Widok

Rodzina

Podstawowa komórka społeczna która składa się z żony, męża i dzieci.

30 maja o 14:00 pod Złotą Bramą odbędzie się legalna manifestacja przeciwko paradzie przedstawicieli subkultury LGBTQNZQWERTY w Gdańsku. Wszyscy pokażmy, że Trójmiasto nie godzi się na promocję niemoralności w przestrzeni publicznej.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8
To nie politowanie lecz tolerancja.Nie będę nazywała ludzi homo zboczeńcami albo dziwolągami ale też nie będę uczestniczyła w ich paradach czy manifach natomiast dam im żyć spokojnie i nie będę ich dyskryminowała.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Otoja, bierzesz środek anty...nie, zebym wnikała, masz nowego faceta?;-))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Oj, Graszka, ten środek anty- nazywa się KREDYT ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
@inka-inka
O tolerancji pisałem wcześniej. Odbiję piłkę - życzę Ci, żeby Twoje dziecko nie było homo itp itd. Nic nie zrozumiałaś.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja już miałam nadzieję, że Otojka ma faceta:/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Człowieku z ....wydaje mi się że dobrze Ciebie zrozumiałam bo swoje poglądy na temat homoseksualizmu wyraziłeś jasno i dosadnie,ja mam zupełnie inne zdanie.Co do dzieci,ich orientacja seksualna nie ma dla mnie znaczenia,ważne żeby były w związku z kimś kogo kochają i szanują i oby nigdy nie spotkali na swojej drodze ludzi z Twoimi poglądami.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ale dlaczego myślałaś że nowego? :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
I dlaczego nadzieję?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
W Polsce nie ma żadnej dyskryminacji osób homoseksualnych. Jeden został prezydentem Słupska, jeden jest znanym krytykiem filmowym, jeszcze inny nie wiem kim jest, ale pełno go w mediach i powtarza, ze jest Żydem i homoseksualistą. W oparciu o hasło walki z rzekomą dyskryminacją nie da się nie tylko wygrać wyborów, ale, co pokazał przykład Grodzkiej i Nowickiej, zebrać głupich 100 tys. podpisów. Kilku zupełnie odjechanych propagandzistów z Czerskiej i Wiertniczej nadal myśli, że ten temat absorbuje młodych ludzi. Otóż nie absorbuje, bo młodzi ludzie widzą, ze żadnej dyskryminacji nie ma, a nawet za szczyt lansu uważają wizytę u fryzjera-homosia. Właśnie PO to zrozumiało i projekt ustawy o związkach poleciał do kosza. Jeśli dalej będą drążyć temat, to wykopią sobie tak piękny grób, jak ich prezydent, który nagle stal się największym zwolennikiem in vitro, homozwiązków, konwencji, która za przemoc obwinia kościół i tradycję, a nawet marihuany.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
@Karro
czyli próbujesz mnie zmusić do oceny Was.
pewnie, żeby mi później zarzucać, że Was nie rozumiem.
specjalnie próbowałam tego uniknąć.
a nie znam Waszej sytuacji, może choroby. nie wiem czy nie możecie mieć dzieci, jeszcze nie macie, czy nie będziecie mieli z czystego egoizmu. o zwalczaniu sama sobie dośpiewałaś. istota człowieczeństwa zakłada rozwój. więc aktualna sytuacja jest aktualną a nie końcem.

rodzina jest podstawową komórką społeczną - czyli 1. podstawowej przynależności, tożsamości i 2. społeczną - pełniącą funkcję społeczną, niezbędną społeczeństwu - do czego? do przeżycia. nikt z nas nie będzie żył wiecznie, więc to dzieci są naszą przyszłością.

i hit. świat będzie jakim stworzą go niepoczęte jeszcze dzieci.
https://www.youtube.com/watch?v=By-dJBiAQ7g

małżeństwo jest małżeństwem, nie jest tylko relacją przyjaźni, ale Miłości - a Miłość jest twórcza. owocna. jak nie, to nią nie jest. dwoje to za mało na rodzinę. a w społeczeństwie istnieją i funkcjonują również inne komórki niż podstawowa i są. akceptuje i swoją sytuację i innych.

a Ty jak oceniasz to jaką komórką jesteście?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Niewłaściwie zaczęłaś Mo - nie znając kogoś zaczynasz od pisania "czyli próbujesz mnie zmusić.." - nie napisałam NIC co sugerowałoby zmuszanie kogokolwiek do czegokolwiek. Poza tym odpowiedź na pytanie, które ściśle nawiązywało do Twojego zdania, nijak ma się do oceniania kogoś. Chciałam, żebyś wyraziła swoje zdanie na temat ludzi w małżeństwie, którzy dzieci nie posiadają w odniesieniu do zdania o parach z dziećmi. Nie dorabiaj ideologii. A już zakładanie, że ktoś (w tym wypadku ja) ma później coś Tobie zarzucać - pozostawię bez komentarza. W związku z powyższym uprzejmie rezygnuję z dalszej wymiany zdań z Tobą.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mo___
"dwoje to za mało na rodzinę"
Małżeństwo które nie posiada dzieci nie jest postrzegane przez Ciebie jako rodzina?
Po co mam się odchudzać?...
Same kości nie uniosą tak zajebistej osobowości jak JA! ;)
wydaje mi się, że wypowiadam się konsekwentnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
tak.
a dla Ciebie jest różnica między małżeństwem z dziećmi i bez?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
"a dla Ciebie jest różnica między małżeństwem z dziećmi i bez?"

Dla mnie różnica jest taka, że małżeństwo z dziećmi posiada dzieci, a małżeństwo bez dzieci ich nie posiada --- ot tyle.
Ale jedne i drugie małżeństwo uważam za rodzinę. I osobiście nie rozumiem, dlaczego małżeństwa bez dzieci nie miałby być uważane za RODZINĘ.
Ale to jest akurat moje zdanie i każda z nas może mieć oczywiście inne :)
Po co mam się odchudzać?...
Same kości nie uniosą tak zajebistej osobowości jak JA! ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
@aczkolwiek
Abstrahując trochę od tematu chciałbym się odnieść do twojej stopki:

Jestem taką osobą, że gdy rano moja stopa dotyka podłogi
Diabeł w piekle mówi:
ooo KU#WA, wstała !!!
;)

to znaczy że diabeł.... jak tu zapytać żeby nie urazić.... to twoje główne źródło utrzymania ?
Olaf3
hmm.. kombinuj dalej ;)
Ja wspomnianą stopkę zupełnie inaczej odebrałam :)
dorywczo.... ? a tak apropo to ty się chwalisz czy żalisz ? :P
@ Karro
zapewne poprawnie ;)

Inne tematy z forum Hydepark

Hotel w Raciborzu (8 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, zwracam się do Was z prośbą o pomoc i doświadczenia, bo planuję krótki wyjazd...

Vibracje (59 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

studia podyplomowe (11 odpowiedzi)

Gdzie można w miarę szybko i dobrze zrobić podyplomówkę z pedagogiki/przygotowania...

do góry