Widok
Refluks- pomocy
Mam do Was pytanie. Czy wasze dzieci też chorowaly bądź chorują na refluks?Mój mały ma 3 m-ce. Charcze mu w nosogsrdzieli, ma ciągle czkawki, slini się, wkłada ręce do buzi po jedzeniu, a jak przychodzi pora karmienia to płacze nie chce pic z cycka rzuca się . Widać że go boli w tym przełyku. Czy wasze dzieci też miały to cholerstwo? Czy z tego się wyrasta?
Piszcie bo ja jestem już na skraju załamania
Piszcie bo ja jestem już na skraju załamania
A dajesz dziecku jakieś leki?
Moje 2 córki miały refluks. Najlepiej u nas sprawdzał się Debridat. Jest jeszcze Gastrotuss Baby ale nie zdal egzaminu bo bolał po nim brzuszek młodszej córce. Pamiętam, że jakiś czas dostawała też Polprazol.
Pod łóżeczko od strony głowy podkładaliśmy książki by był spad, żeby dziecko nie leżało na płasko.
W obu przypadkach refluksy przeszły jak córki zaczęły siedzieć :)
Aaaa którejś z córek podawałam zagęszczacz Bebilon Nutriton
Moje 2 córki miały refluks. Najlepiej u nas sprawdzał się Debridat. Jest jeszcze Gastrotuss Baby ale nie zdal egzaminu bo bolał po nim brzuszek młodszej córce. Pamiętam, że jakiś czas dostawała też Polprazol.
Pod łóżeczko od strony głowy podkładaliśmy książki by był spad, żeby dziecko nie leżało na płasko.
W obu przypadkach refluksy przeszły jak córki zaczęły siedzieć :)
Aaaa którejś z córek podawałam zagęszczacz Bebilon Nutriton
Wiesz co juz raczej nie pamietam dokładnie bo to było 6 i 3 lata temu.
Ale co do jedzenia to łapały pierś, za chwile puszczały, popłakiwały, znowu łapały, prężyły się, puszczały. Nie było to przyjemne bo ani one nie mogły spokojnie zjeść a ja się denerwowałam że dziecko mi skacze i wije przy piersi.
Po Debridacie było lepiej :)
A co do mielenia językiem to chuba każde małe dziecko to robi zupelnie bez powodu ;) mam obecnie w domu 2,5 miesięczną córcie i ona właśnie też $lini się i wystawia języczek ;)
Trzymaj się, oby szybko przeszlo :)
Ale co do jedzenia to łapały pierś, za chwile puszczały, popłakiwały, znowu łapały, prężyły się, puszczały. Nie było to przyjemne bo ani one nie mogły spokojnie zjeść a ja się denerwowałam że dziecko mi skacze i wije przy piersi.
Po Debridacie było lepiej :)
A co do mielenia językiem to chuba każde małe dziecko to robi zupelnie bez powodu ;) mam obecnie w domu 2,5 miesięczną córcie i ona właśnie też $lini się i wystawia języczek ;)
Trzymaj się, oby szybko przeszlo :)