Widok

Rajska Góra - opinie

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jadąc w zeszły weekend na działkę do Lubiatowa kawałek za Wejherowem w miejscowości Góra zauważyliśmy z "moim" coś "nowego" na starej trasie. Z ciekawości podjechaliśmy bliżej i obiekt ten okazał się dopiero co oddanym do użytku dworkiem. Nie weszliśmy do środka bo trwała jakaś uroczystość. Pozostał pewien niedosyt bo dworek przynajmniej z zewnątrz wywarł na nas pozytywne wrażenie ogród+ architektura budynku oraz położenie tuż przy jeziorze... Nie mogę znaleźć Strony ani jakiś informacji teleadresowych stąd pytanie czy ktoś miał już tam wesele, jakie duże są sale, wystrój wnętrz, czy są pokoje i przede wszystkim jak z jedzeniem i obsługą?
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 18

Ja również polecam dworek organizowaliśmy 10 rocznicę ślubu, impreza była lepsza niż nasze wesele. Dodatkowym atutem jest nocleg dla 80 osób ( część w nowym budynku obok rajskiej ) na regenerację wynajelismy saunę i balie z gorącą wodą regeneracja 100% polecam i dziekujemy ☺
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

Hej, mój komentarz poniżej :) wesele 8 lipca 2017 - sala alabastrowa - przepiękna!! jasna, duża, piękne duże okna z widokiem na piękny ogród. urocze schody na środku sali i pokoje na piętrze.

Witam,
Gdybyśmy mieli zorganizować kolejne wesele NA PEWNO znów wybralibyśmy "Rajską Górę"! Przepiękna sala i ogród zrobili niesamowite wrażenie na gościach! Pogoda nam dopisała więc w trakcie wesela i poprawin (zwłaszcza w drugim dniu :)) goście mogli poodpoczywać na świeżym powietrzu. Co ważne, udostępniono nam ładne miejsce na ślub w plenerze. Nie było żadnego problemu, aby na tę uroczystość zabrać kilka łat i ustawić w miejscu zaślubin. Ponadto, otrzymaliśmy również pomoc w formie godła, którego nie mieliśmy i zorientowaliśmy się o tym na ostatnią chwilę. Pan Piotr - manager służył nam dobrą radą w każdym momencie! Rozwiewał wszelkie wątpliwości, szybko odpisywał na maile. Czułam w nim wsparcie przez cały okres przygotowań. Profesjonalizm w 100%!! Obsługa tak samo - niewidzialna, a wszystko podane na czas, w dobrym stylu. Jedzenie pyszne, furorę zrobił wiejski stół ze swojskimi wędlinami i kiełbasami :). Co również ważne - dworek dysponuje pokojami dla ok. 50 osób, co było niesamowitą wygoda. Goście chwalili pokoje - były bardzo ładne, czyste i zadbane. Całokształt oceniam genialnie! Nie ma ani jednej rzeczy, do której moglibyśmy się doczepić - naprawdę! Dziękujemy za zorganizowanie naszego wesela marzeń!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 12

Hej, czy znajdują się tutaj jakieś osoby, które mogłyby podzielić się swoją opinią nt Rajskiej Góry na podstawie aktualnych spostrzeżeń? Bo z tego co widzę większość jest sprzed ładnych kilku lat. Głównie chodzi mi o organizację wesela - sala alabastrowa. Plusy/minusy ?
Pozdrawiam ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tez szukałem i nie ma, a pamietam ze było mnóstwo opini
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moderacja pewnie usunęła znajomi konkurencji
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
Stanowczo nie polecam.przywitanie pana kierownika było wręcz zniechęcające do rozmów na temat naszego wesela planowanego na 2017r.chyba go zmuszają do pracy.Jeżeli ktoś jest zainteresowany to terminów na ten rok nie ma.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 6
Ja się pytam gdzie są wszystkie poprzednie opinie? ??
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mili Państwo czytający forum Dworku Rajska Góra, pragnę Was poinformować po licznych telefonach, iż z dniem 31 października nie jestem już Szefem Kuchni w Rajskiej Górze i nie promuję obecnego menu i wykonania dań swoim nazwiskiem.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 9
Z kucharzem to podobno prawda. Ogólnie miałam tam wesele i jestem zadowolona. Jednak głównym plusem jest budynek, kuchnia(nie wiem jak obecnie) i obsługa. Reszta to trochę taka amatorka. Począwszy od strony internetowej, zawierania umowy, całego marketingu, jakoś tak mało to wszystko ma ogłady, jakby było od niechcenia na doczepkę co może dziwić. Rouzmiem że to może nie najważniejsze ale dziwnie nie pasuje do tego miejsca. Jeśli chodzi o parkiet to wesele w dworku to maks na 100 osób, inaczej będzie już ciasno, nawet przy mniejszej ilości osób i tak trzeba wyjść poza drewniany parkiet a na kaflach to już tak przyjemnie sie nie tańczy ;). Moge polecić jednak nie w 100 %.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 10
Co do zespołu,jeśli lubicie typową orkiestrę weselną, to z całą pewnością mogę polecic zespół Voice z Wejherowa lub zespół Damio z Góry, ci drudzy grali na moim weselu i na prawdę są godni polecenia,a przy zespole Voice miałam okazję nie raz się bawic,są świetni.
pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam weselnicy, co do szefa kuchni, z tego co się orientuję ( jak się nie mylę pan Jurek) to już nie pracuję w Rajskiej Górze,podzielam opinię innych, jego jedzenie i nowatorski sposób podania było oszałamiające.
Nie wiem jak teraz, gotuję chyba jakaś pani z rodziny właścicieli, ale to pewnie już nie to samo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
podaj maila to cos poszukam. My też zarezerwowalismy sale ale mam ten sam problem obawiam sie o wielkosc parkietu, bo doszedł duży bar i te schody w dosc dziwnym miejscu a gości spodziewamy sie wiecej niz na weselu mojej kuzynki. No nic mam nadzieje ze do tego czasu przemyślą sprawe i jakos inaczej to skomponują. A poza tym ja też mam opinie na 6. Sala wymarzona!!! Jedzenie wyśmienite, widac ze szef kuchni wkłada dużo serca w przygotowywanie potraw. Obsługa profesjonalna, a wystrój naprawde z klasą. Teraz zostaje nam znalesc zespół. Macie jakies namiary?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
czy ktoś ma zdjęcia z tej sali z wesela??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wczoraj byłam zobaczyć sale jest przepiękna zdjęcia w Internecie nie odzwierciedlają tego jak jest naprawdę. Jest bardzo przytulna. Wyżej jest opinia że ktoś się w niej czół jak w "norze" bo jeśli ktoś lubi wielkie sale balowe to t na pewno nie dla niego miejsce. Ta sala ma swój urok ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
Czy ktos ma zdjecia z wesela w tym lokalu moze mi podeslac na maila ?? sucha85@wp.pl
Czy ta sala oby na pewno jest duża parkiet jest bardzo mały na zdjęciach i te słupy ???
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Myślę, że nie masz co się martwić, my też byliśmy w takiej sytuacji w lipcu- wesele przed nami w piątek i nie mogliśmy przyjechać rano w sobotę - pani Olga powiedziała nam że to nie będzie żadnym problemem rozstawić winietki i dekoracje wg dokładnych wytycznych poza tym wiem, że sala nie robi żadnych problemów z indywidualnymi ustaleniami - jeżeli coś da się zrobić to wystarczy się tylko dogadać, Poza tym wszystko na naszym weselu było zgodnie z naszymi wytycznymi i żadnych kruczków w umowie nie widziałam, a że mają imprezy również w piątek to tylko świadczy jakim cieszą się uznaniem...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 11
Ja w sobotę mam spotkanie z p. Olgą, a ślub 13 października. Byłabym wdzięczna gdybyś napisała coś więcej...
My mieliśmy ślub w sobotę, w piątek przed nami było wesele -poprawiny tego piątkowego wesela były w piwnicy w sobotę razem z nami (ich goście większość dnia przesiedzieli w ogrodzie tam gdzie grill) jeżeli chodzi o dekorację - sale dekorowaliśmy w sobotę rano nasza dekoracja została rozstawiona kiedy jeszcze nie było nakryte do stołów (rozstawialiśmy winietki i tym podobne) obsługa wszystkiego dopilnowała i całość wyglądała bardzo dobrze. Nie widzę rozwiązania innego niż wizyta na sali rano, chyba ze skorzystacie z oferty dekoracji organizowanej przez salę bo nam tez taką ofertę złożono.

Naszą opinię o sali może za jakiś czas napiszę tu na forum, jesteśmy ogólnie zadowoleni zwłaszcza z obsługi - kelnerzy profesjonalni, kontaktowi i sympatyczni, kilka rzeczy nam się nie podobało i mamy do nich uwagi głównie do nieprecyzyjnej umowy przez którą kilka spraw nam się skomplikowało.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 6
do góry