Widok

Reklamacja w Ikea

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
orientujecie sie, ile czeka się na rozpatrzenie reklamacji w Ikea? kupiłam sofe w grudniu i zaczyna mi się jeden bok pruć. Pani przyjęła reklamacje, ale nie powiedziała ile mam czkekac na rozpatrzenie
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Do mnie zadzwonili i umówili sie na oględziny , pan zabrał kanape i naprawił w kilka dni i odwiózł .
Ale to yło jakiś czas temu nie wiem czy tak jest nadal
Ewa zadzwoń i zapytaj,napewno Ci powiedzą ile to potrwa
Wydaje mi się że 14 dni jest na rozpatrzenie reklamacji, nieważne jaki sklep (jakaś ustawa jest)
Ustawowo od dnia spisania reklamacji maja obowiązek w ciagu 14 dni ja rozpatrzyc.
z krzeslem obrotowym rozpatrzyli mi na miejscu
sprawdziłam:)
§ 23.
2. Jeżeli jest wymagane dodatkowe sprawdzenie zasadności reklamacji (np. opinia rzeczoznawcy, badanie w miejscu używania wyrobu) lub sprowadzenie nowego towaru na wymianę albo reklamacja jest załatwiana przez usunięcie wady, sprzedawca załatwi reklamację najpóźniej w ciągu 14 dni od dnia jej zgłoszenia, chyba że konsument wyraził na piśmie zgodę na przedłużenie tego terminu.
3. Jeżeli konsument nie dostarczył towaru wraz z reklamacją, ustalone wyżej terminy załatwienia reklamacji liczy się od dnia dostarczenia towaru lub od dnia dokonania oględzin towaru wadliwego u konsumenta przez sprzedawcę. W tym ostatnim wypadku termin załatwienia reklamacji nie może przekroczyć 21 dni od dnia jej zgłoszenia.

link do strony http://prawo.interia.pl/kodeksy?aid=7706&s=5

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (432 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Energylandia (10 odpowiedzi)

Witam. Chciałabym się wybrać z dziećmi do Energylandii,a ponieważ to dość daleko od...

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

do góry