Widok

Rajska Góra - opinie

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jadąc w zeszły weekend na działkę do Lubiatowa kawałek za Wejherowem w miejscowości Góra zauważyliśmy z "moim" coś "nowego" na starej trasie. Z ciekawości podjechaliśmy bliżej i obiekt ten okazał się dopiero co oddanym do użytku dworkiem. Nie weszliśmy do środka bo trwała jakaś uroczystość. Pozostał pewien niedosyt bo dworek przynajmniej z zewnątrz wywarł na nas pozytywne wrażenie ogród+ architektura budynku oraz położenie tuż przy jeziorze... Nie mogę znaleźć Strony ani jakiś informacji teleadresowych stąd pytanie czy ktoś miał już tam wesele, jakie duże są sale, wystrój wnętrz, czy są pokoje i przede wszystkim jak z jedzeniem i obsługą?
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 18
Byłam na weselu w Rajskiej Górze w Maju i żałuje że ślub brałam 2 lata temu. Ładniejszej sali nie widziałam, jedzenie czy sposób podania po prostu poezja. Wesele było na ponad 100 osób i wszyscy byli zachwyceni. Dworek owszem wygląda pięknie z zewnątrz ale jeszcze ładniej jest w środku. Nawet toaleta w rajskiej górze była dla mnie inspiracją na łazienkę w domu. Pokoje są i to o ile pamiętam na 50 osób, również idealnie dopasowane pod klienta z widoczkiem na jezioro.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
mam tam wesele w przyszłym roku i potwierdzam budynek, sala i ogród naprawdę zrobiły na nas wrażenie:) jeżeli ktoś był już na weselu może podzieli się wrażeniami. Co do strony to jest adres http://www.rajskagora.pl
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
autoreklama
Dworek nie stoi tuz przy jeziorze tylko w odległości ok 1km i nie jest polozony na trasie do bolszewa tylko nalezy wjechac na inna droge;)
toalety w niczym nie inspiruja jedyna nowosc to urzadzenie do wyciagania papieru jest na fotoczujke;)
jedzenie standardowe po prostu wiecej kurczaka w menu(ale mysle ze da rady cos innego zamówic)
podane zwyczajnie jedynie przystawka jak na przystawke przystalo byla inaczej podana;)
sala ladna fakt ale wrazenie psuja schody bo siedzac przy stole patrzy sie na schody(co prawda ladnie wykonane ale to schody)
obsluga w drugim dniu sprawiala wrazenie bardziej doswiadczonej bo w diu wesela byla lekko niedouczona - spozniali sie z podaniem na czas jedzenia
ogrod faktycznie ladny ale tez nie ogromny taki zwyczajny
pokoje w standardzie ale byl minus jak swiatla nie bylo to byla ciepla woda ale jak woda zimna byla pod prysznicem to swiatlo bylo :)
takze sadze ze jest to nowy obiekt troszke musza popracowac nad pewnymi szczegolami i nie tylko szczegolami okolica ladna ale zachwytu nie ma jedzenie dobre sala ladna jasna i swiatelka ciekawy nastroj robia.
Ale tak super jak w opisach wyzej to to nie jest - nie do przesady ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie byłam na tej samej imprezie co Ty więc nie potwierdzę jaka była obsługa i jedzenie, miejsce na mnie zrobiło wrażenie i moim zdaniem w okolicy Wejherowa jest to sala która ma najwięcej do zaoferowania ale to moje zdanie. każdy kto robi wesele w nowym obiekcie powinien zdawać sobie sprawę, że obsługa dopiero zaczyna (zresztą właściciel na pewno o tym mówi- z tego co wiem osoby które teraz robią tam imprezy są traktowane na konkurencyjnych warunkach - nam tak przy rezerwowaniu sali tłumaczył) co do menu to każdy robi na tyle na ile go stać, i jak kogoś stać tylko na kurczaka to on znajdzie się na stole, menu jest kilka i jest duży rozstrzał cenowy więc jak komuś by zależało i byłoby go stać to nawet może tam zamówić raki;]
zresztą o gustach się nie dyskutuje a o tym czy wesele jest udane chyba najbardziej decydują sami goście i ich podejście do imprezy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Również byłam w "Rajskiej Górze" na weselu kuzynki. Było to chyba pierwsze od momentu rozpoczęcia działalności dworku.
Przyznam, że obiekt zrobił duże wrażenie.
Sala jest bardzo jasna, doskonale oświetlona. Fotograf bardzo sobie to chwalił, bo nie musiał używać praktycznie w ogóle lampy w aparacie. Zdjęcia z zabawy wyszły rewelacyjnie.
Jedzenie było przepyszne i doskonale podane. Do tego mają własne wędliny (chyba mają masarnię)- kuzynka zamówiła "wiejski stół".
Nie miałam żadnych zastrzeżeń do obsługi kelnerskiej- profesjonalnie, szybko i dyskretnie.
Spaliśmy w pokoju na piętrze- czyste, nowoczesne i pachnące świeżością.
I duży plus się należał za klimatyzację- pomimo dużej liczby gości nie było problemu ze świeżością powietrza i temperaturą.
Na minus to za małe miejsce parkingowe (mąż miał problem ze znalezieniem miejsca wolnego).
Do tego kuzynka miała świetnych muzyków- nie pamiętam nazwy,ale byli chyba z okolic Wejherowa.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 8
a orientuje siię ktoś jak kształtują się ceny za osobę +/- . Na stronie internetowej menu przykładowe jest podane ale niestety brak jest ceny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zarezerwowałam Salę na Wrzesień 2012. Ceny wydają się być atrakcyjne. Zaczynają się 0d niecałych 150 zł a kończą się tam gdzie fantazja państwa młodych. Ja wybrałam menu za 170 i wprowadziłam małe zmiany, dodatkowo płacę za carving ( rzeźby w owocach), stół wiejski za ponad 1000 dostałam gratis.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
Bardzo polecamy Rajską Górę, mieliśmy tam swoje wesele. Goście chwalili zarówno jedzenie, jak i samą salę. Niektórzy nawet twierdzili że po wejściu na salę zapierało im dech z wrażenia. Sala jest nowa, wybudowana w tym roku, wszystko jest ładne, czyste. Sali nie trzeba specjalnie dekorować gdyż sama w sobie jest dekoracją. W innych lokalach proponowano nam za dodatkową opłatą pokrowce na krzesła a tutaj nawet krzesła są ładne, każde obite kremowym materiałem. Jedzonko ślicznie podane, ponoć smaczne (gdyż sami z braku czasu i emocji niewiele zdążyliśmy zjeść:), w bardzo dużych ilościach. Dodatkowo dostaliśmy od właścicieli gratis wiejski stół, który zrobił furorę.
Pokoje nowiutkie, eleganckie, każdy z łazienką i prysznicem.
Obsługa...Pan Piotr klasa sama w sobie:)
Właściciele otwarci na propozycje.
Niektórzy goście przyjechali wcześniej w dniu wesela i zostali poczęstowani obiadem bez żadnych dodatkowych opłat.
W dniu poprawin właściciele zawozili nawet naszych gości do kościoła.
Przez 1,5 roku wcześniej mieliśmy zarezerwowany inny dworek i na 2 miesiące przed ślubem po zobaczeniu Rajskiej Góry zdecydowaliśmy się na zmianę. Bardzo polecamy to miejsce, naprawdę warto.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4
Witam , czy wie ktos na ile osob jest ta sala w tym dworku ?? pozdrawiam :)
podejrze że gdzieś do 170 osób ale pewien nie jestem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dziekuje :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Alu kochana,
jeśli już mamy robić tak wnikliwą analizę, to pragnę zauważyć iż:
dworek usytuowany jest jakieś 50m od drogi wiodącej do Bolszewa

nie wiem jakiego typu "inspiracji", bądź "natchnienia" szukasz w toaletach:) ...bo te w rajskiej górze jak na toaletę przystało spełniają swoją funkcję:)

standardowe jedzenie... cóż... jeśli ktoś takie standardowe jedzenie sobie zażyczył to pewnie i takie było:) ja mam zupełnie inne doświadczenia z tego miejsca:)

co do schodów, to można robić o wiele ciekawsze rzeczy na imprezie, niż siedzenie i wpatrywanie się na nie;)

co do obsługi, to nie zauważyłam, aby cokolwiek nie grało:) stoły uginały się od "nie-standardowego" jedzenia, a kelnerzy dbali o komfort i zadowolenie gości:)

nie wiem droga Alu, jakie powierzchnie i "inspiracje" wpisują się u Ciebie w nie-zwyczajne, ale ten ogród nie dość, że jest gustownie zaprojektowany, to z pewnością daje duże poczucie przestrzeni

..i zgadzam się, że wszystko co nowe potrzebuje dopracowania, ale w przypadku rajskiej góry, wszystkie rzekome niedociągnięcia, myślę, że są zrekompensowane przez ogólny, pozytywny odbiór:)

ja osobiście nie mogę złego słowa o tym miejscu powiedzieć, a byłam niejednej imprezie i małe porównanie mam:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A co z cenami za pokoje dla gościi weselnych? Czy takie jak na stronie czy taniej?
Dla gości weselnych specjalne rabaty :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
http://www.rajskagora.pl , tam jest pięknie, wesele będea miała tak w przyszłym roku , mamy juz wszystko zaklepane.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Byłam tam w ostatnią sobotę jako gość na weselu - i powiem, że było fantastycznie! Byłam zdziwiona, że Młodzi zrezygnowali z sali w Gdańsku na rzecz jakiejś nowej niezbyt znanej sali, ale stwierdzam, że mieli niezłego farta. Rajska Góra niedość, że usytuowana w pięknych okolicznościach przyrody z których goście mogą korzystać do woli, to obsługa na najwyższym poziomie (fajne chłopaki swoją drogą) , a jedzenie rozpływało się w ustach i było go multum. Sala w sama w sobie jest urocza wprost stworzona na wesele - jasna, zaprojektowana ze smakiem bez zbędnych ozdób i krzykliwych kolorów, tak że dekoracje ze świeżych kwiatów wystarczyły, żeby nadać jej splendoru na tę wyjątkową noc, a nowoczesne oświetlenie dopełniło reszty. Jedyny mankament jaki widziałam to pokoje, które co prawda pachną nowością, ale mogły być lepiej doposażone, żeby dorównać standardowi sali. Szczerze polecam!!!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 7
Mam pytanie, za jaka cenę należy zamówić menu żeby jedzenia było "w dużych ilościach"? bo z tym bywa różnie :)
Kuzynka miała za 170 złotych w czerwcu i nadal wyciąga jedzenie weselne z zamrażarki i prawdopodobnie do Wszystkich Świętych będzie mnie nadal karmić dewolajami i innymi zrazami. W opcji za 170 jedzenia było po prostu za dużo aczkolwiek nie wiem co oferują za te 10-20 zł niżej. Pozdrawiam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6
Polecam wziąć od nich dekoracje. Byłam tam na weselu w sierpniu - niedrogo i ze smakiem.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4
do góry