Widok

ROMEO

wiec dlaczego nie mozna wyczytac tego z wypowiedzi Hydeparkowiczow????????
Czyzbym byla az tak slepa?? Moja wrazliwosc jest w normie, wiec moze oczy juz nie te, no tak starzeje sie...:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lauer

fakt, ze nie napisalam 20 wrzesnia nie znaczy, ze zapomnialam...Ja nigdy nie zapominam!!!!!!
Zycze CI szczescia w zyciu...beze mnie.
KOCHAM wszystkich Facetow na swiecie ale tylko ten JEDYNY jest naprawde jedyny. Badz szczesliwy i dbaj o siebie:)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Johanno!

A co Ty byś chciała wyczytać z wypowiedzi na HP? Życie innych? To przecież niemożliwe. HP to tylko miejsce, gdzie każdy może się wypowiedzieć. Ale to znacznie za mało, żeby kogoś poznać czy zrozumieć. Czasem mam wrażenie, że niektórzy (to mówię ogólnie) zbyt wiele oczekują po czymś takim, jak HP. I często potem czują się rozczarowani.
pozdrawiam

Romeo

Jak nie, to NIE
:-P

"Klask, klask, klask..." :)))

ZNOWU ?!?!?! Fani, wielbiciele, przeciwnicy, wrogowie... Echhh.... To już było... ;P Może coś nowego poproszę? ;)))

ROMEO,

mnie nieporzebne jest zycie innych, mam wlasne. potrzebuje mlodych ludzi, ich bezkompromisowosci...ich bezczelnoosci...Niech zyje mlodosc!!!!

ROMEO;

nie chce nikogo poznawac, ja chce go doswiadczac!!!

Johanno

Tutaj ostali się sami weterani :)

Johanno

Pytasz retorycznie?
Ja w ^tym^ miejscu Netu nie mam, a za "onych" nie zabiorę głosu.

Mixer, mam dosyc retoryki

ludzie uciekaja od tematu, popadajac w dziecinne konflikty. Pokreclo im sie w glowkach? :) Pewnie dobrze mi tak pisac mieszkajac sobie wygodnie w HH. Wierz mi nie zrobilam sie wygodna, szukam dalej...jeszcze nie wiem czego ale szukam.

Johanno

Za to ja zrobiłem się wygodny.
Nie szukam.
wynik?
Nie znalazłem i nie znajdę. Trudno.

Mixer

a ja zrobilam sie... strasznie pozadliwa. Musze miec zawsze to, czego pragne, nawet za cene wszystkiego co do tej pory posiadam....Coz apetyt rosnie w miare jedzenia a zamilowanie do ryzyka pozostaje na cale zycie.

1. października tuż tuż

Wicher zadął i przyniosło kolejny rok ... akademicki. Kolejny, nie ostatni, jeden z wielu :) Czas spakować tornister- włożyć doń kredki, flamastry, gumkę no i ołówek też. Spodenki uprasowane, włoski przylizane, śniadanko zrobione. Czas wychodzić. Mamusia macha na pożegnanie chusteczką, tatuś całuje w policzek. Synek idzie na polowanie- jego bronią jest własny umysł, obiektami do zdobycia dobre oceny ( a może nie oceny tylko wiedza ? Eee raczej nie ) i sympatia nauczycieli. O to drugie zdecydowanie trudniej, bo synek raczej mało kontaktowy i samotność przedkłada nad zainteresowanie swoją osobą.

La la la la akcent wokalny :

szu szu szu szu szkoda snu
i mama ubrana i uśmiech od rana

fa fa fa fa szkoda dnia
i tata wesoły i pora do szkoły

Johanno

Doświadczać - jak najbardziej. Ale przecież nie za pośrednictwem komputera i HP !!! To miejsce, gdzie każdy może się wypowiedzieć. Dla niektórych, nie przeczę, miejsce bardzo potrzebne. Dla innych być może początek zawiązywania przyjaźni, a czasami nawet czegoś więcej. Ale co najwyżej początek. A nie miejsce, gdzie można poznać, a tym bardziej doświadczyć, innego człowieka...

Jin Roh

Film byl jak kopniecie glanem glowe. Bez zadnej taryfy ulgowej.
Teraz, po jakims czasie, muzyka z tego filmu, sluchana w duzej mierze poprzez jego kontekst, rozsmarowuje mnie jak maslo na kanapce.
Strasznie tak lubie. Malo jest na swiecie doskonalszych rzeczy. Niz muzyka. Niz rozsmarowywanie.
Tak prosto....

Romeo

nie zgadzam sie z toba. Nie potrzebuje definicji i instrukcji co mozna a czego nie mozna zrobic za posrednictwem komputera. Inspiracja jest tym czego poszukujemy, a tej nie znajdziesz pomiedzy "wytartymi obiektywizmami". Zas slowa "przyjazn" staram sie nie naduzywac. Pozdrawiam

Johanno

Nie zgadzasz sie - coz, Twoje prawo. Nie bardzo rozumiem tylko, dlaczego piszesz o "instrukcjach i definicjach". Ja nie definiuję, ani tym bardziej nie daję nikomu żadnych instrukcji.
Co do inspiracji - również nie do końca nie rozumiem, co masz na myśli. Poszukujesz inspiracji do czego: życia, tworzenia, czy... ?
Kolejna sprawa - "wytarte obiektywizmy". Dlaczego twierdzisz, że ja szukam inspiracji pomiędzy wytartymi obiektywizmami? I jakimi obiektywizmami? Ja w każdym razie nie poczuwam się do tego...
A co do słowa "przyjaźń" - również staram się nie nadużywać. Jest jednak faktem, że wśród hydeparkowiczów pojawiły się przyjaźnie, niektóre z nich przerodziły się później w większe i jeszcze wspanialsze uczucia. I o tym pisałem w poprzedniej wypowiedzi.
pozdrawiam

Awari,

poinformowano mnie w czacie filozofia wp, że prosiłaś o przekazanie mi informacji, iż został opublikowany do mnie tekst w HP trójmiasto, lecz nie sprecyzowano czy od Ciebie czy od kogoś innego. Jeżeli będziesz pisała do mnie, to adresuj do mnie werbalizacje.

Johanno...

Napisz do mnie list, chociazby elektroniczny...ale napisz...

Przyjaciel

Kiszczak

Skoro sam przyznajesz, że nie myślisz logicznie, to tym samym przyznajesz, że nie jesteś zdolny do wydawania logicznych sądów, sądów prawdziwych (poza nielicznymi wypadkami gdy przez przypadek udaje ci się sformułować sąd logiczny). Tym samym twoje tezy nie przedstawiają wartości poznawczej gdyż są (w zdecydowanej części) fałszywe. Nie stanowisz partnera do dyskusji. Jak zwykle starasz się zdystansować od prawdy i rzeczywistości poprzez wydawanie radykalnych fałszywych sądów, które przynoszą ci ukojenie psychiczne, złudne poczucie że masz rację, że coś wiesz – mamisz się, że świat jest inny niż jest w rzeczywistości. Np. nie masz podstaw do twierdzenia, że moje życie to rynsztok. Kolejnym mechanizmem obronnym, który występuje u ciebie chorobliwie rozwinięty i zapewnia ci złudne poczucie bezpieczeństwa, jest żartowanie. Śmiech stanowi w twojej psychice formę reaktywną wobec twojego lęku. Już nie potrafisz werbalizować poważnie.
Myślenie i mówienie też jest czynnościami.
Skoro twierdzisz, że wyrządziłem krzywdy wielu osobom, to przytocz jakim i w jaki sposób. Przytocz fakty a nie wygłaszaj wyłącznie sofistycznych oskarżeń. Nie potrafisz tego zrobić, gdyż twoje twierdzenia są fałszywe. Zastanów się ilu osobom ty wyrządziłeś krzywdę oczerniając je analogicznie do tego jak mnie próbujesz oczernić.
Niczym się nie kierowałeś prowokując mnie gdyż zrobiłeś to niecelowo i byłeś nieświadomy konsekwencji.

Inne tematy z forum Hydepark

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (725 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Gdzie żyje się lepiej, w Polsce czy w Niemczech ? (4 odpowiedzi)

Ktoś ma jeszcze wątpliwości ? Jeżeli ktoś ma wątpliwości, to polecam rozmowę Miłosza Kłeczka z...

Czy warto brać używany sprzęt pomiarowy na budowę? (3 odpowiedzi)

Potrzebuję sprzętu pomiarowego, ale mam ograniczony budżet. Ktoś zasugerował mi, że używany lub...

do góry