Widok

Rehabilitacja niemowląt GDYNIA - Vojta

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Przejrzałam wątki na forum, ale wszystkie kilkuletnie. Chciałabym odświeżyć temat, bo wiem, że sporo rodziców szuka rehabilitantów dla swoich pociech.
Czy możecie kogoś polecić (prywatnie i na NFZ), kto ćwiczy metodą Vojty? Jeżeli prywatnie to najlepiej z dojazdem do domu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Vojta- Pani Bożena Berent dojeżdżała do nas do domu, w Rumi. Ok 100 pln za godzinę.

NFZ- tylko metoda Bobath- ja akurat korzystałam z Owi Gdynia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W OWI Gdynia na Necla jedna Pani rehabilituje tez vojta - niestety nie pamiętam nazwiska.
Co do prywatnych wizyt domowych niezmiennie polecam p. Elę Mocek, bo jej zawdzięczam zdrowe dziecko ;)
pozdrawiam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

W OWI Gdynia Vojtą rehabilituje Pani Bożena Berent.
My rehabilitowaliśmy u niej prywatnie córkę 4 lata temu. Wyprowadziła ją z kręczu szyi i asymetrii.
Teraz rehabilitujemy u Pani Bożenki najmłodszą córkę. Wizyty w domu, koszt 100 zl za godzinę.
Cudowna kobieta z podejściem do dzieci :)
Polecam z czystym sumieniem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

My chodzimy z synkiem do osteosport.pl do p. Karoliny Górskiej Szymanskiej. Polecamy. 100zl za 60min
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mogę polecić pana Wojciecha Saj z Gdyni. Świetne podejście do dzieciaków i rewelacyjny fizjoterapeuta
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Podejście może i ma ale postawił nam błędna diagnozę, nie wykrył u dziecka nadmiernego napięcia mięśni. Uśpił moja czujność i gdybym mu uwierzyła dziecko nadal byłoby niezdiagnozowane.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzień dobry, mogłabym prosić o numer kontaktowy do pani Bożeny
Rehabilitowałam Vojta córkę na NFZ w przychodni Za Falochronem na Witominie, także to chyba nieprawda że na NFZ tylko Bobath. No chyba że od tego czasu (2010 r.) coś się zmieniło.
Na nfz tez rehabilitują Vojtą, trzeba tylko poszukać gdzie.
Jak wyżej pisałam w OWI Gdynia np.
Tylko terminy odległe i częstotliwiść rehabilitacji rzadka niestety
Monika p. Bożena cały czas rehabilituje w OWI w Gdyni? Nie wiesz może czy na Harcerskiej, czy na Necla? Jesteśmy pod opieką OWI i może poproszę o jakis termin do niej.

Marta, tak, p. Bożenka cały czas rehabilituje w Owi Gdynia, nawet ostatnio o tym z nią rozmawiałam. Na 99% na Necla, bo tam rehabilitowała jak chodziliśmy.
Teraz akurat rehabilituje córkę prywatnie, przyjeżdża do nas do domu.

Ja rehabilituje synka akurat na Harcerskiej, ale przy okazji podpytam, czy pracuje tam p. Bożena.
Na razie rehabilitujemy bobathem, ale efekty są powolne co mnie frustruje niestety :(

Ela Mocek - zdecydowanie polecam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Dlatego ja sie nie decydowałam na bobath. Drugie dziecko rehabilitowałam Vojtą i efekty były widoczne niesamowicie szybko. Teraz trzecią córę od razu do p. Bożeny na Vojtę dałam :)

czy możecie podzielić się namiarami na panią Bożenę, synek zaczął zajęcia w OWI ale terminy dostaliśmy dopiero na styczeń, ewentualnie gdy coś się zwolni w międzyczasie to będą zapraszać na wcześniejsze terminy. nie chcę czekać.

Ewa, napisz do mnie na maila to dam Ci namiary na P. Bożenkę
moniagg1@wp.pl

Monika, czy p. Bożena dojeżdża do Gdańska? My jesteśmy pod opieką OWI w Gdyni, ale niestety na Harcerskiej p. Bożeny chyba nje

Pani Bożena rehabilituje w OWI w Gdyni na ul. Necla
Nie wiem czy dojeżdża do Gdańska, trzeba byłoby się zapytać. Wiem na pewno, że prowadzi rehabilitacje na trasie Rumia-Gdynia.

Napisze do Ciebie na priv z prośbą o namiary :)

Placówka Pegaz w Gdańsku i Gdyni. Bardzo dobrzy fizjoterapeuci i rehabilitują metodą Vojty.

W Gdyni w Pegazie już Vojtą nie rehabilitują.

w Trójmieście jest specjalista od masażu medycznego oraz dziecięcej rehabilitacji - https://portalzdrowie.wordpress.com/2017/10/08/gdzie-w-gdansku-sobie-wyszukac-wlasciwego-kinezyterapeute-oraz-masazyste/
więc polecam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dobre mam doświadczenia z gabinetem Rosadzińskiego (tutaj jest ich cała oferta -pomorskirehabilitant.pl). Ja się do nich zgłosiłem po wypadku na nartach, niestety potrzebna byłą artroskopia i potem powolne wracanie do zdrowia. Profesjonalne podejście od pierwszej wizyty po ostatnią.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

tylko Pani Ela Mocek tel 502530629..powodzenia, nam uratowała dziecko...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 11

A nam pani Karolina Górska Szymańska ze Stryjskiej w Gdyni (osteosport)

Zostawiam kontakt do placówki rehabilitacyjne z Gdańska pomorskirehabilitant.pl – mają świetnych specjalistów, wiele osób ja poleca. Oni mają indywidualne podejście do każdego małego pacjenta.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

do góry