Widok

Rehabilitant kogo polecacie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny moja mała jest strasznym leniuchem ma 7,5 miesiaca i jest "niemobilna" nie przekreca sie nie raczkuje jak sie ja polozy tak lezy. W związku z tym chciałabym namiary na dobrego rehabilitanta który pomógłby mi ją rozruszać. Będę bardzo wdzięczna!! Może znacie kogoś kto przyjeżdża do domu??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pan Przemek Karasinski
Pan Przemek sprawdza sie w 100 % w rehabilitacji dzieciecej. Bardzo polecamy. Nam pomogl. Swietny kontakt z dziecmi.
Nam w fizjoterapii pediatrycznej i przywracaniu dziecka w domu ppmogli gdańscy terapeuci z https://m.trojmiasto.pl/katalog/Domowa-Rehabilitacja-o68647.html
A Ala ma mózgowe porażenie dziecięce. Było wiele masaży i ćwiczeń. Polecam bo czasu na dojazdy się nie marnuje.
Teraz już chodzi a ma 3 latka
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
W Pruszczu, szczegóły na jej stronie www.
A gdzie Pani Anna przyjmuje?
http://magdalenasanocka.vot.pl/ polecam.
My chodzimy do p. Anny Kotynia, która pracuje metodą Bobath, wizyta kosztuje 80 zł za 45 minut ćwiczeń.
Ile kosztuje jedna wizyta rehabilitanta?
Odświezam może kogoś polecacie na diagnozę i konsultacje dla 4 miesięcznego malucha.
Cytrynka- czy Macius placze jak cwiczysz z nim Vojta? Moja Mala tak wyla, ze nie bylam wstanie tego zniesc. Cwiczymy teraz NDTbobath
acha i chciałam wam napisać, że bardzo odradzam Panią Asię z Akademosa, to rehabilitantka dzieci
na zajęciach nawet te dzieci z którymi było ok płakały strasznie, bolało je

moje dziecko głównie prxekrecało sie w lewa strone wiec ymyslała, ze dziecko ma rozne problemy
jak go wyginała i płakał to sie wkurzała i ówiła ze nienawidzi jak dzieci płacza, nie padło zadne miłe słowo ani gest do dziecka
naciagneła mnie na karnet za 120 zł., a jak po 1 zajeciach zrezygnwałam to oddała tylko polowe pieniedzy

poszlismy do pani kozakiewicz, swietna specjalistka, tylko ona i ela mocek rehabilituja w 3miescie metoda vojty
Pani Mirella zaleciła szereg ćwiczeń, ale powiedziała, że dziecko się świetnie rozwija i tylko trzeba mu wzmocnić prawą stronę, bo bodźce były głownie z prawej i dziecko odchylało się w lewą stronę
Ewa my też trafiliśmy do neurologa w OWI, która sprawdzała odruchy u Franka jak mu po oczach słońce świeciło i co chwilę wykrzywiał się od tego. Paranoja.
Nasza rehabilitantka pracuje już z dziećmi 20 lat i myślę, że po zachowaniu jest już w stanie stwierdzić czy są jakieś nieprawidłowości w rozwoju i czy wymaga ćwiczeń.
Co do OWI to ja mam mieszane uczucia. Chodzimy tam na zajęcia, ale bez rewelacji.
najlepsza jest pani Mirella Kozakiewicz z centrum wczesnej interwencji
przyjmuje prywatnie w szkole w sopocie na ul.kaziemirza wielkiego
3mam kciuki, napewno będzie dobrze ;)
pozdrowienia :)
"Życia nie oszukasz"
Bardzo dziekuje zaraz bede dzwonim mam tylko nadzieje ze na prywatne spotkanie nie trzeba bardzo dlugo czekac...
Ośrodek Wczesnej Interwencji i Wspomagania Rozwoju
ul. Tysiąclecia 13 A
058-5534136

Klimont Liliana - Gabinet rehabilitacji pediatrycznej
Gdańsk, Trakt św. Wojciecha 18a
601 05 77 37
mag, jakby coś to poleca Ci ją jej była studentka z amg/teraz gum. pozdrawiam!

jest jeszcze ośrodek w gda nazywa nie Wyspa, ale chyba nie zajmują się takimi maluszkami
"Życia nie oszukasz"
ewwa, zgadzam się bardzo z Tobą. Naprawdę warto zaufać czasem terapeucie bardziej niż lekarzowi, bo ten drugi często kończy na postawieniu rozpoznania o terapii i metodach nie mając pojęcia.
Pozdrawiam!
"Życia nie oszukasz"
A moge prosić namiary na gabinet/wizyty prywatnie??
Magda+Greg, mi chodziło o to, że ćwiczyć powinien rehabilitant, a neurolog nie powinien się w ćwiczenia wtrącać... Moja neurolog każe ćwiczyć z Mają takie rzeczy, że jak opowiadam rehabilitantce, to się łapie za głowę :) Każdy ma swoją działkę. A jak neurolog nie stwierdzi czegoś, co jest problemem, to chyba d... nie neurolog. Nigdy nie wiadomo na kogo trafisz: ta neurolog, do której my chodzimy np czepia się bezpodstawnie...
Mylicie się dziewczyny, przepraszam Was. lekarz pediatra może podejrzewać diagnoze, diagnozuje neurolog dziecięcy albo fizjoterapeuta dziecięcy właśnie. Ocenia rozwój według kart, ocenia ilościowo i jakościowo dziecko pod względem ruchowym, społecznym, sensorycznym. Oczywiście nie mówię o pierwszym lepszym, nie każdy ma predyspozycje, wiedzę i doświadczenie w ocenie i terapii dzieci, wiem po sobie. Jeśli jesteś z gdańska polecam szczerze Lilianę Klimont z Ośrodka na Tysiąclecia. Zdobądź skierowanie lub uderzaj do niej prywatnie,choćby na samą ocenę.
"Życia nie oszukasz"

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry