużo ... może się skuszę :))
Yaira a gdzie jest os. fenikowskiego ?! domyślam się, że gdzieś przy tej ulicy ;) ale które to bloki ?!
pozdr :)
Mieszkałam w Redzie przez 5 lat. W sierpniu 2007 r. z powrotem wróciłam do Gdyni. Mieszkam w dzielnicy Chwarzno-Wiczlino. Moze ktos ode mnie z dzielnicy tez jest na tym forum, prosze się ujawnic.
Jeżeli chodzi o Rede, to niestety nie dało rady sie przyzwyczaic. Mieszkałam na Jana Pawła II, mozna więc chyba powiedziec, że w samym centrum. Poznałam fajnych ludzi, z którymi utrzymuje cały czas kontakt, ale niestety dojazdy do Gdyni (praca, cała rodzina), korki przez całe lato, ciagłe przebudowy dróg ... nie dziekuję.
Jeżeli chodzi o Rede, to niestety nie dało rady sie przyzwyczaic. Mieszkałam na Jana Pawła II, mozna więc chyba powiedziec, że w samym centrum. Poznałam fajnych ludzi, z którymi utrzymuje cały czas kontakt, ale niestety dojazdy do Gdyni (praca, cała rodzina), korki przez całe lato, ciagłe przebudowy dróg ... nie dziekuję.
k@juta ja niestety sama nie chodzę tu do lekarza, ale jak już córeczka będzie z nami, to pewnie tu się przeniosę do przychodni ...
od koleżnki wiem, że ta przychodnia własnie przy osiedlu semeko ma dobrego pediatre... ale ile w tym prawdy to będę mogła powiedzieć dopiero pewnie gdzieś w lipcu albo i sierpniu :)
od koleżnki wiem, że ta przychodnia własnie przy osiedlu semeko ma dobrego pediatre... ale ile w tym prawdy to będę mogła powiedzieć dopiero pewnie gdzieś w lipcu albo i sierpniu :)
co do lekarzy dzieciecych to nie bardzo mam jeszcze rozeznanie, znam jedną lekarkę od dzieci z tej przychodni na łąkowej (przy kosciele przy głównej ulicy) Mirosława Jarmuż-Kąkol (ja do niej chodzilam jak bylam w szkole podst, ale maluszkami tez chyba sie zajmuje)
natomiast nic nie wiem na temat przychodni przy os. Semeko, nigdy jeszcze tam nie bylam, wiec i lekarzy nie znam...
natomiast nic nie wiem na temat przychodni przy os. Semeko, nigdy jeszcze tam nie bylam, wiec i lekarzy nie znam...
dzięki za info Małaaa :)))
nie będę Wam zaśmiecać wątku :)
czyli przy głównej koło świateł ten sklepik gdzie kupiłaś atlantica !!
a są jeszcze jakieś ciekawe sklepiki dziecięce w Redzie ? ja wiem, że za pocztą, pomiędzy marco polo i pocztą się przechodzi i tam w nowym budynku jakiś jest, ale nie wiem czy godny uwagi, bo jak byłam w sobotę to już zamknięte było !!
nie będę Wam zaśmiecać wątku :)
czyli przy głównej koło świateł ten sklepik gdzie kupiłaś atlantica !!
a są jeszcze jakieś ciekawe sklepiki dziecięce w Redzie ? ja wiem, że za pocztą, pomiędzy marco polo i pocztą się przechodzi i tam w nowym budynku jakiś jest, ale nie wiem czy godny uwagi, bo jak byłam w sobotę to już zamknięte było !!
w tym o ktorym piszesz Ty tez bylam tylko raz, ale szybkim przelotem, szybki look na wozki, na nic innego nie patrzelismy, wiec nie wiem czy godny uwagi :)
jeszcze w Kwadji mozna kupic dzieciece ale tylko ciuszki - kwadja na jana pawla - tam niedaleko biedronki, i zupelnie niedaleko jest jeszcze jeden dzieciecy - ul.Derdowskiego, maly sklepik, ma ciuszki, posciele, chyba lozeczko tez stoi, kosmetyki, zabawki, kiedys mieli wozki, nie wiem czy nadal mają
acha i w biedronce na pietrze byl kiedys sklep z ciuszkami, nie wiem czy nadal jest - dawno tam nie bylam
jeszcze w Kwadji mozna kupic dzieciece ale tylko ciuszki - kwadja na jana pawla - tam niedaleko biedronki, i zupelnie niedaleko jest jeszcze jeden dzieciecy - ul.Derdowskiego, maly sklepik, ma ciuszki, posciele, chyba lozeczko tez stoi, kosmetyki, zabawki, kiedys mieli wozki, nie wiem czy nadal mają
acha i w biedronce na pietrze byl kiedys sklep z ciuszkami, nie wiem czy nadal jest - dawno tam nie bylam
no to trafiłam gdzie miałam trafić !!
byłam najpierw w tygrysku w jednej z bocznych od gdańskiej, bardzo miła pani była i odesłała mnie do tego właśnie przy głównej ulicy - bo niby właściciel ten sam !! no i faktycznie ceny wózków super, pomoc fachowa, pan poświęcił mi troszkę czasu i opowiedział co i jak i dlaczego !! no i ten atlantic faktycznie 799 zł !! xlander xa z gondolką za 1300 z hakiem... ale w sumie funkcje ma te same ! szkoda tylko , że nie ma przekładanej rączki ... także atlantic ma przewagę w tej kwestii ... ale w atlanticu z tego co mówił można gondolke zamontować w obu kierunchach, tylko spacerówka jest w jedną :/ no ale sądzę, że wtedy faktycznie dzidzia lubi patrzeć co się w około dzieje :))
a i byłam jeszcze w tym pomiędzy marco polo i pocztą ... świat dziecka czy jakoś tak, też mają wyprzedaż wózków no i akurat na stanie jeden błękitny atlantic za 799 zł, czyli tak samo jak w tym przy głównej ...
także czekam na małża i tam chyba dokonany wiekszych zakupów, bo kurcze mają atrakcyjne ceny ! chyba, że gdzieś uda się złapać jakąś okazję jak pMadzi !
także dziewczyny nie ma co mamy fajny asortyment dziecięcy w redzie ! podobnojeszcze w wejherowie, chyba przy wałowej ... o ile dobrze pamiętam jak mi koleżanka mówiła jest fajna hurtowania typu akpol ale to kurcze dopiero w przyszłym tyg się na zwiady wypuszczę !!
byłam najpierw w tygrysku w jednej z bocznych od gdańskiej, bardzo miła pani była i odesłała mnie do tego właśnie przy głównej ulicy - bo niby właściciel ten sam !! no i faktycznie ceny wózków super, pomoc fachowa, pan poświęcił mi troszkę czasu i opowiedział co i jak i dlaczego !! no i ten atlantic faktycznie 799 zł !! xlander xa z gondolką za 1300 z hakiem... ale w sumie funkcje ma te same ! szkoda tylko , że nie ma przekładanej rączki ... także atlantic ma przewagę w tej kwestii ... ale w atlanticu z tego co mówił można gondolke zamontować w obu kierunchach, tylko spacerówka jest w jedną :/ no ale sądzę, że wtedy faktycznie dzidzia lubi patrzeć co się w około dzieje :))
a i byłam jeszcze w tym pomiędzy marco polo i pocztą ... świat dziecka czy jakoś tak, też mają wyprzedaż wózków no i akurat na stanie jeden błękitny atlantic za 799 zł, czyli tak samo jak w tym przy głównej ...
także czekam na małża i tam chyba dokonany wiekszych zakupów, bo kurcze mają atrakcyjne ceny ! chyba, że gdzieś uda się złapać jakąś okazję jak pMadzi !
także dziewczyny nie ma co mamy fajny asortyment dziecięcy w redzie ! podobnojeszcze w wejherowie, chyba przy wałowej ... o ile dobrze pamiętam jak mi koleżanka mówiła jest fajna hurtowania typu akpol ale to kurcze dopiero w przyszłym tyg się na zwiady wypuszczę !!
czyli z tą naszą redą nie jest tak zle :)))
a na wałowej w wejherowie na 99% jest to hurtownia tego samego wlasciciela co nasz redzki tygrysek, wiec pewnie asortyment podobny.
ja mam teraz za zadanie do piatku wybrac łózeczko :) Luby powroci w piatek do domku, i kto wie - moze w weekend jakies kupimy :)
a na wałowej w wejherowie na 99% jest to hurtownia tego samego wlasciciela co nasz redzki tygrysek, wiec pewnie asortyment podobny.
ja mam teraz za zadanie do piatku wybrac łózeczko :) Luby powroci w piatek do domku, i kto wie - moze w weekend jakies kupimy :)
HEJA
sprawdziłam na mapie no i jak dojeżdżasz do ronda w wejherowie tam gdzie kościół duży stoi, to wjeżdżasz tam w uliczkę w stronę rynku i ul. równoległa do tej z rynkiem to wałowa .. hihi nie wiem czy zrozumiałaś :)) bo sama chyba bym nie pojęła ;))
a jeżeli chodzi o łóżeczko to mam upatrzone takie klupsia z księżycem i gwizdkami wyrzeźnionymi :))
małaaa ale pędzicie z tymi zakupami ;)
sprawdziłam na mapie no i jak dojeżdżasz do ronda w wejherowie tam gdzie kościół duży stoi, to wjeżdżasz tam w uliczkę w stronę rynku i ul. równoległa do tej z rynkiem to wałowa .. hihi nie wiem czy zrozumiałaś :)) bo sama chyba bym nie pojęła ;))
a jeżeli chodzi o łóżeczko to mam upatrzone takie klupsia z księżycem i gwizdkami wyrzeźnionymi :))
małaaa ale pędzicie z tymi zakupami ;)
kiedys juz sie na ten temat rozpisywalam, ale co tam, napisze raz jeszcze ;)
chcemy sobie wieksze zakupy rozlozyc, zeby nie wszystko naraz - wiadomo - kasa....
w marcu kupilismy wozek
w kwietniu lozeczko i moze wanienke i posciel
w maju i czerwcu mamy wesela w rodzinie - wiec kasa pojdzie wiadomo na te cele
no a w lipcu trzeba bedzie dokupic reszte - kosmetyki, dokupic jakies ciuszki i wyprawka dla mnie do szpitala :) a jeszcze w lipcu chcielibysmy gdzies pojechac odpoczac, to tez troszke kasy pojdzie ;)
chcemy sobie wieksze zakupy rozlozyc, zeby nie wszystko naraz - wiadomo - kasa....
w marcu kupilismy wozek
w kwietniu lozeczko i moze wanienke i posciel
w maju i czerwcu mamy wesela w rodzinie - wiec kasa pojdzie wiadomo na te cele
no a w lipcu trzeba bedzie dokupic reszte - kosmetyki, dokupic jakies ciuszki i wyprawka dla mnie do szpitala :) a jeszcze w lipcu chcielibysmy gdzies pojechac odpoczac, to tez troszke kasy pojdzie ;)
no rozkład wydatków rozsądny ! :) ja się starałam oszczedzać tu i tam :) co by właśnie mieć na raz... ale czasu co raz to mniej ... szczególnie, że niewiadomo dokładnie kiedy !?
aaaa z moim terminem to jest dziwnie, bo wg OM mam mieć na 14 maja, ale że mam dłuuuugie cykle to wg pierwszego usg wyszło 5 czerwiec .. no ale teraz na ostatnim 25 maj ... i tak co usg to mi się skraca termin :) ale może to i dobrze, będzie nasza Kruszynka z nami szybciej :D hehe tylko mam nadzieje, że nastarczymy skompletować wyprawkę ;D
aaaa z moim terminem to jest dziwnie, bo wg OM mam mieć na 14 maja, ale że mam dłuuuugie cykle to wg pierwszego usg wyszło 5 czerwiec .. no ale teraz na ostatnim 25 maj ...
no tak ze wzgledu na las fajnie faktycznie i spokoj i powietrze świeze:) Jednak mieszkam tu od 23 lat i te kilka bloków to jak mała wioska.Wszyscy wszystko o tobie wiedzą,a nawet jeszcze więcej niż ty sam o sobie...Chodzą,obserwują,plotkują,ubarwiają oczywiście i noszą w "świat"tzn na pół Redy...Koszmar:/ Oczywiście nowi,którzy sie tu wprowadzają nie odczują tego...Tylko ci co tu prawie od dziecka są... Ale i tak Redy nie zamieniłabym na żadne inne miasto:)
risika-hm.....w takim razie musimy sie znac,na 99% :) No cóz.Zalezy jeszcze w ktorym bloku mieszkalas,ja mam tego pecha ze mieszkam po środku osiedla a tu akurat jest cale "gniazdo"najwiekszych plotkar:/ No przeciez ja juz mam trójkę dzieci(jedno z kolega ze szkoly średniej hehe),a teraz jak mnie widzą,to im o mało oczy z orbit nie wychodzą heheh.Boshe,co za zaścianek ...
Justi to fakt..ale ja tam zawsze ludzi olewałam:D gorzej z moja matką... hehe pamiętam jak byłam w lo i ubierałam się na czarno to matka mnie gnębiła bo ją te plotkary zaczepiały i sie pytały po kim mamy żałobe bo ja taka czarna chodzę :D:D:D no i jak byłam w ciąży to też wszystkim rozgadała... a potem dostawalam od pseudo kolezanek gratulacje na nk..az zablokowałam :D
no wiesz,gratulacje z powodu ciąży w normalnej sytuacji(tzn gdy ma sie meza czy przynajmniej faceta)to chyba nic takiego,wrecz raczej to miłe.Ja mam gorszy problem.te wszystkie babska(zwlaszcza trzy konkretne) nie moga sie na mnie napatrzec i pewnie juz poniosly w miasto historyjke(ktorą same wymyslily) ze pewnie sie za przeproszeniem z kims puscilam(sorki za słówko) i teraz mam...Nie znosze tego osiedla pod tym wzgledem,brrr....