Widok

Rowerzysta a DDR

Dla tych, z raportu o kierowcy autobusu zajeżdżającemu drogę rowerzyście. Zdjęcia ewidentnie pokazują, możliwość jazdy rowerem w obu kierunkach. Tutaj kłania się Art. 33 Prawa o ruchu drogowym
1. Kierujący rowerem lub hulajnogą elektryczną jest obowiązany korzystać z drogi dla rowerów, drogi dla pieszych i rowerów lub pasa ruchu dla rowerów, jeżeli są one wyznaczone dla kierunku, w którym się ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A od Wrzeszcza do Gdańska? Grunwaldzka i traktem konnym/zwycięstwa?

Nie dla sciezek

A może poprostu pozbyć się ścieżek? Dla rowerzystów, kierowców i pieszych to poprostu problem.
Zostawić kilka sensownych: np. Wzdłuż Grunwaldzkiej od Gd do Wrzeszcza, nad morzem od Gd do Sopotu.

Poczytaj dobrze. W którym miejscu masz info o "krawężnikach i przy samochodach"?

Przeczytajcie przepisy

Jak nie ma ścieżki rowerowej to rowerzysta ma prawo jechać po ulicy przy samochodach albo przy krawężniku przeczytacie sobie przepisy a nie narzekacie

Piesi też nie uwazaja

Sam jestem rowerzystą i wiem jak się jakie są przepisy ale piesi też nie zwracają na to czy jecie rower czy nie bo wielokrotnie miałem sytuację gdzie nie gdzie pieszy nie patrzał ani w prawo ani lewo idzie przed siebie gdzie szczególnie mają słuchawki i nawet nie słyszą także nie narzekacie na rowerzystów po piesi też stawiają kłopoty na drodze

Jeżeli ktoś wyjeżdża rowerem np. z Działdowskiej

To nie ma możliwości wjechania na drogę dla rowerów - nie ma wyznaczonej drogi dla rowerów w kierunku, w którym porusza się lub skręca rowerzysta. W takim przypadku nie ma obowiązku korzystania z drogi dla rowerów. Nauczcie się przepisów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Złożyć zawiadomienie na policję wyciągną sobie monitoring i szoferak zapłaci te wsiuny z obornikiem między zębami wielcy zawodowi kierowcy nie mają bardzo często mglistego pojęcia o przepisach na szczęście mają te autobusy z każdej strony obwieszone kamerami więc łatwo im udowodnić winę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bydlaku zasr*ny powiedz mi czy jadąc gdzieś samochodem pchasz go i spacerujesz pchając go? Więc zamknij ten ryj świński pastuchu z takimi radami

Pocałujcie gdzieś rowerzyste

I tu się zacznie bo wszystkich wrzuciłeś do jednego worka. Zrobię tak samo i powiem ci że przechodząc przez pasy nie gada się przez telefon a piesi wszyscy tak robia i też mają gdzieś przepisy ruchu drogowego, tylko że was uciska gumka w gaciach

Kierowcy autobusow

Wczoraj wieczorem jechałam rowerem. By dojechać do sciezki rowerowej muszę kilkanaście metrów przejechać po jezdni. W pewnym momencie pojawił się autobus. I zamiast przez 15 sekund pojechać za mną, bo już byłam prawie przy ścieżce, to postanowił mnie wyprzedzać. Droga zbudowana z płyt, nierówna, kropi deszcz, szaro. Pusta droga, tylko rower i autobus. I kierowca autobusu postanowił mnie wyprzedzić jakieś pół metra ode mnie. Po zwróceniu mu uwagi, powiedział skąd ja wiem w jakiej odległości ode mnie jechał czy 50, czy 75 cm. Oni nawet nie wiedzą, że obowiązuje metr odstępu!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Muszę się tam wybrać rowerem

Te autka parkujące na przestrzeni wyłączonej z ruchu aż proszą się o mandacik.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prawo

Zbyt duża tolerancja stwarza warunki do łamania prawa.

Dzwoniąc na ludzi?!

Rowery za ciężkie tysiące a nie stać ich na dzwonek za 5 zł. Ile to razy człowiek musiał mieć oczy z tyłu glowy bo gamoń jeden z drugim bez dzwonka i czekają aż ktoś ich usłyszy lub krzyczą przepraszam!

Nie masz pojęcia o porzepisach.

Swoją mądrość wynosisz od kumpli z budowy? Rowerzysta ma obowiązek jak jest w jezdni która sie porusza. Jak jest ok jego prawej stronie. A nie po lewej. Poczytaj wyniki sadow a nie zaslyszane bzdury od dziwnych ludzi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak dojechać? A nawet zejść z roweru i przeprowadzić przez przejście dla pieszych.
Jak kierowca będzie chciał zawrócić to może ścieżka rowerową albo przez przejście dla pieszych bo mu się nie chce jechać dookoła?
Oczywiście obcisłe gacie stosują się tylko do przepisów które im akurat pasują
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie znajomość prawa nie zwalnia...

Ile trzeba śniegu

Zjeść by to zaprojektować?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dostawcy to plaga, ale to nie są ani rowery ani rowerzyści.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Masz kilkanaście literówek w słowie "kierowcy".

A kogo to obchodzi po prostu miał taką możliwość i taka możliwość istnieje i co ciekawe jest zgodna z przepisami tylko który samochodowy napakowany agresja głupek któremu ładuje się w pusty czerep nienawiść do ludzi jeżdżących na rowerach rozumie że przepisy mają punkty podpunkty ustępy które trzeba przeczytać ze zrozumieniem po co widzi padalec rowerzystę na jezdni to uważa go za worek treningowy na którym będzie wyładowywać swoje frustracje i obsesje typowi w autobusie do tego stopnia odebrało rozum że dopuścił się bezczelnego łamania przepisów prowadząc pojazd obwieszony kamerami które nagrały jego własne wykroczenia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry