Widok

Restauracja wanoga chwaszczyno

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy kros z was mial tam wesele? Prosze o opinie i zdjecia :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Witam,
Odswiezam temat i prosze o jakiekolwiek opinie na temat Wanogi :) Dzieki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
ja tez poproszę o opinię na temat tego lokalu bo oglądałam to sala jest b. ładna odnowiona.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
z doświadczenia polecam, ale..
sale są ładne, jedzenie jest bardzo dobre i jest go dużo więc nikt nie chodzi głodny, torty i ciasta pyszne obsługa rewelacja, znają się na rzeczy i jedyny mankament to p. Marylka która czasem słodzi do bólu a potem jej się coś może odwidzieć i stwarza niepotrzebne problemy, więc jeśli jest ktoś o słabych nerwach to może tego nie wytrzymać, jednak zawsze mimo kilku zgrzytnięć mdz. klientem a p.Marylką imprezy wychodzą udane, sprawdziłam na własnej skórze dwa razy (wesele, chrzciny)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Witam,
Ja bede miec slub w Wanodze w przyszlym roku. Cena za osobe 165 lub 175 (okragle stoly). Dzieci do 4 lat za darmo , od 5-12 za 50% tak samo jak i zespol/fotograf. Sala jest bardzo ladna dekoracja to koszt od 500 - 1000. Za pokrowce na krzesla trzeba placic osobno 6zl za krzeslo. P.Marylka radzi przyjezdzac i ogladac dekoracje i sobie wybrac. Ja bylam pare razy i za kazdym razem jest inaczej. Sala jest sama w sobie bardzo ladna wiec z tego co widzialam wiekszosc ludzi wybiera bardzo skromne przystrojenie. Jedzenie jest bardzo dobre i duzo to mowia wszyscy ktorzy tam byli. Trzeba dostarczyc pojemniki na reszte jedzenia albo mozna kupic je od nich. Jest lodowka na wodke. W cene menu wliczone jest ciasto i tort ale mozna przyniesc tez swoj tort. W Wanodze jest 5 pokoi w tym apartament nowozencow, ale w razie czego zawsze sa jeszcze pokoje w Orchidea. Ja poki co wszytsko sobie chwale, podpisalam umowe, dostalam menu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7
Ja też będę miała tam wesele i to w tym roku, właśnie zastanawiam się nad stołami okrągłymi czy prostokątne? Zastanawiam się jaka dekoracja do tej sali najlepiej pasuje? jeżeli ktoś ma jakieś zdjęcia proszę wrzucajcie lub wysyłajcie na maila jokoz87@wp.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja miałam wesele w Wanodze 15 września tego roku na 70 osób. O organizacji, jedzeniu, obsłudze, dekoracji sali mogę powiedzieć tylko i wyłącznie w samych superlatywach. Mimo, że miałam obawy, bo wiadomo jakie są opinie na forum, na szczęście wszystko odbyło się lepiej niż sobie wyobrażaliśmy! Każdy gość pozytywnie wypowiadał się o restauracji.
A co do szczegółów: mieliśmy 7 okrągłych stołów + 1 kwadratowy dla dzieci + Nasz stół i świadków prostokątny. Wybraliśmy dekoracje w formie długich wazonów (jeden na każdym stole), w których była kompozycja biało-zielonych kwiatów + świece. Na Naszym stole była kompozycja w tej samej tonacji, ale opadająca na stół. Za pokrowce na krzesła płaciliśmy 5 zł od krzesełka. Według mnie sala nie wymagała żadnych innych dekoracji, balonów, kurtyn świetlnych. Było elegancko i naprawdę sala zrobiła na gościach ogromne wrażenie, ponieważ jest jasna, ma piękne kolory, a nie jak większość sal weselnych beżowo-brzoskwiniowo-żółto-pomarańczowych.
Za menu płaciliśmy 175 zł od osoby, bo wzięliśmy trochę bogatsze menu, ze względu na preferencje rodziny - nie było problemów z modyfikacją menu, wyborem ciast, smaku tortu. Dodatkowo około północy mieliśmy dzika z sosem pieczeniowym i żurawino-chrzanowym. Ja, która za dziczyzną nie przepadam byłam zaskoczona - dzik był przepyszny!
Obsługa była praktycznie niewidoczna i doskonale wyczuwała moment, kiedy wymienić talerzyki, podać potrawy. Donosili lód na prośbę, kilkakrotnie włączaliśmy i wyłączaliśmy klimatyzację i robili to bez zająknięcia.
Dużo naczytałam się o p. Maryli, ale My nie mieliśmy problemów z dogadaniem się z nią. Co prawda - trzeba pytać, ale w efekcie wszystko jest w porządku.
Wynajmowaliśmy również pokoje, zarówno w Wanodze, jak i w Orchidei. Wszystko bez zarzutu, ręczniki, środki czystości, czyste łazienki. Wzięliśmy także jeden pokój na 'już' i był gotowy w ciągu 10 minut.
Jeżeli ktoś ma jakieś wątpliwości, to naprawdę nie ma co się martwić. Sala zrobiła duże wrażenie na gościach, gdybym miała jeszcze raz wybierać - na pewno wybrałabym Wanogę.
Chętnie mogę wysłać zdjęcia na maila, na razie te od rodziny, bo od fotografa musimy poczekać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
mogę poprosić o fotki na maila jokoz87@wp.pl
i czy możesz powiedzieć kto robił dekorację sali u ciebie ? poszukuje namiarów na kogoś:) Dzięki za pomoc
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nowa sala jest strojna sama w sobie więc dodatkowej dekoracji nie trzeba ;) na stołach fajnie wyglądają kwiaty w wysokich wazonach, nikomu nie przeszkadzaja i dodają uroku, tylko uwaga bo kasuja za nie sporo trzeba dogadac sie przed ;) czasami za parą mloda stawiają taką zasłonke ze swiatełkami dodatkowo płatna mi sie to nie podobało :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jutro postaram podesłać się zdjęcia sali, na której widać naszą dekorację w wysokich wazonach na okrągłych stołach. Dekoracja kosztowała ok. 800-1000zł, już nie pamiętam dokładnie. Kurtyny świetlnej za stołem pary młodej nie mieliśmy, bo uznaliśmy, że nie jest to w ogóle potrzebne, sala sama w sobie jest elegancka.
A kto dokładnie robił dekorację to nie wiemy, zostawiliśmy to właścicielce, po obejrzeniu zdjęć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
aha no właśnie ona coś mówiła że kogoś ma do strojenia sali. Więc mi się nie chce szukać specjalnie firmy. Będę wdzięczna za fotki :) Gratuluję i życzę szczęścia
Czy moglabym prosic o wyslanie zdjec?
magdalena.zaremba@firstan.co.uk
cześć czy też możemy prosić o fotki?
bender81@op.pl
http://s7.postimage.org/hcm6byxob/IMG_0503_2.jpg
http://s10.postimage.org/9tsf2bq0p/IMG_0505_1.jpg
http://s15.postimage.org/vyr0t8iyj/IMG_0504_2.jpg
Witam dodalam zdjecia jednej z dekoracji, ktora ogladalam. Uwazam ze sala jest bardzo ladna dlatego tez wiekszosc ludzi robi raczej skromne dekoracje. Czy też moglabym prosic o fotki freshasadaisy@wp.pl, z gory dziekuje.
Oto kilka zdjęć dekoracji z mojego ślubu w Wanodze we wrześniu tego roku. Mieliśmy okrągłe stoliki dla gości, stolik nasz i świadków był prostokątny. Zdjęcia były robione już w trakcie wesela, więc widać jak to wszystko wygląda 'w ruchu'.
http://s11.postimage.org/qydeg4umb/9150493.jpg
http://s12.postimage.org/t11q63u9p/9150494.jpg
http://s10.postimage.org/h744qaik9/9150495.jpg
http://s14.postimage.org/k5zn7pphd/9150496.jpg
Więcej zdjęć mogę przesłać na maila.
Przepraszam - przesłałam za małe wielkości, oto większe fotki:
http://s14.postimage.org/rnihxsapt/9150493.jpg
http://s10.postimage.org/59gchmiyh/9150494.jpg
http://s7.postimage.org/9speyxczf/9150495.jpg
http://s18.postimage.org/n5h7k0hpl/9150496.jpg
Mam również zdjęcia innej, choć podobnej, dekoracji robionej na ślub w sierpniu, także na okrągłe stoliki.
Ja również proszę o zdjęcia wystroju sali.. karolina.formela@gmail.com
Bardzo prosiblabym o zdjecia. Mail: xmadziaax@hotmail.co.uk.

