Widok

REDZIANKI:)

Reda Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej założyłam ten wątek gdyż pomyślałam,że możemy pisać sobie tu o wszystkim i o tym co się dzieje w Redzie...mam na myśli też by zapoznać się bo przecież szukamy znajomości prawda? Jak dla mnie to jest tu nudno i mi z tym zle:( A jak Wam się mieszka?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja niestety jestem byłą Redzianką, teraz mieszkam w Gdyni Leszczynkach a wolałabym na starych śmieciach. W Redzie wszystko miałam pod nosem, a tutaj niby blisko centrum ale sklepiki tylko osiedlowe, do większych to już dłuższa wycieczka. W Redzie mam rodzinkę i jak tylko zrobi się wiosennie to pewnie będę odwiedzać stare kąty. Jak byłam dużo młodsza to narzekałam, że mieszkam w małej mieścinie. Wtedy patrzałam na to przez pryzmat knajp i imprez. A teraz porównuję ceny mieszkań i w cenie naszej klitki w Gdyni moglibyśmy kupić całkiem fajne mieszkanko w Redzie. Ale mąż jest od urodzenia Gdynianinem i nie chce słyszeć o przeprowadzce. Z resztą tu bardzo blisko mieszkają jego rodzice więc jak synek podrośnie to pewnie bardzo się przydadzą (choć w chwili obecnej wolałabym mieszkać dalej od teściów:} ) Reda ma ten minus, że za bardzo nie ma tam gdzie spędzać wolnego czasu ale i tak teraz jest dużo lepiej niż kiedyś. Jest kilka restauracji (brakuje zwykłych pubów) Jak w przyszłości wybuduje się aquapark to będzie całkiem fajnie. A jak w Rumi powstanie multikino to będzie w ogóle super. Park redzki też fajny tylko szkoda, że go tak zalało:{

Zaglądaj na forum e-reda.pl, może tam znajdziesz jakieś mamuśki z Redy. Będę śledzić ten wątek, może kiedyś spotkamy się gdzieś na spacerku. ps. w jakim wieku jest twoje dziecię?
A ja dużo bym dała by znowu mieszkać w Gdyni...do tej pory tam mieszkałam i teraz mam porównanie,tutaj się duszę:( i mi brak znajomych....wszyscy pracują,nikogo w domach nie ma,pogoda nie sprzyja spacerom,ajjjj....Córcia ma 2 latka i jest bardzo żywiołowa....dla zabicia czasu wzięłam do pilnowania dziecko w podobnym wieku,więc dziewczyny się bawią razem....ale co z tego jak pózniej zostajemy same,bo mąż dużo pracuje....Chętnie kiedyś możemy się spotkać....dzięki za podanie stronki...
Hej. Ja sie w Redzie dusiłam gdy mialam 15+ lat teraz jestem wdzieczna losowi ze tu mieszkam choc brakuje mi troche " pól kukurydzy"
Pogoda faktycznie niczemu nie sprzyja. My z corka juz nie mozemy doczekac sie wiosny by poznac mamy i dzieci na placach zabaw bo to chyba jeden z istniejacych sposobow zapoznawczych.
ja też jestem była Redzianką,od 4 lat mieszkam w Sopocie.Wiadomo,ze tu jest przynajmniej gdzie na spacery chodzić,ale jeżeli chodzi o place zabaw to umywa się do Redy.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry