Widok
Róża Wiatrów
Hej narzeczone!
Mam pytania. Czy któraś z was była lub słyszała o weselu w Róży Wiatrów? Szukamy ładnej Sali, ale w sensownej cenie. Myśleliśmy o Tequili bo obsługa, jedzenie i ceny są tam super, ale cala moja rodzina jest z Gdyni i myślę, że dla nich byłoby lepiej, żeby wesele było tutaj. Oferta Róży jest obiecująca...ale czy na prawdę tak jest? A może ktoś ma inną propozycję na wesele w Gdyni? Może Antracyt? Ślub jest 6.2007...stąd to niezdecydowanie ;-)))
Mam pytania. Czy któraś z was była lub słyszała o weselu w Róży Wiatrów? Szukamy ładnej Sali, ale w sensownej cenie. Myśleliśmy o Tequili bo obsługa, jedzenie i ceny są tam super, ale cala moja rodzina jest z Gdyni i myślę, że dla nich byłoby lepiej, żeby wesele było tutaj. Oferta Róży jest obiecująca...ale czy na prawdę tak jest? A może ktoś ma inną propozycję na wesele w Gdyni? Może Antracyt? Ślub jest 6.2007...stąd to niezdecydowanie ;-)))
a iwec tak - ja robie wesele w Róży Waitrów - ale nie umiem Ci inc powiedziec, bo wesele przed nami (08.2006) tylko tyle,ze sie na ta sale (najwieksza - admiralska - zdecydowalismy - a to chyba znaczy,ze nam sie wszystko podoba na tyle,ze wlasnie tam chcemy miec wesele)...
co do antracytu - nie polecam - chyba ze na wesele na 30 os.... na wiecej - bez sensu - trzeba by na 2 salach, a to nie fajne....
no ale prawda jest taka ze zalezy jak kto lubi...
pozdrawiam..
co do antracytu - nie polecam - chyba ze na wesele na 30 os.... na wiecej - bez sensu - trzeba by na 2 salach, a to nie fajne....
no ale prawda jest taka ze zalezy jak kto lubi...
pozdrawiam..
Ja mam organizowane wesele w Antracycie. Kolezanka troszkę przesadziłaz tymi 30 osobami ;) ale jezeli chcesz robic wielkie wesele to zdecyduj sie na Różę Wiatrów. My robimy weselicho na max 50 osob i wiemy ze sala bedzie akurat (byłam tam na weselu gdzie było ok 65 osob i bylo ciut przyciasno). W Antracycie Sala jest bardzo kameralna i bardzo mi sie podoba wystrój, jedzenie też robią smaczne a w cene wliczony jest tort weselny. Tylko z terminami trzeba tam zalatwiać w miare szybko, bo z tego co sie orientowalam to do konca roku juz maja weekendy pozajmowane (my tez musielismy zmienic termin, bo zalezalo nam na Antracycie)
nie wiem czy przesadzilam... bylam tam na weselu (bez tanczenia) na chyba 30-40 osob i bylo akurat, moze 50 by sie tez zmiescilo, nie wiem, tak czy siak wesele "dzialo sie" w tej ladnej, malej sali, a w drugiej - duzej - byli normalnie goscie restauracyjni, ktorym przeszkadzaly osoby chodzace np na "papieroska".... tragedia... poza tym nie widze za bardzo mozliwosci rozstawienia stolu w tej wiekszej sali... a tylko tam jest parkiet - jesli chodzi o tance...
no ale moze komus sie udalo, i moze widzialyscie takie udane wesele - ja mowie co sama zaobserowalam... to by bylo na tyle...
a jeszcze wracajac do Rozy Wiatrow - tam sa 3 rozne sale - jedna od 40 osob, druga od 60 osob, a najwieksza od 80 osob.... w zwyz...
my na najwiejszej planujemy rozsadzic 120 osob...
no ale moze komus sie udalo, i moze widzialyscie takie udane wesele - ja mowie co sama zaobserowalam... to by bylo na tyle...
a jeszcze wracajac do Rozy Wiatrow - tam sa 3 rozne sale - jedna od 40 osob, druga od 60 osob, a najwieksza od 80 osob.... w zwyz...
my na najwiejszej planujemy rozsadzic 120 osob...
Akurat na weselu na którym ja byłam stoły rozstawione były w tej głownej sali z parkietem, za filarami w kształt podkowy, tworząc jakby dwa oddzielne pomieszczenia gdyby nie duza ilosc osob ok 65 było by calkiem ok. Pozatym na tym weselu jak i w umowie, ktora ja mam zawarta z Antracytem jest wyraznie napisane, ze na sali nie wolno palic i jak ktos ma ochote zapalic to wychodzi z tej glownej sali z parkietem do ogrodu, jak również na parking strzezony przeciez tam jest bezposrednie wyjscie, wcale nie trzeba sie przeciskac przez drugą salę na koncu...
A mowiąć o kilku imprezach to sala zwykle wynajeta jest na wylacznosc czyli bez gosci restauracyjnych. My zrezygnowalismy z Róży własnie z powodu 3 sal, na ktorych w tym samym czasie moga obdywac sie 3 rozne wesela, to dopiero było by kongo jakby sie goscie pogubili ;D
A mowiąć o kilku imprezach to sala zwykle wynajeta jest na wylacznosc czyli bez gosci restauracyjnych. My zrezygnowalismy z Róży własnie z powodu 3 sal, na ktorych w tym samym czasie moga obdywac sie 3 rozne wesela, to dopiero było by kongo jakby sie goscie pogubili ;D
no wlasnie.. ja bylam na "weselu" w malej sali, a duza w tym czasie funkcjonowala jako restauracja - dla gosci hotelowych i nie tylko... wiec wychodzac z malej musilismy przechodzic przez duza, gdzie alurat ktos (obcy) jadl np obiad/kolacje albo odbywal spotkanie sluzbowe...
mniejsza z tym..
co do samych sal, to sadze, ze mala ma super klimat i jest na prawde piekna, nieprzesadzona...
duza mnie w ogole niezachwycila..
no ale .. sa gusta i gusciki... wiec to co dla mnie jest nieciekawe, nie zanczy ze komus innemu nie przypadnie do gustu.. zalezy czego sie oczekuje ;)
pozdrawiam!!
mniejsza z tym..
co do samych sal, to sadze, ze mala ma super klimat i jest na prawde piekna, nieprzesadzona...
duza mnie w ogole niezachwycila..
no ale .. sa gusta i gusciki... wiec to co dla mnie jest nieciekawe, nie zanczy ze komus innemu nie przypadnie do gustu.. zalezy czego sie oczekuje ;)
pozdrawiam!!