Widok

Rajska Góra - opinie

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jadąc w zeszły weekend na działkę do Lubiatowa kawałek za Wejherowem w miejscowości Góra zauważyliśmy z "moim" coś "nowego" na starej trasie. Z ciekawości podjechaliśmy bliżej i obiekt ten okazał się dopiero co oddanym do użytku dworkiem. Nie weszliśmy do środka bo trwała jakaś uroczystość. Pozostał pewien niedosyt bo dworek przynajmniej z zewnątrz wywarł na nas pozytywne wrażenie ogród+ architektura budynku oraz położenie tuż przy jeziorze... Nie mogę znaleźć Strony ani jakiś informacji teleadresowych stąd pytanie czy ktoś miał już tam wesele, jakie duże są sale, wystrój wnętrz, czy są pokoje i przede wszystkim jak z jedzeniem i obsługą?
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 18
Byłam na weselu w Rajskiej Górze w Maju i żałuje że ślub brałam 2 lata temu. Ładniejszej sali nie widziałam, jedzenie czy sposób podania po prostu poezja. Wesele było na ponad 100 osób i wszyscy byli zachwyceni. Dworek owszem wygląda pięknie z zewnątrz ale jeszcze ładniej jest w środku. Nawet toaleta w rajskiej górze była dla mnie inspiracją na łazienkę w domu. Pokoje są i to o ile pamiętam na 50 osób, również idealnie dopasowane pod klienta z widoczkiem na jezioro.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
mam tam wesele w przyszłym roku i potwierdzam budynek, sala i ogród naprawdę zrobiły na nas wrażenie:) jeżeli ktoś był już na weselu może podzieli się wrażeniami. Co do strony to jest adres http://www.rajskagora.pl
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
autoreklama
Dworek nie stoi tuz przy jeziorze tylko w odległości ok 1km i nie jest polozony na trasie do bolszewa tylko nalezy wjechac na inna droge;)
toalety w niczym nie inspiruja jedyna nowosc to urzadzenie do wyciagania papieru jest na fotoczujke;)
jedzenie standardowe po prostu wiecej kurczaka w menu(ale mysle ze da rady cos innego zamówic)
podane zwyczajnie jedynie przystawka jak na przystawke przystalo byla inaczej podana;)
sala ladna fakt ale wrazenie psuja schody bo siedzac przy stole patrzy sie na schody(co prawda ladnie wykonane ale to schody)
obsluga w drugim dniu sprawiala wrazenie bardziej doswiadczonej bo w diu wesela byla lekko niedouczona - spozniali sie z podaniem na czas jedzenia
ogrod faktycznie ladny ale tez nie ogromny taki zwyczajny
pokoje w standardzie ale byl minus jak swiatla nie bylo to byla ciepla woda ale jak woda zimna byla pod prysznicem to swiatlo bylo :)
takze sadze ze jest to nowy obiekt troszke musza popracowac nad pewnymi szczegolami i nie tylko szczegolami okolica ladna ale zachwytu nie ma jedzenie dobre sala ladna jasna i swiatelka ciekawy nastroj robia.
Ale tak super jak w opisach wyzej to to nie jest - nie do przesady ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie byłam na tej samej imprezie co Ty więc nie potwierdzę jaka była obsługa i jedzenie, miejsce na mnie zrobiło wrażenie i moim zdaniem w okolicy Wejherowa jest to sala która ma najwięcej do zaoferowania ale to moje zdanie. każdy kto robi wesele w nowym obiekcie powinien zdawać sobie sprawę, że obsługa dopiero zaczyna (zresztą właściciel na pewno o tym mówi- z tego co wiem osoby które teraz robią tam imprezy są traktowane na konkurencyjnych warunkach - nam tak przy rezerwowaniu sali tłumaczył) co do menu to każdy robi na tyle na ile go stać, i jak kogoś stać tylko na kurczaka to on znajdzie się na stole, menu jest kilka i jest duży rozstrzał cenowy więc jak komuś by zależało i byłoby go stać to nawet może tam zamówić raki;]
zresztą o gustach się nie dyskutuje a o tym czy wesele jest udane chyba najbardziej decydują sami goście i ich podejście do imprezy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Alu kochana,
jeśli już mamy robić tak wnikliwą analizę, to pragnę zauważyć iż:
dworek usytuowany jest jakieś 50m od drogi wiodącej do Bolszewa

nie wiem jakiego typu "inspiracji", bądź "natchnienia" szukasz w toaletach:) ...bo te w rajskiej górze jak na toaletę przystało spełniają swoją funkcję:)

standardowe jedzenie... cóż... jeśli ktoś takie standardowe jedzenie sobie zażyczył to pewnie i takie było:) ja mam zupełnie inne doświadczenia z tego miejsca:)

co do schodów, to można robić o wiele ciekawsze rzeczy na imprezie, niż siedzenie i wpatrywanie się na nie;)

co do obsługi, to nie zauważyłam, aby cokolwiek nie grało:) stoły uginały się od "nie-standardowego" jedzenia, a kelnerzy dbali o komfort i zadowolenie gości:)

nie wiem droga Alu, jakie powierzchnie i "inspiracje" wpisują się u Ciebie w nie-zwyczajne, ale ten ogród nie dość, że jest gustownie zaprojektowany, to z pewnością daje duże poczucie przestrzeni

..i zgadzam się, że wszystko co nowe potrzebuje dopracowania, ale w przypadku rajskiej góry, wszystkie rzekome niedociągnięcia, myślę, że są zrekompensowane przez ogólny, pozytywny odbiór:)

ja osobiście nie mogę złego słowa o tym miejscu powiedzieć, a byłam niejednej imprezie i małe porównanie mam:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Również byłam w "Rajskiej Górze" na weselu kuzynki. Było to chyba pierwsze od momentu rozpoczęcia działalności dworku.
Przyznam, że obiekt zrobił duże wrażenie.
Sala jest bardzo jasna, doskonale oświetlona. Fotograf bardzo sobie to chwalił, bo nie musiał używać praktycznie w ogóle lampy w aparacie. Zdjęcia z zabawy wyszły rewelacyjnie.
Jedzenie było przepyszne i doskonale podane. Do tego mają własne wędliny (chyba mają masarnię)- kuzynka zamówiła "wiejski stół".
Nie miałam żadnych zastrzeżeń do obsługi kelnerskiej- profesjonalnie, szybko i dyskretnie.
Spaliśmy w pokoju na piętrze- czyste, nowoczesne i pachnące świeżością.
I duży plus się należał za klimatyzację- pomimo dużej liczby gości nie było problemu ze świeżością powietrza i temperaturą.
Na minus to za małe miejsce parkingowe (mąż miał problem ze znalezieniem miejsca wolnego).
Do tego kuzynka miała świetnych muzyków- nie pamiętam nazwy,ale byli chyba z okolic Wejherowa.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 8
a orientuje siię ktoś jak kształtują się ceny za osobę +/- . Na stronie internetowej menu przykładowe jest podane ale niestety brak jest ceny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zarezerwowałam Salę na Wrzesień 2012. Ceny wydają się być atrakcyjne. Zaczynają się 0d niecałych 150 zł a kończą się tam gdzie fantazja państwa młodych. Ja wybrałam menu za 170 i wprowadziłam małe zmiany, dodatkowo płacę za carving ( rzeźby w owocach), stół wiejski za ponad 1000 dostałam gratis.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
Bardzo polecamy Rajską Górę, mieliśmy tam swoje wesele. Goście chwalili zarówno jedzenie, jak i samą salę. Niektórzy nawet twierdzili że po wejściu na salę zapierało im dech z wrażenia. Sala jest nowa, wybudowana w tym roku, wszystko jest ładne, czyste. Sali nie trzeba specjalnie dekorować gdyż sama w sobie jest dekoracją. W innych lokalach proponowano nam za dodatkową opłatą pokrowce na krzesła a tutaj nawet krzesła są ładne, każde obite kremowym materiałem. Jedzonko ślicznie podane, ponoć smaczne (gdyż sami z braku czasu i emocji niewiele zdążyliśmy zjeść:), w bardzo dużych ilościach. Dodatkowo dostaliśmy od właścicieli gratis wiejski stół, który zrobił furorę.
Pokoje nowiutkie, eleganckie, każdy z łazienką i prysznicem.
Obsługa...Pan Piotr klasa sama w sobie:)
Właściciele otwarci na propozycje.
Niektórzy goście przyjechali wcześniej w dniu wesela i zostali poczęstowani obiadem bez żadnych dodatkowych opłat.
W dniu poprawin właściciele zawozili nawet naszych gości do kościoła.
Przez 1,5 roku wcześniej mieliśmy zarezerwowany inny dworek i na 2 miesiące przed ślubem po zobaczeniu Rajskiej Góry zdecydowaliśmy się na zmianę. Bardzo polecamy to miejsce, naprawdę warto.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4
Witam , czy wie ktos na ile osob jest ta sala w tym dworku ?? pozdrawiam :)
podejrze że gdzieś do 170 osób ale pewien nie jestem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dziekuje :)
A co z cenami za pokoje dla gościi weselnych? Czy takie jak na stronie czy taniej?
Dla gości weselnych specjalne rabaty :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
Mam pytanie, za jaka cenę należy zamówić menu żeby jedzenia było "w dużych ilościach"? bo z tym bywa różnie :)
Kuzynka miała za 170 złotych w czerwcu i nadal wyciąga jedzenie weselne z zamrażarki i prawdopodobnie do Wszystkich Świętych będzie mnie nadal karmić dewolajami i innymi zrazami. W opcji za 170 jedzenia było po prostu za dużo aczkolwiek nie wiem co oferują za te 10-20 zł niżej. Pozdrawiam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6
http://www.rajskagora.pl , tam jest pięknie, wesele będea miała tak w przyszłym roku , mamy juz wszystko zaklepane.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Byłam tam w ostatnią sobotę jako gość na weselu - i powiem, że było fantastycznie! Byłam zdziwiona, że Młodzi zrezygnowali z sali w Gdańsku na rzecz jakiejś nowej niezbyt znanej sali, ale stwierdzam, że mieli niezłego farta. Rajska Góra niedość, że usytuowana w pięknych okolicznościach przyrody z których goście mogą korzystać do woli, to obsługa na najwyższym poziomie (fajne chłopaki swoją drogą) , a jedzenie rozpływało się w ustach i było go multum. Sala w sama w sobie jest urocza wprost stworzona na wesele - jasna, zaprojektowana ze smakiem bez zbędnych ozdób i krzykliwych kolorów, tak że dekoracje ze świeżych kwiatów wystarczyły, żeby nadać jej splendoru na tę wyjątkową noc, a nowoczesne oświetlenie dopełniło reszty. Jedyny mankament jaki widziałam to pokoje, które co prawda pachną nowością, ale mogły być lepiej doposażone, żeby dorównać standardowi sali. Szczerze polecam!!!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 7
Polecam wziąć od nich dekoracje. Byłam tam na weselu w sierpniu - niedrogo i ze smakiem.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4
My zamówiliśmy. Dekoracje kościoła też. Właściwie całą oprawę (bo i winietki i podziękowania i kwiaty itp). Wszystko mamy więc z głowy. Było dokładnie tak jak chcieliśmy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
bardzo chcę mieć tam wesele, jednak na 2012 terminów już nie ma:(
Terminy są od stycznia do marca 2012, oraz od października, wiem, ponieważ dziś rezerwowałam termin na kwiecień, chyba ostatni zreszta. Więc terminy są lecz nie w okresie letnim. Ale co z tego skoro lata u nas i tak nie ma :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Miejsce super położone,sala wprost stworzona (jak już ktoś napisał ) na uroczystości które mamy zapamiętać do końca życia- duża,przestronna, jasna,dekoracje dodają jeszcze większego splendoru i tworzą wyjątkową atmosferę .Naprawdę wszystko jest dobrane ze smakiem i wyjątkowo gustownie.Byłam,widziałam i miałam okazję ciszyć oczy i żołądeczek na weselu znajomych.Do dzisiaj jestem pod wrażeniem. Jedzonko pyszne i świetnie podane.Dekoracja potraw oraz obsługa iście królewska.
Co do terminów (pytałam bo jestem zainteresowana przyszłym rokiem osobiście ) jest jeszcze wolna większość piątków ( od styczna do grudnia 2012) przy których można uzyskać odpowiedni RABAT w zależności od rodzaju imprezy ( dla oszczędnych ) oraz są jeszcze wolne soboty po 20 października do końca 2012 Szczerze polecam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Byliśmy w Rajskiej Górze przyjrzeć się dokładnie i jesteśmy zachwyceni :)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6
To, że nie ma terminów mówi samo za siebie. :D Już po tym wiadomo że Rajska Góra cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem. My na szczęście planujemy ślub w 2013 więc termin zaklepaliśmy. Umowa podpisana, dekoracje zamówione od Rajskiej, kościół zarezerwujemy w Górze... (mimo że oboje jesteśmy z Gdyni - po pierwsze pod nosem, po drugie piękny zabytkowy bajkowy kościółek)

Pozostaje nam tylko dograć menu - ale to już na kilka tygodni przed imprezą. O obsłudze dużo słyszałam dobrego, o jedzeniu również.

Co do pokoi to się zgodzę z tym że powinny być bardziej dopieszczone. Liczymy na to że już na naszym weselu tak właśnie będzie :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
Kiedy zobaczyłam to miejsce w internecie, byłam zachwycona. Jednak w momencie kiedy tam pojechałam, wyszło kilka mankamentów Rajskiej Góry. Położenie dworku bardzo ładne, dookoła teren dokładnie zagospodarowany. Jednak moich oczekiwań nie spełniła sama sala. Mała, bardzo niska, nieduży parkiet, słupy pośrodku -nie wiem kto ją planował... Moim zdaniem miejsce dobre na chrzty, komunie itd. Na wesela nie za bardzo...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 15
Droga TIKIRIKI śledzę wątek dotyczący Rajskiej Góry dość uważnie i nie ukrywam że najbardziej szukam opinii- negatywnych. Chcę wiedzieć na co zwrócić uwagę i czego muszę pilnować. Zaliczkę na 2013 wpłaciłam i mogę ją do końca roku bez konsekwencji wycofać. Problem jest w tym że twoje opinie są sprzeczne. We wcześniejszej odpowiedzi stwierdziłaś ze smutkiem i bólem że terminów wolnych na Wesele dla Ciebie w 2012 roku już nie ma. Natomiast w ostatniej wypowiedzi stwierdzasz że sala nadaje się jedynie na chrzty i że nie spełnia ona twoich oczekiwań. Wprawdzie nie jestem designerką ale potrafię odróżnić ziarna od plew.Jeżeli wnętrze Rajskiej Góry się komuś nie podoba to musi być on wybitnym indywidualistą albo zrozpaczonym niedoszłym klientem który pogrąża się w depresji gdy myśli o zbliżającym się terminie wesela w lokalu innym od upragnionego. Pozdrawiam
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 8
Chciałam tam mieć swoje wesele, bo zachwyciły mnie zdjęcia w internecie. Sala wydawała się przestronna, ładna, po prostu idealna. Ale kiedy tam pojechałam, od razu zobaczyłam jej felery, czyli to, o czym wspomniałam wcześniej -mała sala, parkiet niewystarczający, a przede wszystkim niski sufit, co w lokalach na wesele wg mnie jest nie do przyjęcia!! Każdy wybiera to, co woli, ja tylko opisuję moje odczucia. Najważniejsze, że Ty jesteś zadowolona z wyboru, bo przecież to Twoje wesele:) Pozdrawiam
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 17
Tikiriki - kompletnie się nie zgadzam z Twoją opinią. Miejsce jest śliczne i sala wprost idealna na wesele.
A salę zapewne planował architekt.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 8
To chyba nie widziałaś zbyt wielu sal na wesele. Moim zdaniem sala nie urzeka, czułam się tam jak w norze, za mało przestrzeni. Nie rozumiem po co jest tam tak wiele słupów i schody do góry w środku sali. Masakra.. Ale tak jak powiedziałam, każdy robi swoje wesele tam gdzie chce. Ja tylko opisuję swoje odczucia i chcę niektórym zwrócić uwagę na mankamenty tej sali. Bo ok, jest nowoczesna, ma fajne oświetlenie, ale jej funkcjonalność kuleje.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 18

Rewelacja to mało powiedziane:)

Rewelacja to mało powiedziane :)
Zorganizowaliśmy w Rajskiej Górze swoje wesele 13.08.2011.
Dworek już na zewnątrz cieszy oko, ale po wejściu do środka można oniemieć. Dopełnieniem wszystkiego jest cudny ogród - wszystko razem powoduje, że jest to najlepszy lokal na wesele w okolicach Trójmiasta.
Wiem co mówię, bo zmienialiśmy lokal niecałe 2 miesiące przed ślubem i wszystkie dostępne oferty mamy przerobione od A do Z.
Goście do dzisiaj dzwonią i mówią, że było to najlepsze w ich życiu wesele na jakim mieli okazję być.
Lokal jest szykowny i elegancki, Pani Agnieszka od dekoracji to mistrzyni świata - nasłuchałam się mnóstwo "ochów" i "achów" na temat wystroju sali i stołów - dziękuję za to przeogromnie :).
Jedzenie wyśmienite, ładnie podane, obsługa na najwyższym poziomie, kelnerzy przemili (mimo, że musieli zostać dłużej niż do umówionej 4 w nocy).
Ilość jedzenia jest ogromna - Goście jedli cała noc, a i tak został nam cały bagażnik pakunków z pozostałym z wesela jedzeniem.
Razem z Gośćmi stwierdziliśmy, że moglibyśmy zrobić wesele w dworku ponownie, bo mamy niedosyt :). Serdecznie dziękujemy za tak miłe i profesjonalne podejście - szczególnie Pani Oldze.
Życzę sukcesów.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5
Mam pytanie, na ile osób organizowaliście wesele? Z moim narzeczonym zarezerwowaliśmy termin na przyszły rok. Organizujemy wesele na około 110 osób i boję się, że może być problem z ustawieniem stołów aby wszyscy goście się pomieścili ale również żeby nie zabrakło miejsca do tańczenia. Mimo tego salą jestem zachwycona i słyszałam również dużo pochlebnych opinii o tym miejscu.
Hej ludzie przesadziliście choć to trochę zabawne;)
- „Bronek „ma takie samo IP jak „ja” ( kobieta) oraz „Majka”
- „ Agnieszka” ma takie samo IP jak „Dominika i Piotr”
- „Michasia” ma to samo IP co rozpoczynająca watek „Agata”

Wszyscy korzystacie z tego samego kompa?;)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 7
Magda mam takie same obawy co ty. Moje wesele będzie we wrześniu na około 130-140 osób. Sala ma ponad 300 m2. więc średnia jest ponad 2,5 metra na osobę czyli powinno być dobrze. Mimo wszystko wysyłam rodziców na Andrzejki do Rajskiej Góry aby przetestowali parkiet przy obłożeniu powyżej 100 osób:) Najchętniej podobnie jak ty widziałabym wypowiedź Państwa Młodych którzy przeszli już podobne wesele .
Co do zarzutów Orety o komentarzach o tym samym IP to "ja" i "Bronek" nie jedno mamy wspólne nie tylko komputer. A inni to nie wiem? W rajskiej jest darmowy internet oraz ogólnie dostępny laptop którego się udostępnia np na konferencje. Więc nie trudno o podobne IP. Poza tym jeżeli mieszkach gdzieś w okolicy Wejherowa to wiesz że o Dworku jest już głośno i jeden drugiemu go poleca.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Witam, chcemy zarezerwować sale na wrzesień 2012 rok. Byliśmy już w rajskim dworku, miejsce urocze, blisko trójmiasta zupełnie inny klimat niż w salach np. hotelowych - mam nadzieję że nie zawiedzie nas obsługa jedzenie itd. Nie ukrywam że sugeruje się opiniami z forum, mam więc nadzieje że są prawdziwe, choć wiadomo że bywa różnie. Przyjęcie organizujemy na blisko 100 osób - tez obawiam się o miejsce ale mam nadzieję ze obsługa wie co mówi twierdząc że sala jest na 170 osób :) Zdecydujemy się na menu za 190 zł .... byłabym wdzięczna za opinie osób które z lokalu korzystały - rzeczywiście a nie tylko wirtualnie. Dzielcie się Panie i Panowie swoimi odczuciami ;) Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
My zaklepaliśmy termin 13 października 2012. W związku z tym wraz z narzeczonym podpytywaliśmy ludzi z naszego otoczenia, którzy albo organizowali, bądź byli na weselu w rajskiej górze. Moi rodzice również przeprowadzili mały wywiad środowiskowy z rodzicami pary młodej, która organizowała tam wesele :) Wszystkie opinie o rajskiej górze były pozytywne wręcz rewelacyjne. Słyszałam bardzo pochlebne opinie o obsłudze jak i jedzeniu oraz bardzo dużej jego ilości. Pani Olga zapewniała nas, że w wersji za 170 zł jedzenia będzie bardzo dużo i dużo zostanie. Takie też słyszeliśmy opinie i wszyscy to potwierdzali. Chociaż ja chciałabym tą wersję trochę zmodyfikować bo brakuje w niej np. deseru po obiedzie. Mam na dzieję, że podzielisz się wrażeniami swoich rodziców po nocy andrzejkowej. :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
rodzinne i znajomkowe układy to krótka charakterystyka tej zacnej sali
trochę nie wierzę w Pani Olgi profesjonalizm bo znam jej prawą rękę
szybki i prawdziwa to samo ip
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
Jesteś genialna!!! Tyle że i Szybki i Prawdziwa to dwie istoty które mają odrębne zdania a tego to nie zbadasz.
Czy Aga M. to nie Pani K.
K tez bo mam podwójne nazwisko mk, wiec zgadłes:)
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu

Byłem teraz na Balu Karnawałowym 28 Stycznia

i muszę przyznać że jestem mile zaskoczony sala bardzo ładna coś innego niż w innych miejscach gdzie byłem, jedzenia było pod dostatkiem i przede wszystkim bardzo smaczne, muzyka ok, sympatyczne towarzystwo, zgodzę się jedynie z wcześniejszą opinią, pokoje należałoby je nieco lepiej przystroić, tak to nie mam do czego się przyczepić ogólnie spoko
To może troszkę teorii: Adres IP nie jest "numerem rejestracyjnym" komputera nie identyfikuje jednoznacznie fizycznego urządzenia może się dowolnie często zmieniać (np. przy każdym wejściu do sieci Internet) jak również kilka urządzeń może dzielić jeden publiczny adres IP. Ustalenie prawdziwego adresu IP użytkownika, do którego następowała transmisja w danym czasie jest możliwe dla systemu/sieci odpornej na przypadki tzw. IP spoofingu (por. man in the middle, zapora sieciowa, ettercap) na podstawie historycznych zapisów systemowych.

Mistrzostwo Świata

Właśnie wróciliśmy z podróży poślubnej:) Mieliśmy wesele na 145 osób w kwietniu 2012 w Dworku Rajska Góra. Gdy zamawialiśmy sale blisko rok wcześniej było pięknie i estetycznie. Natomiast jedzenie i obsługa były wtedy jedną wielką niewiadomą. Po roku gdy przyszliśmy zobaczyć nasz dworek:Wewnątrz jak i na zewnątrz było jeszcze piękniej i cudowniej niż w momencie gdy podpisywaliśmy umowę. Apartamenty które były ładne ale dość surowe zostały odnowione i nabrały zupełnie innego oblicza- tym samym dorównując a nie kiedy przewyższając apartamenty w hotelach 4* i 5*. Zarówno podczas wesela i podpisywania umowy Ogród ze względu na wczesną wiosnę nie przywitał nas burzą kolorów i kwiatów. Z nowych rzeczy powstał porządny płot, chata grillowa kryta strzechą oraz plac zabaw dla dzieci. Sama sala pozostała bez zmian i słusznie bo jest piękna.
Co do jedzenia było pyszne, ilości takie że zamrażarki nasza, rodziców i dziadków dalej są pełne. Obsługa już wcześniej przez innych na forum komplementowana ale naprawdę słusznie. Kelnerzy z klasą którzy znają się doskonale na swojej pracy, cały czas na sali i w gotowości.

DZIĘKUJEMY!!!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 9
Czy ktoś miał wesele w rajskiej w sobotę, a przed wami w piątek było albo wesele albo inna impreza? Chciałabym wiedzieć jak to ogarnąć logistycznie, bo ani sali nie można wystroić w piątek, ani poustawiać podziękowań i winietek... Zastanawiam się jak to wygląda, bo średnio podoba mi się wizja jeżdżenia na salę w sobotę...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
My mieliśmy ślub w sobotę, w piątek przed nami było wesele -poprawiny tego piątkowego wesela były w piwnicy w sobotę razem z nami (ich goście większość dnia przesiedzieli w ogrodzie tam gdzie grill) jeżeli chodzi o dekorację - sale dekorowaliśmy w sobotę rano nasza dekoracja została rozstawiona kiedy jeszcze nie było nakryte do stołów (rozstawialiśmy winietki i tym podobne) obsługa wszystkiego dopilnowała i całość wyglądała bardzo dobrze. Nie widzę rozwiązania innego niż wizyta na sali rano, chyba ze skorzystacie z oferty dekoracji organizowanej przez salę bo nam tez taką ofertę złożono.

Naszą opinię o sali może za jakiś czas napiszę tu na forum, jesteśmy ogólnie zadowoleni zwłaszcza z obsługi - kelnerzy profesjonalni, kontaktowi i sympatyczni, kilka rzeczy nam się nie podobało i mamy do nich uwagi głównie do nieprecyzyjnej umowy przez którą kilka spraw nam się skomplikowało.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 6
Ja w sobotę mam spotkanie z p. Olgą, a ślub 13 października. Byłabym wdzięczna gdybyś napisała coś więcej...
Myślę, że nie masz co się martwić, my też byliśmy w takiej sytuacji w lipcu- wesele przed nami w piątek i nie mogliśmy przyjechać rano w sobotę - pani Olga powiedziała nam że to nie będzie żadnym problemem rozstawić winietki i dekoracje wg dokładnych wytycznych poza tym wiem, że sala nie robi żadnych problemów z indywidualnymi ustaleniami - jeżeli coś da się zrobić to wystarczy się tylko dogadać, Poza tym wszystko na naszym weselu było zgodnie z naszymi wytycznymi i żadnych kruczków w umowie nie widziałam, a że mają imprezy również w piątek to tylko świadczy jakim cieszą się uznaniem...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 11
Czy ta sala oby na pewno jest duża parkiet jest bardzo mały na zdjęciach i te słupy ???
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czy ktos ma zdjecia z wesela w tym lokalu moze mi podeslac na maila ?? sucha85@wp.pl
Wczoraj byłam zobaczyć sale jest przepiękna zdjęcia w Internecie nie odzwierciedlają tego jak jest naprawdę. Jest bardzo przytulna. Wyżej jest opinia że ktoś się w niej czół jak w "norze" bo jeśli ktoś lubi wielkie sale balowe to t na pewno nie dla niego miejsce. Ta sala ma swój urok ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
czy ktoś ma zdjęcia z tej sali z wesela??
podaj maila to cos poszukam. My też zarezerwowalismy sale ale mam ten sam problem obawiam sie o wielkosc parkietu, bo doszedł duży bar i te schody w dosc dziwnym miejscu a gości spodziewamy sie wiecej niz na weselu mojej kuzynki. No nic mam nadzieje ze do tego czasu przemyślą sprawe i jakos inaczej to skomponują. A poza tym ja też mam opinie na 6. Sala wymarzona!!! Jedzenie wyśmienite, widac ze szef kuchni wkłada dużo serca w przygotowywanie potraw. Obsługa profesjonalna, a wystrój naprawde z klasą. Teraz zostaje nam znalesc zespół. Macie jakies namiary?
Witam weselnicy, co do szefa kuchni, z tego co się orientuję ( jak się nie mylę pan Jurek) to już nie pracuję w Rajskiej Górze,podzielam opinię innych, jego jedzenie i nowatorski sposób podania było oszałamiające.
Nie wiem jak teraz, gotuję chyba jakaś pani z rodziny właścicieli, ale to pewnie już nie to samo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Co do zespołu,jeśli lubicie typową orkiestrę weselną, to z całą pewnością mogę polecic zespół Voice z Wejherowa lub zespół Damio z Góry, ci drudzy grali na moim weselu i na prawdę są godni polecenia,a przy zespole Voice miałam okazję nie raz się bawic,są świetni.
pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
Z kucharzem to podobno prawda. Ogólnie miałam tam wesele i jestem zadowolona. Jednak głównym plusem jest budynek, kuchnia(nie wiem jak obecnie) i obsługa. Reszta to trochę taka amatorka. Począwszy od strony internetowej, zawierania umowy, całego marketingu, jakoś tak mało to wszystko ma ogłady, jakby było od niechcenia na doczepkę co może dziwić. Rouzmiem że to może nie najważniejsze ale dziwnie nie pasuje do tego miejsca. Jeśli chodzi o parkiet to wesele w dworku to maks na 100 osób, inaczej będzie już ciasno, nawet przy mniejszej ilości osób i tak trzeba wyjść poza drewniany parkiet a na kaflach to już tak przyjemnie sie nie tańczy ;). Moge polecić jednak nie w 100 %.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 10
Mili Państwo czytający forum Dworku Rajska Góra, pragnę Was poinformować po licznych telefonach, iż z dniem 31 października nie jestem już Szefem Kuchni w Rajskiej Górze i nie promuję obecnego menu i wykonania dań swoim nazwiskiem.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 9
Ja się pytam gdzie są wszystkie poprzednie opinie? ??
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Stanowczo nie polecam.przywitanie pana kierownika było wręcz zniechęcające do rozmów na temat naszego wesela planowanego na 2017r.chyba go zmuszają do pracy.Jeżeli ktoś jest zainteresowany to terminów na ten rok nie ma.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 6
Moderacja pewnie usunęła znajomi konkurencji
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
Tez szukałem i nie ma, a pamietam ze było mnóstwo opini
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej, czy znajdują się tutaj jakieś osoby, które mogłyby podzielić się swoją opinią nt Rajskiej Góry na podstawie aktualnych spostrzeżeń? Bo z tego co widzę większość jest sprzed ładnych kilku lat. Głównie chodzi mi o organizację wesela - sala alabastrowa. Plusy/minusy ?
Pozdrawiam ;)

Hej, mój komentarz poniżej :) wesele 8 lipca 2017 - sala alabastrowa - przepiękna!! jasna, duża, piękne duże okna z widokiem na piękny ogród. urocze schody na środku sali i pokoje na piętrze.

Witam,
Gdybyśmy mieli zorganizować kolejne wesele NA PEWNO znów wybralibyśmy "Rajską Górę"! Przepiękna sala i ogród zrobili niesamowite wrażenie na gościach! Pogoda nam dopisała więc w trakcie wesela i poprawin (zwłaszcza w drugim dniu :)) goście mogli poodpoczywać na świeżym powietrzu. Co ważne, udostępniono nam ładne miejsce na ślub w plenerze. Nie było żadnego problemu, aby na tę uroczystość zabrać kilka łat i ustawić w miejscu zaślubin. Ponadto, otrzymaliśmy również pomoc w formie godła, którego nie mieliśmy i zorientowaliśmy się o tym na ostatnią chwilę. Pan Piotr - manager służył nam dobrą radą w każdym momencie! Rozwiewał wszelkie wątpliwości, szybko odpisywał na maile. Czułam w nim wsparcie przez cały okres przygotowań. Profesjonalizm w 100%!! Obsługa tak samo - niewidzialna, a wszystko podane na czas, w dobrym stylu. Jedzenie pyszne, furorę zrobił wiejski stół ze swojskimi wędlinami i kiełbasami :). Co również ważne - dworek dysponuje pokojami dla ok. 50 osób, co było niesamowitą wygoda. Goście chwalili pokoje - były bardzo ładne, czyste i zadbane. Całokształt oceniam genialnie! Nie ma ani jednej rzeczy, do której moglibyśmy się doczepić - naprawdę! Dziękujemy za zorganizowanie naszego wesela marzeń!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 11

Ja również polecam dworek organizowaliśmy 10 rocznicę ślubu, impreza była lepsza niż nasze wesele. Dodatkowym atutem jest nocleg dla 80 osób ( część w nowym budynku obok rajskiej ) na regenerację wynajelismy saunę i balie z gorącą wodą regeneracja 100% polecam i dziekujemy ☺
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Wesele

Srebrna czy złota biżuteria? (31 odpowiedzi)

Czy złota, delikatna biżuteria może dobrze wyglądać do białej sukni? Suknia klasyczna, w...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

do góry