Widok

Rowerzysta a DDR

Dla tych, z raportu o kierowcy autobusu zajeżdżającemu drogę rowerzyście. Zdjęcia ewidentnie pokazują, możliwość jazdy rowerem w obu kierunkach. Tutaj kłania się Art. 33 Prawa o ruchu drogowym
1. Kierujący rowerem lub hulajnogą elektryczną jest obowiązany korzystać z drogi dla rowerów, drogi dla pieszych i rowerów lub pasa ruchu dla rowerów, jeżeli są one wyznaczone dla kierunku, w którym się ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pocałujcie gdzieś rowerzyste

I tu się zacznie bo wszystkich wrzuciłeś do jednego worka. Zrobię tak samo i powiem ci że przechodząc przez pasy nie gada się przez telefon a piesi wszyscy tak robia i też mają gdzieś przepisy ruchu drogowego, tylko że was uciska gumka w gaciach

Bydlaku zasr*ny powiedz mi czy jadąc gdzieś samochodem pchasz go i spacerujesz pchając go? Więc zamknij ten ryj świński pastuchu z takimi radami

Złożyć zawiadomienie na policję wyciągną sobie monitoring i szoferak zapłaci te wsiuny z obornikiem między zębami wielcy zawodowi kierowcy nie mają bardzo często mglistego pojęcia o przepisach na szczęście mają te autobusy z każdej strony obwieszone kamerami więc łatwo im udowodnić winę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeżeli ktoś wyjeżdża rowerem np. z Działdowskiej

To nie ma możliwości wjechania na drogę dla rowerów - nie ma wyznaczonej drogi dla rowerów w kierunku, w którym porusza się lub skręca rowerzysta. W takim przypadku nie ma obowiązku korzystania z drogi dla rowerów. Nauczcie się przepisów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Piesi też nie uwazaja

Sam jestem rowerzystą i wiem jak się jakie są przepisy ale piesi też nie zwracają na to czy jecie rower czy nie bo wielokrotnie miałem sytuację gdzie nie gdzie pieszy nie patrzał ani w prawo ani lewo idzie przed siebie gdzie szczególnie mają słuchawki i nawet nie słyszą także nie narzekacie na rowerzystów po piesi też stawiają kłopoty na drodze

Przeczytajcie przepisy

Jak nie ma ścieżki rowerowej to rowerzysta ma prawo jechać po ulicy przy samochodach albo przy krawężniku przeczytacie sobie przepisy a nie narzekacie

Poczytaj dobrze. W którym miejscu masz info o "krawężnikach i przy samochodach"?

Nie dla sciezek

A może poprostu pozbyć się ścieżek? Dla rowerzystów, kierowców i pieszych to poprostu problem.
Zostawić kilka sensownych: np. Wzdłuż Grunwaldzkiej od Gd do Wrzeszcza, nad morzem od Gd do Sopotu.

A od Wrzeszcza do Gdańska? Grunwaldzka i traktem konnym/zwycięstwa?
do góry