Widok

Robaki na materacu gryczano-kokosowym

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zmieniałam pościel w łóżeczku i dojrzałam pełno tego dziadostwa, malutkie i brązowe, łaziło po materacu pod prześcieradłem.

Poczytałam w necie i okazuje się że to częsty przypadek. Ponoć te materace gryczane są najzdrowsze, ale dziękuję bardzo, jak się coś w nich wylęga.
Wcześniej mieliśmy dla córki taki sam, spała na nim trzy lata i nic nie było, synek ma nowy i po paru miesiącach wylazło.

Materac w kibel, kupuję piankowy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
ja też miałam taką sytuację na szczęście w porę się zorientowałam i wyrzuciłam materac. Dzwoniłam do producenta i również oznajmił ze te robaki nie sa groźne dla człowieka:/ W każdym razie firma sie nazywa Fiki Miki - ja po telefonach i email'ach otrzymałam nowy materac i pościel ale nie polecam kupować w tej firmie z tego co wiem to nie był tam pierwszy przypadek !!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja też miałam w łóżeczku dla córy gryka-kokos i jak przyszło lato córa kilka razy obudziła się pogryziona co raczej nie wskazywało na komary ale coś innego i jak tak przyjrzałam się dokładniej tej nieciekawej gryce to skojarzyłam, że przecież może tam się dostać trochę mleka czy innych nieczystości i nie trudno o to by się tam coś zalęgło...tak więc wyrzuciłam ten materac i przeszłam na lateksowy a córa już więcej nie miała ukąszeń...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
Materac ja bym, na twoim miejscu zareklamował - szkoda kasy. A co do pianki to się zastanów dobrze jaka pianka, bo jesli chciałes termoelastyczną, to nie kupuj jej dla dziecka - może mieć problem z przekręceniem, poza tym układ kostny jest u dzieci nie zawsze wystarczająco ukształtowany. Sugeruje zakup samego materaca z kokosa bez żadnej gryki, bardzo popularny i polecany z tego co się orientuje jest taki: http://www.comfortbe.pl/menu,7,esklep,katalog,kat,84,name,Kokosowe,prod,0
tylko zwróć uwagę, żeby był z naturalnego kokosa a nie chińskiego syntetycznego badziewia - może uczulać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja mam 4-ty ponad rok, teraz spi drugie dziecko i nie mamy zadnego swinstwa .
Reklamuj go tam gdzie byl kupiony ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie mam pojęcia jakiej firmy, zresztą to pewnie bez znaczenia. Po prostu pewnie w tej łusce gryczanej coś było.

Poprzedni też mieliśmy 3 lata i nic się nie działo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Martek, a jakiej firmy ten materac?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja mam materac gryczano kokosowy od ponad 3 lat na pocz.w większym łóżeczku teraz przerobionym na łóżko dla dziecka i nic jeszcze z niego nie wylazło i się na to nie zanosi .Materac nadal w bardzo dobrym stanie ,bez zniekształceń.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry