Widok

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *6*

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny, zalozylam kolejną czesc wątku pod tytułem mamusie majowo- czerwcowe, bo tamten byl juz byl dłuuuuugi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie dzień równie zły, po drodze z pracy mi się auto zepsuło:( jak pech to pech. Chora, zmęczona i do domu daleko :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja za to mam dzisiaj płaczący dzień....mąż wyjechał do pracy na dwa dni a ja w ryk:))) masakra z tymi hormonami
Ja strzelam fochy o byle co i oczywiście tez wyje :(
A idzie któraś z Was do SR na Zaspe do szpitala?
ewwa ja nie chce Cie zrażać, ale powiem Ci, że ja chodziłam tam 4 lata temu. Nie byliśmy z mężem zadowoleni. Niestety odbywalo się to masowo. Przestaliśmy chodzić gdy pani położna powiedziała "panowie usiądźcie, jest jeszcze miejsce na parapetach" ;/ niejednokrotnie nic nie słyszeliśmy. Więc zrezygnowaliśmy. Strata czasu. Może się coś pozmieniało oczywiście. Ale ja wszystkim po prostu odradzam.
aaa i kiedyś mąż przez przypadek zostawił swoją teczke z dokumentami. Zadzwoniliśmy tam w nadzieji, że ktoś ją znalazł i przemiła pani nam odpowiedziała, że następnym razem nam nie pomoże i że ona nie jest od pilnowania cudzych rzeczy ;/ nie ma to jak ludzka uprzejmość :)
Co za dzień każdy dziś pech. Ja się zdenerwowałam przez teściową :) Niby wkurzyła mnie rano a jeszcze mnie trzyma.
LidkaJ co zrobila? Pisz, nic jej nie powiemy;)
Witam, nową przyszłą mamę ;)

Do porodu trzeba nastawić się pozytywnie to podobno pomaga, także nie oglądajcie porodówki na tlc :), przy drugim bądź kolejnym porodzie pewnie trudniej o pewne rzeczy bo ma się jednak wspomnienia i doświadczenie związane z porodem.

Ja też obmyślałam już różne strategie, ostatecznie na pewno pozostajemy przy szpitalu Państwowym, będę jednak poszukiwała znajomych znajomych na porodówkach, miłe wspomnienia, bądź przynajmniej takie znośne są wskazane.
Dopisałam co i gdzie :-)

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura ( lub Tymon jeśli okaże się chłopiec)

- Zaspa
01.05 magda30- synek-OSKAREK-ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa, Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika: synek Mareczek, Redłowo
07.05 asia87
16.05 Ola
18.05 Hope ; córeczka/ Kliniczna
18.05 Usiaa - ZASPA
24.05 ja3
26.05 Graszka - córeczka
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa: córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas
31.05 aśku_85: córeczka - Swissmed/ Redłowo

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek, Wejherowo
07.06 czerwcowa2014
08.06 monica88
12.06 mamma
12.06 Beata
13.06 mimmossa
13.06 Adrienne
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
20.06 nusia85
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś (Kliniczna)
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta
22.06 kamilku
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew
29.06 LidkaJ - córeczka
29.06 Niuta: Kliniczna
29.06 dariia
To i ja nieco uzupełnię, w ramach relaksu po średnio udanym holowaniu auta :]

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura ( lub Tymon jeśli okaże się chłopiec)

- Zaspa
01.05 magda30- synek-OSKAREK-ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa, Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika: synek Mareczek, Redłowo
07.05 asia87
16.05 Ola
18.05 Hope ; córeczka/ Kliniczna
18.05 Usiaa - ZASPA
24.05 ja3
26.05 Graszka - córeczka
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa: córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas
31.05 aśku_85: córeczka - Swissmed/ Redłowo

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek, Wejherowo
07.06 czerwcowa2014
08.06 monica88
12.06 mamma
12.06 Beata
13.06 mimmossa
13.06 Adrienne
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś (Kliniczna)
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta
22.06 kamilku
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew
29.06 LidkaJ - córeczka
29.06 Niuta: Kliniczna
29.06 dariia
Laguna co do przychodni na morenie - ja jestem zapisana do tej pory do pediatry :P do dr Kulczynska Cichy - ogolnie to chodze do medicovera, ale ostatnio mialam zle wyniki a w medi nie bylo terminow wiec zadzwonilam do przychodni (sroda, godz 11.30) - o dziwo Pani odebrala po 2 sygnale i - zapisala mnie na 12.15 :)

Takze nie wiem ogolnie czy ja mialam farta, czy co, ale za kazdm razem jak cos potrzebuje i dzwonie to mnie umawiaja na ten same dzien lub kolejny - no i przede wszystkim jak dzwonie to zawsze sie dodzwaniam :)

Tylko ze ja nigdy nie dzwonie z samego rana ;)

Poza tym bylismy dziś na usg polowkowym - maluch był odwrocony i nie chciał za bardzo współpracować, więc zdjęcia z usg mamy średnie ;)

Najważniejsze ze wszystko z nim ok - wazy 316g, przeplywy w normie, z serduszkiem tez wszytsko ok. dostalismy 4 str A4 opisu.

Jedyny problem to taki, ze mam lozysko na szyjce :( i ogolnie powiedzial, ze mam sie z soba obchodzic jak z jajkiem, także coś czuję ze jutro na wizycie u mojej lekarki to dostane kolejne zwolnienie :(

a no i maluch się pokazał - będziemy mieć synka.
Magda30, wspolczuje przezyc :-(

A mnie bezsennosc dopadla, za 6 h pobudka, a ja siedzie i objadam sie krowkami.
Luna, gratuluję synka!
Ach, ja idę na połówkowe w piątek i już nie moge się doczekać :D
Choć przyznam, że po poprzedniej ciąży trochę się stresuję i najważniejsze jest dla mnie to czy maluch zdrowy, czy przepływy są OK i czy ilość wód jest w normie... Pewnie oszaleję przed gabinetem ze strachu.
super luna, gratuluje:)

u mnie mija dziś dopiero tydzień od ostatniej wizyty gdzie dostałam nakaz lezenia i łykania prochów...tak mi się dłuzy ten czas...ja chyba w przyszły wtorek tez dostane zawału pod gabinetem...

mi się wgl. wydaję, że w pierwszej ciąży, to chyba byłam nieświadoma tych wszystkich zagrożeń ciążowych...wychodziłam z przekonania że co złego to nie mnie spotka, to spotyka innych ludzi....a po drugiej ciąży zakończonej operacją w czerwcu....mam takiego stracha...dosłownie o wszystko...
Może to i racja, że większa świadomość powoduje, że bardziej się martwimy...
U mnie wszystko dobrze się skończyło, ale nie mam wpływu na to czy sytuacja się powtórzy czy nie. Nic praktycznie nie mogę zrobić, tylko czekać i zobaczyć czy znów będzie to samo czy nie. Między innymi dlatego zwlekałam tyle czasu z tą ciążą - bałam się powtórki.
Teraz jestem jak najlepszej myśli, ale wiadomo... gdzieś w głowie jednak mam świadomość tego co się działo...
Fakt, że gin ma na uwadze to, co poprzednio się działo i ostatnio powiedział mi, że takie rzeczy to dzieją się około 30tc dopiero.
Teraz jak mierzył małą, to wychodził dokładnie ten sam dzień ciąży co z OM i z USG w 13tc. I to mnie uspokaja. Odrobinę.
wtedy cieszyłam się na każda wizytę, na zasadzie "a podpatrzymy malucha" a teraz...tez się cieszę, ale na zasadzie....jeny czy wszystko w porządku...

ewwa, mamy ten sam termin..bo mi się pozmieniało od paru wizyt:)
Asku, ja mam tak samo..w pierwszej ciazy biegalam na usg tylko po to praktycznie aby popatrzeć jak mały fika w brzuchu a teraz przed każdą wizytą mam wielkiego stresa czy wszystko ok..
ogólnie drugą ciążę przechodzę gorzej.. i psychicznie i fizycznie. Maż chciał 3ke dzieci ale jak teraz patrzy jak przezywam to wszystko mówi ze 2ka wystarczy w zupełnosci.
Dziewczyny te ktore juz macie jedno dziecko mam pytanie.
Kiedy bierzecie sie ze przeglądanie ciuszków po starszakach?
To u mnie pierwsza ciaza przebiegla bezproblemowo, wiec teraz jeszcze spokojniej podchodze. Ale ja ogolnie mam takie usposobienie, raczej nie przejmuje sie na wyrost i mam pozytywne nastawienie. Za to jakos tak troche inaczej podchodze do ciazy, przez to, ze bardziej do mnie dociera, ze tam w srodku naprawde siedzi taki maly czlowieczek, ktory za jakies 2 lata bedzie mowil " mamo, kocham" ;-)

A co do ciuszkow po starszym, my wlasnie ruszylismy z przemeblowaniem pod katem przygotowania pokoju dla nowego czlonka rodziny ( a w zasadzie dla starszego, bo postanowilismy zrobic nowy pokoj dla starszego, a tamtem, zrobiony pod maluszka, zostawic dla mlodszego). Mam nadzieje, ze za jakies 2 tyg. uda nam sie ruszyc z malowaniem, pozniej meblowanie i przenoszenie starszaka. Jak bede miala tamten wolny to gruntowne sprzatanie i bede mogla zaczac rozpakowywanie kartonow i pranie.
Hejka dziewczyny,

Jeśli macie chwilę i czujecie się na siłach, to polecam bezpłatne warsztaty dla ciężarówek 25 stycznia.

http://www.mamanigdyniejestsama.pl/aktualnosci

Trzeba się tylko zarejestrować mailowo. Bardzo fajna impreza. Byłam na ich warsztatach dla dzieci do lat trzech i było bardzo sympatycznie. Prowadzące same są matkami i znają się na rzeczy. I jest też okazja, abyśmy my poznały się osobiście ;)

I na koniec coś coś lubię - loteria z atrakcyjnymi nagrodami ;)
Hej,
ja poszukiwania w ciuszkach starszaka mam w planach. Dalekich ;) najbliższy plan to remont salonu ;)

Luna, Gratuluję chłopczyka :D chlopczyki są fajne;) i proste w obsłudze ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry