Widok

Ratunku!! INTERCYZA!

Wesele Temat dostępny też na forum:
Na 3 tyg. przed ślubem mój narzeczony przebąkuje coś o intercyzie... Jestem załamana!!

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a jak przekonac narzeczonego ze to zly pomysl? jakich argumentow uzyc??

Ja nie jestem Lena21, to naprawdę nie moja wina, tak już jest i nic na to nie poradzę :-)
heheheheheheheheheheheh ;)

Lena21, jesli ty nie chcesz rozdzielnosci majatkowej między wami, to jej nie będzie. Do tego jest potrzebna zgoda obydwu stron, wiec nie ma sie czym martwić, ze twój przyszły mąz cos takiego zrobi bez twojej zgody.

(intercyza to nazwa umowy, a nie ustroju majatkowego)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
pewnie, że nie posłuchają, bo baby to głupie są... ;-)
Założyłbym, ale ja nie zawieralem i nie będę zawierał intercyzy... ;-)
będziesz zadzierać nogę, jak burek, wypychać biodra stojąc okrakiem, czy z przysiadu?

PS mam na myśli to olewanie :-)
flagon daj spokoj, Twoje wypowiedzi w niczym nie pomagaj, moze rozpoczniesz jakis wlasny watek????????

monia masz rację, jednak nie przemawia do mnie instytucja intercyzy, mimo wszystko :( tak jak mowilam, malzenstwo staje sie firma, z dwoma wspolnikami, jakos tego nie widze :(

na sprawę cycusia czy pozycji? ;-)
No tak rozumiem, to jest jakiś powód, ale w tym konkretnym przypadku są to raczej kalkulacje cwaniaczka geszewciarza, jak okpić ewentualnych wierzycieli gdy splajtuje...
monia.. dziewczyny i tak cie nie posłuchają ;-) a szkoda

dziewczyny nie odpisujcie w ogole nawet nie ma sensu czytac tych wypocin-olewamy wszytskie wypowiedzi-to kretynizmy nie wnoszące niczego wartościowego-a na pewno w niczym wam nie pomoze!

czytam cipcia, czytam:-)
Małżeńtwo to nie tylko związek na dobre ale i ...złe chwile.
A inetrcyzę można różnie tłumaczyć...
Gdy się konia siodła, daje się mu często, a to skórkę chleba do pyska albo i nawet cukru... :-)
ciekawe spojrzenie.... ;)

lena ...wychodzi na to że narzeczony chce abyś była bezpieczna pod kazdym względem ...to chyba dobrze , nie ? :)))

zyczę , aby wszystko się dobrze ułożyła :)))

wiesz my tez myslelismy o intercyzie,własnie z jednego konkretnego powodu.Moj przyszły maz ma firme ,wiec nie daj boze cos sie stanie wpadnie w długi itp to intercyza w tym wypadku jes t jedynym wyjsciem abyśmy nie stracili dorobku całego zycia oboje...gdyz jego długi można wtedy sciagnąc tylko z jego konta , z jego dorobku-ja pozostaje nieobarczona finansowo i mozemy dalej zyc spokojnie majac jakies pieniadze na start....to tak bardzo prosto wytłumaczone ..abys pojeła istate...jesli chodzi o bełkot dotyczacy terminowosci zwiazków to to absolutna bzdura-jesli ktos zakłada ze zwiazek nie przetrzyma to nie bierze slubu koscielnego...pogadaj ze swoim przyszłym najlepiej ..nie ma co sie martwic :):)

Czytaj, łosiu, ze zrozumieniem. Facet ma dziecko - moim zdaniem w takim przypadku chęć podpisania intercyzy jest właśnie wyrazem troski o dobro żony i przyszłego potomstwa.
Dobrze Ci radzę, idź z tym do prawnika. Fakt, że narzeczony ma już dziecko, przemawia mocno za podpisaniem intercyzy. Właśnie w TROSCE o Wasz związek i o to, by nikt z zewnątrz nie napsuł Wam krwi.
masz rację ale mimo wszystko nie podoba mi sie pomysl intercyzy :(

do góry