Widok

Robaki na materacu gryczano-kokosowym

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zmieniałam pościel w łóżeczku i dojrzałam pełno tego dziadostwa, malutkie i brązowe, łaziło po materacu pod prześcieradłem.

Poczytałam w necie i okazuje się że to częsty przypadek. Ponoć te materace gryczane są najzdrowsze, ale dziękuję bardzo, jak się coś w nich wylęga.
Wcześniej mieliśmy dla córki taki sam, spała na nim trzy lata i nic nie było, synek ma nowy i po paru miesiącach wylazło.

Materac w kibel, kupuję piankowy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zgadzam sie z pewnąsiebie - mam materacyk z wkłądem z łuski gryczanej , dziecko śpi na nim 1,5 roku. tez natknełam sie na jakies wpisy na forach o robakach , sprawdziłąm materacyk, był czysty ( dziś też jest ) , poczytałam na innych forach i w artykułach i nie ma sie co bać. Jak po zakupie materacyk jest czysty to przy odpowiednim uzytkowaniu nic materacowi nie będzie. A dodac nalezy że gryka dla kręgosłupa dziecka jest najlepsza i to Ci powie kazdy ortopeda
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

My też mamy ten materac i póki co nie mamy żadnych robaków. Sprawdzam jednak systematycznie jak tylko wyczytałam, że takie coś wystąpiło już.

Gryka to tak zdrowe wypełnienie materacyków dla dzieci że nawet mając świadomość że jak coś zawalę w uzywaniu to mogą sie pojawić jacyś lokatorzy - i tak mam i bede mieć.Chce żeby moje dziecko nie miało w przyszłości wad postawy , zeby miało zdrowy kręgosłup a tu gryka pomaga
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

No jasne że gryczany, bez zastanowienia. Robaki mi nie straszne. Te materace majątek nie kosztują ze wymienić mozna, a najzdrowsze bo i wentylacja odpowidnia i antyalergiczne i antybakteryjne i przede wszystkim dają najlepsze oparcie dla ciałka bo gryka jak piasek się przesypuje i dostosowuje i mikrokrążenie jeszcze odpowiednie, poczytajcie dziewczyny, naprawdę gryka najlepsza dla naszych dzieci
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zgadzam sie z Tobą skowroneczka, gryka najlepsza i najzdrowsza a z tymi robakami bez paniki, przeczytac jak zadbać o materac i bez ryzyka. Poczytajcie ile zadowolonych mam ma te materace i nie ma robaków, do mnie to przemawia

Ja kolejny raz znowu bym kupiła gryczany, rozmawiałam ze znajomym fizjoterapeutą , znowu samych zalet sie o gryczanych nasłuchałam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

I ja mam, dziecko zdrowo śpi , materacyk czyściutki, wietrze i susze jak tylko gdzies zawilgotnieje, wystarczy :) Ja gryke sobie chwale
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pisałam juz ale jeszcze napisze- byłam u nowej lekarki od wad postawy ze starszym synem. Skrzywienie kręgosłupa. O co zapytała? o materac na jakim spał od urodzenia.... więc zapytałam na jakim powinienwg niej bo mam małe dziecko i nie chce powtarzać błędow.. powiedziała ze najlepsze naturalne wypełnienie i najpierw kokos a potem łuska gryczana. Żadne pianki nowoczesne dopasowujące się, nic takiego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry