Widok

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *6*

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny, zalozylam kolejną czesc wątku pod tytułem mamusie majowo- czerwcowe, bo tamten byl juz byl dłuuuuugi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja przez pierwsza polowe piłam jedna słaba dziennie aż lekarzowi to powiedziałam i sie zdziwił :)
Teraz w domu pije bezkofeinowa, a na mieście latte ale z jedna porcja espresso.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny, pijecie kawe w ciąży?
Eee, tam ja nie śpię
mówie Wam - nic straconego - truskawki niedobre był :P sztuczne, niesłodkie :)

chciałam w zasadzie tylko napisac o arbuzie bo pamiętam, że któraś miała taką chętkę ;) a te truskawki to tak mimochodem mi wyszły

a o tej porze to myślałam, że wszystkie śpicie już ;)
Luna, jak możesz tu takie rzeczy pisać o tej porze? Skąd ja teraz truskawki wezmę :(((
Ostatnio jak maź wieczorem zażyczył sobie pancakes na śniadanie następnego poranka, to nie wytrzymałam i leciała moje zrobić na kolacje (na śniadanie tez były).
Ehhh ta ciąża.
:D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Luna ale mi narobiłaś smaka na ten makaron z truskawkami... Aż mi ślinka cieknie :D Już wiem co jutro zrobię na obiad ;)
kiedyś byłą debata o arbuzach - dobrze pamiętam?

tak czy inaczej arbuzy widziałam dziś w carefourze :P
Gdyby się którejś zachciało ;)

mnie naszło na makaron z truskawkami -niestety truskawki mnei zawiodły ;) poza tym, że apetycznie wyglądały ;)
to ja tak szybciutko...zakloce troche ciszy;-)
ewwa, fajnie ze wszystko wporzadku

moj maluch jest wniebowziety...padl jak mucha;-) takze ja goraco Was pozdrawiam.z Jastrzebiej;-)
cisza przed burzą?
no właśnie, cisza dzisiaj....:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
oooo a co tu dzisiaj taka cisza?? cóż to się stało?? zawsze mam duuużo do nadrabiania a dziś nic?? ;)
Jestem po USG połówkowym.
Wszystko jest w normie. Tym razem dzidziuś wyszedł młodszy o 3 dni w porównaniu z poprzednim USG, ale lekarz mówi, że 3 dni w ciągu 2 miesięcy jest OK. Mała waży około 434 g i bez wątpienia nie ma nic pomiędzy nóżkami :D
Mam wrażenie, że co ginekolog, to inna historia a propos kolejnego CC. Drugie dziecko urodzę prawie równo po dwóch latach od poprzedniego zakończonego cc - dziecko ułożone miednicowo, a po 10h leżenia pod oksytocyną mimo, że wody wylewały się ze mnie, to rozwarcia nie było.

Przyznam, że chciałabym urodzić przez cc (szybko stanęłam na nogi), ale każdy ginio, u którego się pojawiałam i pytałam o to, mówi, że wcale na 100% mogą mnie nie ciąć i że powinnam rodzić sn. A ja nie chcę.
Zawsze myślałam, że jak się ma pierwsze cc, to kolejna ciąża też tak się zakończy. A teraz się stresuję. Odkąd mam większy brzuch i boli mnie codziennie podbrzusze mam filmy, że moje wewnętrzne blizny się rozchodzą, a niby jest jeszcze za wcześnie, aby to stwierdzić.
I tak siedzę sobie w swoim porodowym dole ;/
Buuu
Hej dziewczyny, masa ciuszków dla dziewczynki 56-74 w niskich cenach, markowe po 1 dziecku ;) gosiak20@o2.pl ZAPRASZAM :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
dziewczyny, zima is back.....zastanawiam się czy sanek nie zabrać do jastrzebiej góry:)
Niuta-płaciłam 140 pln ale nie mam płytki-nie zależało mi, dostałam ładne zdjecia:-), doktor był rzeczowy i można pytać o wszystko-polecił mi go mój gin prowadzący
takie masaże mają tutaj

http://medella.org.pl/?page_id=15

http://masumasu.pl/masaze-i-zabiegi.html
Mera od teraz wprowadza masaże w wersji dla ciężarnych. Takie masaże robią tez chyba w rezydencje i na pewno w Gdyni w mana spa czy jakoś tak.
Na pewno nie może to być zwykły masaż, bo trzeba uważać na niektóre partie ciała. Tu masz racje, Luna.
dziewczyny - weźcie mnie nie straszcie tym pękaniem blizny po CC bo ja już się nastawiłam na poród SN - chcę spróbować :) Chociaż do lekarza w tej sprawie idę dopiero 4 marca...
ewwa - co do jaccuzi to mi lekarz już na poczatku zabronił dłuższych posiadówek w ciepłej wodzie :( (na poczatku miałam coś z kosmówką, później krwiaka w macicy a teraz mam to łożysko przodujące... - może to przez to?)
a co do masaży to ja planowałam spa z mężem na rocznicę, ale dzowniłam do 3 hoteli to powiedzieli, że nie mają masaży dla ciężarnych i moga zrobić zwykły (a taki w ciąży jest ponoć niewskazany, bo ponoć trzeba wiedzieć co można masować i w jaki sposób a czego nie - tak wyczytałam w książkach i necie :P )
na stronach "małych" dayspa też zazwyczaj jako pierwsze przeciwskazanie do masazu jest ciąża ...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry