Widok

Rejestracja dziecka - PESEL

Zaspa Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mam pytanie dotyczące urzędowych spraw - będę rodzić w Gdańsku, na Zaspie - mieszkamy w Gdyni, do którego urzędu musimy się zgłosić, żeby zarejestrować dziecko? logicznie bylo by w Gdyni, ale...............
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
akt urodzenia odbierasz w gdańsku, bo tam szpital wyśle info o urodzeniu maleństwa a pesel to już w Gdyni.

Ja mieszkam w rumi a rodziłam w gdyni i tam u mnie było właśnie że akt urodzenia w gdyni a pesel już w rumi w urzędzie mąż odbierał.
~~~~~~~~~~~~*Ślubowaliśmy 14 lipca 2007*~~~~~~~~~~~~
imageimage
A powiedzcie mi dziewczyny,gdzie dziecko musi być zameldowane,czy może np.tam gdzie ojciec,bo ja mam problemy z meldunkiem?Czy może być zameldowane gdzieindziej niż matka,czy tam gdzie ona?
Nie jestem pewna z meldunkiem, wydaje mi się że automatycznie meldunek jest gdzie matka ma.
~~~~~~~~~~~~*Ślubowaliśmy 14 lipca 2007*~~~~~~~~~~~~
imageimage
Przeważnie dziecko melduje się z matką, ale jak mój mąż był rejestrować, to pani się go zapytała gdzie meldować czy z matką, czy z ojcem, więc jest możliwość wyboru.
automatycznie gdzie matka melduja, ale nie ma problemu zeby bylo tam gdzie ojciec

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci w spektrum autyzmu i szkoła (5 odpowiedzi)

Dzień dobry, czy są tu mamy uczniów szkół podstawowych (od klasy 0), którzy są w spektrum...

Jaki wózek waszym zdaniem jest najlepszy? (97 odpowiedzi)

Oczywiscie tak jak w tytule, spodziewam sie dzidziusia i jak to kazda mama rozgladam sie za...

urlop macierzynski, urlop tacierzynski...kilka pytan. (30 odpowiedzi)

mam pytanko do kogos kto z prawem, i sprawami kadrowymi jest na bierzaco.. zastanawiam sie czy...

do góry