Widok

Renault 19

Dzięwiętnastka pojawiła się na rynku w 1988 roku i od razu zyskała uznanie kupujących nie tylko we Francji, ale również i w Europie, nawet pomimo kiepskiej opinii, jaką miały poprzednio produkowane auta. Podczas okresu produkcji wprowadzano wiele zmian w modelu podstawowym (w 1992 roku przedstawiono facelifting), a we wrześniu 1995 roku zastąpiono '19' modelem Megane.Nadwozie '19' w 1988 roku ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

1.7

Ranault 19 to super samochód nie do zajechania!!!!!

Super wóz !

Mam R19 F3N na mono wtrysku z 1991r. Auto niedość, że wygodne i pojemne to na dodatke bezawaryjne ! Nic dodać, nic ująć :)

R19 1.4e 1994

A ja tez uwazam ze to swietne auto. Mala pojemnosc, dobre przyspieszenie. Generalnie R19 ma elastyczne silniki. Ogolnie bezawaryjne a ze sie czasem cos sypnie - jak w kazdym uzywanym samochodzie.

Tylko R19

R19 to super samochód.Trwały i wygodny!!!!

R19 - Piękne autko

Autko spisuje się naprawdę dobrze, wygodne, ładne. osobiście zrobiłem nim 25 tys. km i nie moge narzekać, nigdy w trasie mi się nie zepsuło...

RENAULT 19 1721(90km)

Ja swoją Renówke sprowadziłem do Polski z Niemiec w sierpniu 2004r. Jest to model z 1990r.(1721ccm3 benzyna na wtrysku jednopunktowym) zwyczajny golas bez wspomagania kierownicy i tych wszystkich bajerów miała przejechane niecałe 100 tysięcy, przedemną jeździła nią starsza kobieta ja jestem drugim właścicielem, mam ją już 2 lata i ma przejechane 215.000 (tysięcy) także zdążyłem poznać wszystkie słabe i mocne strony tego auta. Do silnika nie mam żadnych zarzutów jest to nie zawodna jednostka choć trochu olej z niej cieknie a zwłaszcza z uszczelniaczy wału korbowego, jeszcze ani razu mnie się nie popsuł, moim zdaniem te silniki powinny osiągać przebiegi około 400.000 bez żadnych problemów oczywiście tylko wtedy gdy kierowca wymienia olej i filtr regularnie co jakieś 10.000 noi podstawa pasek rozrządu co jakieś 50.000. Spalanie tego silnika też jest zadowalające po mieście jest to 7litrów na 100km a w trasie to nawet 5,5 litra na 100km oczywiście nie przekraczając 120km/h bo przy 140 km/h jest to 6,5 litra na 100km, ja jeżdżę na benzynie 98 oktanowej ponieważ pierwsze tankowanie jak przyjechałem nią do Polski skończyło się kichaniem, szarpaniem i brakiem reakcja na naciśnięcie pedału gazu. Acha jest słabo wygłuszona przy większych prędkościach w wnętrzu jest bardzo głośno, ja bardzo dużo jeżdżę po niemieckich autostradach i jest to trochę uciążliwe. Również do karoserii nie mam żadnych zarzutów ponieważ jest tam zastosowana blacha ocynkowana obu stronnie. Zawieszenie z przodu jest dobre choć głośno pracuje a tył zdecydowanie jest za miękki, podróż w cztery osoby i jeszcze trochę bagażu i autko definitywnie siedzi. Wnętrze jest dość spore ale nie dla pięciu dorosłych osób ja posiadam wersje 5 drzwiową ale i tak nie ma co narzekać.
Wady Renault 19:
- bardzo słabe hamulce
- tandetnie wykonane wnętrze te tanie skrzypiące plastiki
- pokrętło nawiewu często się psuje
- zapychająca się nagrzewnica
- tylna klapa a zwłaszcza jej uszczelka zimą strasznie piszczy podczas jazdy po nie równych drogach.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

RENAULT 19 1721(90km)

Ja swoją Renówke sprowadziłem do Polski z Niemiec w sierpniu 2004r. Jest to model z 1990r.(1721ccm3 benzyna na wtrysku jednopunktowym) zwyczajny golas bez wspomagania kierownicy i tych wszystkich bajerów miała przejechane niecałe 100 tysięcy, przedemną jeździła nią starsza kobieta ja jestem drugim właścicielem, mam ją już 2 lata i ma przejechane 215.000 (tysięcy) także zdążyłem poznać wszystkie słabe i mocne strony tego auta. Do silnika nie mam żadnych zarzutów jest to nie zawodna jednostka choć trochu olej z niej cieknie a zwłaszcza z uszczelniaczy wału korbowego, jeszcze ani razu mnie się nie popsuł, moim zdaniem te silniki powinny osiągać przebiegi około 400.000 bez żadnych problemów oczywiście tylko wtedy gdy kierowca wymienia olej i filtr regularnie co jakieś 10.000 noi podstawa pasek rozrządu co jakieś 50.000. Spalanie tego silnika też jest zadowalające po mieście jest to 7litrów na 100km a w trasie to nawet 5,5 litra na 100km oczywiście nie przekraczając 120km/h bo przy 140 km/h jest to 6,5 litra na 100km, ja jeżdżę na benzynie 98 oktanowej ponieważ pierwsze tankowanie jak przyjechałem nią do Polski skończyło się kichaniem, szarpaniem i brakiem reakcja na naciśnięcie pedału gazu. Acha jest słabo wygłuszona przy większych prędkościach w wnętrzu jest bardzo głośno, ja bardzo dużo jeżdżę po niemieckich autostradach i jest to trochę uciążliwe. Również do karoserii nie mam żadnych zarzutów ponieważ jest tam zastosowana blacha ocynkowana obu stronnie. Zawieszenie z przodu jest dobre choć głośno pracuje a tył zdecydowanie jest za miękki, podróż w cztery osoby i jeszcze trochę bagażu i autko definitywnie siedzi. Wnętrze jest dość spore ale nie dla pięciu dorosłych osób ja posiadam wersje 5 drzwiową ale i tak nie ma co narzekać.
Wady Renault 19:
- bardzo słabe hamulce
- tylna klapa a zwłaszcza jej uszczelka zimą strasznie piszczy podczas jazdy po nie równych drogach.

RENAULT 19 1721(90km)

Wady Renault 19:
- bardzo słabe hamulce

Hehe Co wy wiecie

Co wy mozecie wiedziec o 19-kach??Każdy sie chwali ze zrobił nia 25 tysiecy albo 75 tysiecy :P.A co powiecie na 500 tysiecy km???Ja własnie tyle swoja narobiłem i jeszcze mi ładnie pare lat posłuży.Renault 19 (1992)C1J 1.4 na gazniku (zagazowana)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super Renault 19

Mam Renault 19 1721 cm TXE wielopunkt. wtrysk. -b.solidne auto, mocny, trwały silnik, komfortowe prowadzenie, super działający układ kierowniczy ze wspomaganiem, minusy- dośc szybko korodujący wydech, zwłaszcza końcowy oraz na dużych wybojach twarde resorowanie i stuki. Jedyna awaria- wymiana szczotek w rozruszniku.Ogólnie auto b. dobre. Nie wiem czy kupując Renault Megane 1.6 benz z 98' nie zrobię gorszego zakupu niż zakup R 19. Ewentualnie proszę o opinię na temat Renault Megane I faza

R-19 HAMULCE

Mam R19 1.8 16v i czeba bardzo uwazac na blahe jest bardzo cienka byle grad kamien moze bardzo uszkodzic karoserie i slabe zawieszenie ale oprocz tego IGLA smiga jak beta M3 :PP ale naprawde polecam autko moj ma przebieg 273,000 km i oprucz rozrzadu, paska klin, oleju i hamulcow nic kompletnie nic nie musialem przy nim robic jest wspaniale autko!!!!! i bardzo tanie jak na tom klase auta POLECAM ~!!!!!!!!!

R-19 automat 93'

Mam " renualta" pół roku ,części drogie ,łyka 11 litrów gazu na jednopunktowym wtrysku . Filtr oleju 195 zł. w skrzyni trzeba zmienić co 60 tys.nie zapomnając o uszczelce 55 zł.pod miskę skrzyni. Najlepiej to zrobić u fachowca. Jazda bajeczna. Mały promień skrętu ale na drodze fajnie płynie. Może ktoś wie jak wymienić żarówkę w popielniczce ?

Reno 19 1,8 1995r

autko jest super pływa sie w srodku jak sie jedzie jak to francuz ale ja auto eksplatuje codzienie i to konkretnie przez 6 miesiec zrobilem 30 tysiecy juz i najgorsza bida sa wachacze ktore bede zmienial 2raz i to jest ta lipa a tak to autko wspaniałe.no i silnik przy gazie osiaga duza temperature i to tez jest bul tego wozu.

maly problemik

Witajcie :) mam R 19 silniczek 1721cm3 :) jest to składak , blachy z 91r a silniczek z 95r:) Renia sprawuje się bardzo dobrze, moge ją tylko chwalić:) , ale mam takie pytanie , czy przy silniczku z roku 95 moge jakoś ustawić automatyczne "ssanie" , bo w swojej mam od kupna reczne , a to mnie strasznie drazni;/gdy odpale go strasznie mi szarpie puki go nie nagrzeje, i tak musze recznie zaciagac za kazdym razem gdy jest zimny ...prosze o jakoąś podpowiedz ...moje gg 3283999! Z góry dziekuje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Renault 19

Jeżdze Renówką już od ośmu lat i jestem bardzo zadowolony z niej. Silnik pracuje bez problemów tylko zawieszenie na naszych drogach pada.
Renault 19 1,8 65 KW rocznik 93 sedan + gaz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Renault 19

Jeżdze Renówką już od ośmu lat i jestem bardzo zadowolony z niej. Silnik pracuje bez problemów tylko zawieszenie na naszych drogach pada.
Renault 19 1,8 65 KW rocznik 93 sedan + gaz

r-19 1.7 na wtrysku

mam dwie milosci .marta i renatka 19... uzywam 19 z 1991 roku ktura stala 2 lata w stodole i po tym czasie bez klopotu odpalila. natychmiast wymienilem uszszelke pod glowica i zaworami pompke paliwa i kilka drobiazgow ktore w skutek nieuzywania mogly sie zepsuc. po okolo 7 miesiacach naprawilem rozrusznik a po ponad roku wymienilem tlumik koncowy. w miescie pali 8 litrow a na trasie 90-110km/h 6 LITROW NA 100 KM. auto jest SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! chyba go nigdy nikomu nie oddam

trzecia 19stka

jezdze chamade 93,a aby miec zasób czesci rozkreciłem sobie dwie inne na czesci,wiec o nic sie nie martwie..........tylko tankować..............
polecam

służe czesciami i poradami

renia 19 1990 1.8 benzynka

potrzebuje belke tylnia do reni 19 gg7153903 lub tel 609-300-002

reno 19

mam już renówke 1,9 d i jestem bardzo z niej zadowolony a le było mi mało i kupiłem drógą 1,7 benzynke rewelacja
do góry