Widok
Rehabilitant kogo polecacie?
Dziewczyny moja mała jest strasznym leniuchem ma 7,5 miesiaca i jest "niemobilna" nie przekreca sie nie raczkuje jak sie ja polozy tak lezy. W związku z tym chciałabym namiary na dobrego rehabilitanta który pomógłby mi ją rozruszać. Będę bardzo wdzięczna!! Może znacie kogoś kto przyjeżdża do domu??
W TYM WIEKU NIE SLYSZALAM ZEBY DZIECKO RACZKOWALO, moj w ogolnie nie raczkowal a przekrecal sie jak skonczyl rok , tak typ leniwy i tye, najpierw pojdz do neurolooa jezeli cos
CI niepokoi albo pediatra niech powie cy faktycznie mala sie opoznie, a nie od razu rehabilitacja i meczenie dziecka bez konkretnej przyczyny
CI niepokoi albo pediatra niech powie cy faktycznie mala sie opoznie, a nie od razu rehabilitacja i meczenie dziecka bez konkretnej przyczyny
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl
Trafic do neurologa, ale dobrego np. dr. Raif.z zaspy.
No i koniecznie od pediatry wymusic skierowanie do osrodka wczesniej interwencji na piastowskiej tam sa b. dobrzy rehabilitanci, dobrzy lekarze, Rehabilitant do domu nie xrobi takich cudow jak w osrodku, ta sa sprzety, maty, walki , pilki. Wiem, bo przerabialam to.powodzenia
No i koniecznie od pediatry wymusic skierowanie do osrodka wczesniej interwencji na piastowskiej tam sa b. dobrzy rehabilitanci, dobrzy lekarze, Rehabilitant do domu nie xrobi takich cudow jak w osrodku, ta sa sprzety, maty, walki , pilki. Wiem, bo przerabialam to.powodzenia
Pamiętaj, że neurolog jest od stwierdzania, a rehabilitant od ćwiczeń.
Ja chodzę z moją do Ośrodka Wczesnej Interwencji do pani Beaty (właśnie ten ośrodek, o którym mówi Alicjuszka). Nie wiem czy ona prywatnie też ćwiczy z maluchami, ale jak chcesz, to podam Ci do niej nr na maila (do 22.06 jest na urlopie).
Ma super podejście do dzieci, ćwiczy przez zabawę. Maja nawet nie zauważa, że ćwiczy, nie płacze, cieszy się.
Ćwiczenia nie zaszkodzą na pewno. Tym bardziej, że akurat ta pani tak ćwiczy, żeby pokazać maluchowi jak ma wszystko robić sam.
Ja chodzę z moją do Ośrodka Wczesnej Interwencji do pani Beaty (właśnie ten ośrodek, o którym mówi Alicjuszka). Nie wiem czy ona prywatnie też ćwiczy z maluchami, ale jak chcesz, to podam Ci do niej nr na maila (do 22.06 jest na urlopie).
Ma super podejście do dzieci, ćwiczy przez zabawę. Maja nawet nie zauważa, że ćwiczy, nie płacze, cieszy się.
Ćwiczenia nie zaszkodzą na pewno. Tym bardziej, że akurat ta pani tak ćwiczy, żeby pokazać maluchowi jak ma wszystko robić sam.
Moje dziecko urodzilo sie m-c wczesniej. Lecz przekręcalo sie w wieku okolo 5m-cy. To co napisalas zaniepokoilo mnie. Raczkowalo w wieku okolo 9. Takze na raczkowanie masz czas. Wiesz, dziecko masz malutkie, ale lepiej zadzialac za wczasu niz potem zalowac. No i przede wszystkim mozesz sama zaczac z corka cwiczyc, poszukaj w necie metody bobath. powodzenia oby u was bylo to tylko lenistwo.
Aha, jeśli będziesz chciała iść do ośrodka, to szybko zadzwoń tam i umów się do rehabilitanta, bo terminy są długie (dzwoń nawet dziś, bo skierowanie potrzebne dopiero na wizycie). Potem jak rehabilitant stwierdzi, że potrzebna jest rehabilitacja, to dopiero umawiasz się na ćwiczenia. Nawet jak nie jesteś pewna, to zadzwoń i się umów, bo odwołać zawsze wizytę można.
Tu masz link z telefonem: http://szukaj.sluzbazdrowia.pl/Osrodek-wczesnej-interwencji-i-wspomagania-rozwoju/Gdansk/Ul-tysiaclecia-13-a/j15956.html
Tu masz link z telefonem: http://szukaj.sluzbazdrowia.pl/Osrodek-wczesnej-interwencji-i-wspomagania-rozwoju/Gdansk/Ul-tysiaclecia-13-a/j15956.html
A co na to Wasz pediatra? Powinna już dawno się tymm zainteresować.
My ćwiczymy u p. Eli Mocek. Widać bardzo duże postępy. Tylko, że p. Ela ćwiczy metodą Vojty co nie każdemu odpowiada.
Zawsze możesz umówić się z nią na spotkanie, bo to niekoniecznie prawda co ktoś wyżej napisał, że od stwierdzenia jest neurolog, bo znam przypadek, gdzie neurolog twierdził, że wszystko ok, a wcale tak nie było.
My ćwiczymy u p. Eli Mocek. Widać bardzo duże postępy. Tylko, że p. Ela ćwiczy metodą Vojty co nie każdemu odpowiada.
Zawsze możesz umówić się z nią na spotkanie, bo to niekoniecznie prawda co ktoś wyżej napisał, że od stwierdzenia jest neurolog, bo znam przypadek, gdzie neurolog twierdził, że wszystko ok, a wcale tak nie było.
Tak pani cwiczyla na kolanach swoich - dziecko twarzą do pani lub na kanapie. Nie bylo warunków u niej wiec zrezygnowalismy, ale za nim dostalismy sie na tysiąclecia to parę spotkań bylo. Nigdy nie zapomne jak nam odradzala tysiąclecia, ze tam są zli rehabilitanci, ze dzieci płaczą itp. A tu było inaczej. Wiadomo dla Pani odciął się kolejny klient.
Dziekuje Dziewczyny :) Moja Maja byc moze nie przekreca sie jeszcze ze wzgledów na wielkosc ma 9,5 kg i 74 cm długosci wiec wszyscy mowią ze jest duza...Jak zaczynam jej pomagac przewracanie z lecków na brzuszek to jeszcze daje sobie rade nawet ostatnio ladnie rączke umie wyciagnac...ale z brzuszka na plecki nie ma opcji...W poniedzialek jestem umowiona do dr. Mzaurkiewicz...chociaz pediatra mowi ze Maja bardzo ladnie siedzi zaczyna stawac mocno na nozka (podtrzymywana) i bardzo ladnie sprezynuje...ale lna lezaco...nic jej nie wychodzi...
Mylicie się dziewczyny, przepraszam Was. lekarz pediatra może podejrzewać diagnoze, diagnozuje neurolog dziecięcy albo fizjoterapeuta dziecięcy właśnie. Ocenia rozwój według kart, ocenia ilościowo i jakościowo dziecko pod względem ruchowym, społecznym, sensorycznym. Oczywiście nie mówię o pierwszym lepszym, nie każdy ma predyspozycje, wiedzę i doświadczenie w ocenie i terapii dzieci, wiem po sobie. Jeśli jesteś z gdańska polecam szczerze Lilianę Klimont z Ośrodka na Tysiąclecia. Zdobądź skierowanie lub uderzaj do niej prywatnie,choćby na samą ocenę.
"Życia nie oszukasz"
Magda+Greg, mi chodziło o to, że ćwiczyć powinien rehabilitant, a neurolog nie powinien się w ćwiczenia wtrącać... Moja neurolog każe ćwiczyć z Mają takie rzeczy, że jak opowiadam rehabilitantce, to się łapie za głowę :) Każdy ma swoją działkę. A jak neurolog nie stwierdzi czegoś, co jest problemem, to chyba d... nie neurolog. Nigdy nie wiadomo na kogo trafisz: ta neurolog, do której my chodzimy np czepia się bezpodstawnie...