A tak z ciekawosci, ile zaplaciliscie za dzika?
Dzik jest najdroższy - my płaciliśmy bodajże 1000 zł na prawie 80 osób (wrzesień 2012), ale był PRZEPYSZNY, najlepszy jaki jadłam - wszyscy goście chwalili i prosili dokładki. Do tego był sos zwykły i żurawino-chrzanowy. Do wyboru jest jeszcze prosiak i indyk.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
HEj, poproszę fotki na maila sali bo słabo widać na stronie jak wyglądała sala. jokoz87@wp.pl

Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

RESTAURACJA WANOGA CHWASZCZYNO

Witam, odstąpię zarezerwowany termin w restauracji WANOGA CHWASZCZYNO na dzień 22 czerwiec 2013r. Więcej info pod nr 508-999-231
Witam,
Ja mam tam wesele w lipcu, czy mogłabyś mi podesłać jakieś fotki odnośnie dekoracji lokalu? Mam w Orchidei i zastanawiam się czy dekoracje brać od nich czy samej to organizować.
witaj:)

dekorowałam salę Orchidea w sierpniu

http://semperinflore.eu/galeries/SaleWeselne/Orchidea/Orchidea.html
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
Moglabym sie zapytac ktorego lipca?
My mamy w Wanodze 27.07
Witam serdecznie! Chciałam zapytać na ile osób będzie wasze wesele? Właścicielka zapewnia, ze sala w Wanodze pomieści max 108 osób, ale gdy oglądałam salę wydaje mi się, ze miejsca do tańczenia będzie trochę mało dla setki gości.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
stoly moga byc ustawione w "E" wtedy zmiesci sie 108 , do tanczenia pozostaje wystarczajaco miejsca. moge udostepnic fotki ustawienia stołów z roznych wesel.odezwij sie ma maila, jesli chcesz je otrzymac.
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
My bedziemy mieli 85 gosci i tez martwie sie o miejsce do tanczenia... Mam nadzieje, ze tak ustawimy stoly, zeby bylo wstraczajaco.
My 20 lipca :) ale w Orchidei :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
to wesele macie załatwione a co z poltrem macie już jakiś plan może potrzebujecie pomocy czy rady służę uprzejmie mój numer 609 781 082 obsługuje takie uroczystości podpowiadam co jest praktyczne co wygodne kwestia sprzetu tez jest do przedyskutowania czy chcecie grilla lub coś inego.
Karolina. Podasz szczegoly na gg 9082930 lub email doti_86@wp.pl
Witam wszystkich zainteresowanych. Na wstępie pragnę poinformować, że moim zadaniem nie jest krytykowanie i nie robię tego ze złości czy innego powodu :)
Więc co zauważyłem i z jakimi informacjami chcę się podzielić. Zdarzyło mi się być w tej restauracji kilka razy i zawsze na weselu. Niepokojące jest to, że co jest bardzo ważne a więc jedzenie jest go wyraznie coraz mniej i co raz jest niestety gorsze, a chcę zaznaczyć, że nie mam specjalnie jakiegoś wykwintnego podniebienia. Ziemniaki nie świeże, zauważyli to nawet moi bliscy znajomi czyli para młoda, podobnie surówki np: marchewka, ilość kawy też co najwyżej dostateczna, trzeba sporo się przypominać paniom kelnerkom, które nie grzeszą szybkością obsługi. Sala faktycznie nie brzydka, ale w wersji standardowej i bez dodatkowych opłat słabiutko wystrojona. Na ostatnim weselu gości było nie więcej jak 80 osób a na parkiecie upchani byliśmy jak sardynki, po prostu jest za mały no i zakaz tłuczenia kieliszków na sali zakrawa na jakiś absurd przecież to jest tradycja. Przyznam się, że też myślałem o organizacji w Wanodze naszego przyjęcia weselnego, ale już teraz raczej będziemy szukali czegoś innego. Co do właścicieli to potwierdzam, iż kontakt z p. Marylką jest co najmniej dziwny, zresztą właściciel też kilkakrotnie jak się dowiedziałem od znajomych ingerował na weselu po przez kelnerki w pracę ich dj-a chodziło o dym, który nikomu z nas nie przeszkadzał, a wręcz przeciwnie tworzył fajny klimacik. No cóż jest to trochę dziwne, ale w dobie kryzysu i sporej konkurencji w tej branży te zachowania i obniżka jakości jest co najmniej nie na miejscu..Pozdrawiam przyszłych weselnikow.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
Bardzo proszę o jakieś świeże informacje na temat restauracji Wanoga. Jedzenie i obsługa faktycznie się pogorszyła? Czekam na informacje odnośnie ostatnich imprez weselnych. Dziękuję!
Z obsługą to nie jest jeszcze najgorzej, zależy pewnie od tego kto ma zmianę...ale co do posiłków to zdecydowanie potwierdzam.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie lubię krytykować,zwłaszcza,że to miejsce jest sprawdzone przez wiele osób i ma swoją renomę.....ale..jestem tam świeżo po weselu jako gość i..jest duuża różnica w porównaniu z weselem sprzed dwóch lat,na którym byłam świadkową....różnica na niekorzyść niestety...jedzenie o wiele gorsze(aż byłam w szoku i czułam się winna,bo poleciłam znajomym to miejsce właśnie ze względu na jedzenie) a i obsługa już nie tak szybka i uczynna...szkoda.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2
w sobote bende na weselu
to dam znać
Będę czekać na informacje, jestem już całkiem nerwowa (umowa podpisana), a tu same złe wiadomości:( Pozdrawiam!
2 lata temu, juz w odnowionej Wanodze wesele miala moja kolezanka.
Bylo naprawde super.
Jedzenia dosc, dekoracje eleganckie (mozna sobie wybrac), czysto i milo.
Oczywiscie to nie to samo, co hotel 4 gwiazdkowy, ale jedzenie jest pyszne.
Sama sie nad tym miejscem zastanawiam :)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9
Dokladnie tak było, ale faktycznie kilka lat wcześniej. Teraz jest zdecydowanie nie wiedzieć czemu dużo gorzej.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
okropne miejsce nie polecam
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2
A gdzie opinie dziewczyn, które miały wesela w ostatnim czasie? Czekam na informacje. Mam nadzieję, że nie jest tak tragicznie.
własnie gdzie opinie? ja mam slub 16 sierpnia to opowiem
To czekam na informacje, bo już bardzo się boję, że moje wesele będzie totalną klapą. Opinie na temat restauracji Wanoga są przerażające.

Inne tematy z forum Wesele

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

do góry