Widok

Rodzice chrzestni....

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny mam spory kłopot i chciałbym wiedzieć jak jest u Was...
Jakie stosunki mają rodzice chrzestni z Waszym dzieckiem? Kogo wybraliście/wybierzecie "na te stanowiska"?;) Jakie są Wasze relacje z tymi osobami?

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie na chrzestnych wezmę moją siostrę z jej mężem. Do drugiego chyba ponownie szwagra i moją kuzynkę.

image
image
U mnie problem polega na tym, że mam fatalne stosunki z rodziną męża i nie chciałabym jego siostry na chrzestną. Mąż myśli o niej tylko dlatego, żeby mu nie zrobili awantury....
Ja miałam cudownych chrzestnych, bardzo dobrze sie rozumieliśmy itd Obawiam sie, że ze względu na moje stosunki ze szwagierką córka może byc tylko pokrzywdzona-praktycznie nie będzie miała kontaktu z matką chrzestną:(

image
Magda dobrze cie rozumiem, bo mam podobna sytuacje, ale mam jeszcze troche czasu, to zobacze jak wyjdzie, ale brac kogos tylko dlatego zeby nie bylo awantury to bezsensu, tym bardziej ze macie zle stosunki - to moje zdanie

U nas za chrzestnych będzie mój brat i siostra męża.

Ja mam doskonały kontakt z moja chrzestną, za to chrzestny przypomniał sobie o mnie dopiero na moim ślubie - wysłałam mu zaproszenie z grzeczności, nie sądziłam, że przyjedzie, ale przyjechał.

image
mój mąż ma brata,ale sam powiedział,że nie chce aby jego brat był chrzestnym naszego dziecka,bo ten mu zawsze czegoś zazdrościł i zawsze chciał coś za coś. Nie powiem,żebym była jakaś tym zmartwiona, bo wcale nie jestem. I stąd taki nasz wybór. Moją chrzestna widziałam ostatnio na swojej komunii czyli lekko 21 lat temu. Ani mnie ta kobieta grzeje,ani ziębi.

A my z moją siostrą jesteśmy zawsze ku sobie,gdy jest taka potrzeba i pewnie dlatego wybrała mnie na chrzestną do jednej i do drugiej córki - inni uważali to za dziwactwo, a mi tam pasuje bo jedna i drugą siostrzenice uwielbiam i strasznie je rozpieszczam.ciekawe czy zmieni się to po urodzeniu własnego dziecka....?

image
image
Nie chciałabym żeby moje dziecko miało takich chrzestnych jak mój mąż...
Ojciec chrzestny nie wie nawet kiedy ma urodziny i jak ja się nazywam, ciągle pije i ma jakieś klopoty, matka wcale nie odstaje - poproszona np o przyjazd do mnie do domu na błogosławieństwo przed ślubem zadzwoniła i spytała czy to jest obowiązkow no i czy nie obrazimy się jak ona sobie przyjedzie prosto do kościoła?! Dla mnie dramat!!!
Mój chrzestny zginął w wypadku samochodowym 5 lat temu a ja dalej się rozglądam na ulicy jak widzę taki samochód jakim jeździł. Wiele w życiu przeszedł, nie miał kasy, nie sypał upominkami ale zawsze BYŁ kiedy go potrzebowałam, kiedy chciałam porozmawiać... Matka chrzestna mieszka w Warszawie, często dzwoni, zaprasza nas do siebie, zawsze mogę na nią liczyć... Takich chrzestnych chciałabym dla swojej córki!!!
Do tego telepie mnie jak pomyślę, że ona ma zostać chrzestną bo jak nie to się obrazi i razem z teściami będą suszyć głowę mojemu mężowi - moimi uczuciami nikt się tam nie interesuje...mało tego... nie interesują się nawet czy nie robią przykrości swoim zachowaniem mojemu mężowi:(

image
ja to już wogóle nie mogę przebierać w kandydatach, bo albo to będą osoby tylko ze strony męża a kontakt z nimi mam zerowy albo koleżanka (jestem jedynaczką a z kuzynką praktycznie zerowy kontakt)

całe szczęście koleżanka, a właściwie przyjaciółka zgodziła się być chrzestną, mam z nią super kontakt i jest odpowiedzialna więc pewnie będzie ok, chrzestym bedzie brat blizniak meza (w sumie to ta sama para co nasi slubni swiadkowie:))
ale z obsadzeniem tych stanowisk przy drugim dziecku to bedzie powazny problem:(((

image
tez mam ten problem ani mąż nie chce "swojej" strony" ani ja !
oboje mamy tylko po 1 rodzieństwie i wypadałoby ich poprosic ale mam sie to wogóle nie widzi!
jak ich nie weźmiemy to bedzie obraza majestatu!
a teraz oczywiscie babcie dopytują kiedy chrzciny... no kiedy i kiedy!!!
najchetniej to by same ochrzciły ! babcie! "najdalej miesiąc"
jak bedzie miała 2 lub 3 miesiące to tez sie nic nie stanie!
człowiek ledwo ogarnia to" wszystko" a jeszcze chcrzciny na hura robic
matko.........
pozdrawiam

image[/url]

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

do góry