Widok

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *6*

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny, zalozylam kolejną czesc wątku pod tytułem mamusie majowo- czerwcowe, bo tamten byl juz byl dłuuuuugi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aj ja mam taką sytuację z teściową, że aż szkoda gadać, jak bym opisała Wam wszystko to by się już wątek ciężko przewijało i znowu byśmy musiały zakładać nowy :) Napiszę, że nadal mi nie przeszło i całą noc miałam myślówę. To jest jakiś koszmar.
Moja księżniczka Magdalena obudziła się słuchajcie o 10.30 dzisiaj! Od kilku dni bez pieluchy na noc więc do tej 10.30 logiczne nie wytrzymała calusieńka mokra wstała, łóżeczko całe do przebrania Madzia zasikana po pachy. Aj.
Ciuszki niedługo zaczne przebierać. Mam tego całe mnóstwo. Po Madzi oddałam na chwilę siostrze teraz znowu do mnie wróciło ale 3 razy więcej. Także jak córcia to mogę przebierać 5 razy dziennie jak synek to nie mam prawie nic.
Próbuje też zrobić remont pokoiku ale czekam teraz na decyzje jednej babeczki czy bierze nasz tapczanik. Ja już też mam wstępnie upatrzone łóżko dla Magdusi a dzidzia zostanie tam gdzie do tej pory Madzia spała.
Chyba dziś po południu wybiore się do lekarza bo nadal utrzymuje mi się kaszel.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Luna ta dr Cichy to taka starsza babka?? Bo jeśli tak to ja do niej chodziłam jako dziecko :) Gratuluje synka! Ja mam dwie dziewczynki i teraz trzeci też synek i jesteśmy najsześliwsi na świecie. Chociaż zrobiliśmy wszystko co trzeba na chłopaka więc zdziwiłabym się gdyby było inaczej ;)
asku85 a to Twoja trzecia ciąża??
LidkaJ to u mnie z ciuszkami podobnie:) dalam siostrzechlopuece ubranka, pewnie otrzymam dwa razywiecej:)
Natomiast dla dziewczynki nie mam ciuszkow, ale pewnie dostane niedlugo:)
Moj przedszkolak to chlopak więc jak okaże się że bede miała dziewczynke drugą to mogę się z kimś wymienić ciuszkami - mam pełno typowo dla chłopaków :)
tak laguna, trzecia i na pewno ostatnia;-)

ja tez rzeczy po mlodym oddalam kolezance i dostalam spiwrotem niedawno...bogatsze o jej ubrania. jesli chodzi o te pierwsze ciuszki to ka mam unisexy...kupowalam zolte, i zielone przede wszystkim...wiec dla dziewczynki tez beda ok. gorzej pozniej...ram juz typowo chlopiece;-)
myślałam, że tylko my tacy szaleni :)
a co za operacji pisałaś?? bo ja rodziłam na Zaspie druga córke i pękła mi szyjka przy porodzie. Dowiedziałam się po jakimś czasie od swojego lekarza. W szpitalu nikt mi nic nie powiedział. Szyjka powinna być zzszyta. Robi się to czasami operacyjnie. Teraz jest pocharatana i mam mase torbieli na niej. To jest wlasnie szpital na Zaspie ;/
ciaza rozwijala sie w jajowodzie...w 7 tc pekla, krwotok wewnetrzny i szybka akcja ratunkowa...najgorsze co mnie w zyciu spotkalo...nigdy sie tak nie balam...ze niezobacze juz mojego wtedy prawie 3 latka.

tez...mialas przygody wstretne....kurcze od sluzby zdrowia to jak najdalej...nie ufam im i juz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
o Jezu współczuję Ci.... Dobrze, że wszystko się dobrze skończyło.
Ja też nie ufam. Ale na swismeed nas nie stać. Dlatego zależy mi żeby była z nami przy porodzie doula. Która rozwieje wszystkie wątpliwości.
Laguna...moim zdaniem to nie od szpitala zależy tylko od lekarzy, którzy nas leczą...a w kazdym moim zdaniem trafiają się i Ci lepsi i ci partacze ze tak to okreslęi. Nie chcę tu bronić szpitala, bo też mam wiele zastrzeżen, ale myśle że nawet w najlepszych tych prywatnych mogą mało do śmierci nie doprowadzić (tak było w przypadku mojej koleżanki), którą lekarz zszyl od razu nie urodziwszy łozyska i taką ją też wypisał do domu. Po 3 dniach od wyjścia trafiła karetką na pogotowie z temperaturą 40 stopni, ledwo przytomną. Nikt w szpitalu nie reagował na to że się skarżyła na silne bóle brzucha po porodzie, traktowali to jako przejściowe.
jedno dziecko- 3.5 roku synka;-) drauga ciaza stracona i teraz trzecia;-)
zobaczymy co z tym porodem....mnie sama mysl bycia zdania na laske kogos tam przeraza...
*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura ( lub Tymon jeśli okaże się chłopiec)

- Zaspa
01.05 magda30- synek-OSKAREK-ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa, Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika: synek Mareczek, Redłowo
07.05 asia87
16.05 Ola synek Wejherowo
18.05 hope
18.05 Usiaa - ZASPA
24.05 ja3
26.05 Graszka - córeczka
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa: córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas
31.05 aśku_85: córeczka - Swissmed/ Redłowo

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek, Wejherowo
07.06 czerwcowa2014
08.06 monica88
12.06 mamma
12.06 Beata
13.06 mimmossa
13.06 Adrienne
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
20.06 nusia85
22.06 kalitta
22.06 kamilku
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew
29.06 LidkaJ - córeczka
29.06 Niuta: Kliniczna
29.06 dariia
skasowałam to pytanie bo się zorientowałam, że jest głupie. Pisałaś, że masz 3 latka i ciąże straciłaś. Ja też mam córcie 3,5 roczną :)

Tak masz racje, to nie szpital winny a lekarze. Ale nawet oddział położniczy był średni. Jak poszłam do pokoju pielęgniarek spytać czy są wyniki mojej córci a była 19.30 to mi powiedziały oburzone pijąc kawę, że dopiero przyszły. A zmiana im się zaczęła o 19.00
Miałam ochotę je rozszarpać ;)
generalnie, tez mam takie odczucia, robią wielka łachę ze do pracy przychodzą i jeszcze ktoś smie im przeszkadzać:)
Laguna, a widze ze chcesz rodzić na Klinicznej... to tlko z obawy przed Zaspą, czy faktycznie słyszałaś ze tam dużo lepiej? Ja początkowo myślałam nad Kliniczną, bardzo mi zalezy zeby chociaż mąż mogl do mnie wejsc po porodzie. Trochę się obawiam iść znowu w nieznane i rozważalam ponownie Zaspę. A może któraś z Was wcześniej tam rodziła i może się cos na ten temat wypowiedzieć?
Na temat Klinicznej? Ja rodziłam grudzień 2010 i pisałam już na ten temat. Ogólnie było ok. Nie mam większych zastrzeżeń.
nie chce na Zaspie bo cały poród od godziny 10 do godziny 22.50 był straszny. O 10 przyjęli mnie mili lekarze. Po zbadaniu powiedzieli, że przyjdzie po mnie położna i zaprowadzi na porodówkę. Zostawiła nas przed drzwiami tej porodówki, gdzieś polazła i kazała wejść. Jak weszliśmy to inna położna spytała co to robimy. Co mnie w ogole zdziwiło bo może na rodzącą nie wyglądałam. Brzucha raczej ukryć się nie dało. Powiedzieliśmy, że nas tu skierowano. A ona do nas, czy nas poinformowano ze porodówki są wszystkie zajęte i musimy poczekać na korytarzu. Nikt nam nie powiedzał oczywiście. I tak czekaliśmy od 11 do 19. Byłam wewnętrznie badana na korytarzu. Jakaś masakra. Nikt mi nie powiedział na izbie przyjęć, że to potrwa i że mogę jechać do domu. Przeczekać i przyjechać jak zaczną się skurcze. Dodam, że nie odeszły mi wody. Miałam po prostu delikatne skurcze. Wreszcie o 19 nas położono na porodówkę i położna była milutka. Powiedziała, że jestem już tu tyle czasu, że mam się nie martwić na pewno mi zaraz dadzą oksytocynę i urodzę w ciągu godziny. Byłam głodna i zmęczona. I powiedziała, że niestety ktoś inny się teraz mną zaopiekuje bo ona kończy zmianę. I przylazła wstrętna jędza z wstrętną miną. Która na pytanie ile jeszcze to może potrwać, że poprzednia położna mi powiedziała ze dostane oksytocynę i urodze w ciągu godziny Odpowiedziała z oburzeniem, że musiałaby być wróżką żeby mi odpowiedzieć. Która mi już przy skurczach partych gdy zaczęło mnie wyginać mówiła, że jeszcze przeć nie mogę. Nie dawała mi jasnych poleceń. Ogolnie masakra. Nie ma to jak rodzić po ludzku ;) Powiedziałam, że nigdy więcej na Zaspie.
A kliniczna to też z tego względu, że chciałabym znieczulenie. A tylko tam dają.
No to faktycznie miałas nie miłe wspomnienia:/ Ja na szczęscie złych wspomnień z samego porodu nie mam, choć tez na porodówce spędziłam szmat czasu bo od 3 rano do 17 po południu...ale trafiła mi się przemiła położna..taka do rany przyłóż, przy po rodzie już samym też miałam fajną ekipę, którą dobrze wspominam. No własnie, ale drugi raz tak samo na pewno nie trafię, na ten sam zestaw lekarzy:/ i trochę się obawiam.
O matko, jak tak czytam te Wasze opowiesci, to sie ciesze, ze jestesmy jeszcze tutaj (bo ogolnie mamy plan wracac do pl) i ze bede rodzila w tutejszym szpitalu. Ja to sie podczas pierwszego porodu czulam jak w dobrej klasy hotelu ze swietna obsluga. Bolu oczywiscie to nie koi, ale jakis taki komfort przynajmniej jest. Jak niedawno maz wspomnial cos, zebysmy moze jednak szybciej do kraju wrocili, to mowilam zebysmy chociaz do porodu poczekali :-)
http://zdrowie.trojmiasto.pl/Polaczenie-szpitali-co-sie-zmieni-n76092.html

Ciekawe, czy coś to zmieni?
hej hej.
a ja byłam dziś na badaniu na obciążenie glukozą. fuj!!!!!!! tak się "bałam" tego badania, że musiałam chyba tydzień się psychicznie nastawiać. i tak się cieszę że mam to już za sobą!
ale w sumie nie było najgorzej. na samym początku tylko ledwo pohamowałam wymioty, a potem było ok. także nie wiem dziewczyny czy to jeszcze przed Wami czy już za Wami, ale generalnie sprawa do przeżycia ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry