Odpowiadasz na:

Sekretem jest dodanie maślanki do ciasta ;)

Racuchy ok. 20 sztuk

300 ml maślanki
2 jaja
150 g (1 szklanka) mąki
20 g (1 łyżka) cukru
1 łyżeczka... rozwiń

Sekretem jest dodanie maślanki do ciasta ;)

Racuchy ok. 20 sztuk

300 ml maślanki
2 jaja
150 g (1 szklanka) mąki
20 g (1 łyżka) cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
olej

Do miski wlać maślankę, wbić jaja, dodać mąkę cukier, proszek do pieczenia i wszystko razem wymieszać mikserem. Na patelni rozgrzać olej, zmniejszyć moc grzania o 1/3 i za pomocą chochelki nakładać na patelnię ciasto. Po ok. 15 sekundach racuszki obrócić i smażyć jeszcze kilka sekund. Gotowe racuchy wykładać na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym lub papierem śniadaniowym w celu usunięcia nadmiaru oleju. Podawać z cukrem pudrem, konfiturą, dżemem lub serkiem śmietankowym.

zobacz wątek
7 lat temu
Rita88

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry