Widok

Róża Wiatrów w Gdyni

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam prośbę :-)
Jeśli któś ma coś do powiedzenia na temat restauracji "Róża Wiatrów" to prosze o parę słów bo mam dylemat czy rezerwować tam salę czy nie.

Z góry dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to już wiem coś więcej, dziękuję :)

szampana dla gosci zapewniaja na pewno, a z dziecmi nie pomoge bo u nas na weselu akurat ich nie bylo:)za dj-a i fotografa policzyli zdaje sie 50%
ja właśnie również nie :) ale pomyślałam, że dowiem się tego może jeszcze przed spotkaniem z Panią Rożańską, gdy będziemy ustalać menu :) więc gdyby ktoś wiedział, to będę wdzięczna za informacje :)

Aż tak to nie jestem jeszcze poinformowana:)
aha... jeszcze jedno :) dzieci liczy się za połowę ceny... chyba :) do jakiego wieku?

przy okazji ponowienia tematu... jak jest z szampanem? Róża daje go na powitanie dla Pary Młodej, a reszta w swoim zakresie, czy zapewnia szampana także dla gości?

Właśnie nikt nic na ten temat nie pisze ostatnio. My byliśmy jakoś 3 tygodnie temu w Róży i rozmawialiśmy z p. Różańską. Przemiła kobieta. Wszystko nam wyjaśniła. I wszystko to czego "zabraniał" ten pan, z których mieliśmy przyjemność na początku okazało się nieprawdą czyli, że nie można mieć własnych ryb, ciast domowych itd. Można oczywiście, ale również w naszym interesie jest aby było wszystko świeże itd. Także pani nas uspokoiła:-)
CZy ktoś miał już wesele w Róży Wiatrów w tym raku?

Jak wrażenia?
ja juz mam zarezerwowana sale kapitanska bursztynowa juz jest zajeta ale jestem ciekawa jak wyglada 60 osob w sali kapitanskiej dlatego prosze o jakies foto
Sala Bursztynowa jest chyba od 50 osób i za taką min. będziesz musiała zapłacić my mieliśmy 69 więc nie było problemu.
Pozdrawiam
czy ktos ma moze zdjecia z wesela w rózy wiatrów z sali kapitańskiej??
Stokrota - w tym wątku również dziękuję za informacje! :)

Hmm mnie chyba przy podpisywaniu umowy w maju nie pytano w ogóle czy będę chciała robić poprawiny czy nie

jak rezerwowalam sale w pazdzierniku na wesele juz musialam wiedziec czy tez chce poprawiny wiec tego nie wymyslam.
bez przesady ze trzeba sale jak najszybciej na poprawiny zamawiać. Napewno jesli macie wesele w piatek to owszem trzeba szybciej, ale ci którzy maja slub w sobote a poprawiny w niedziele nie maja sie raczej o co martwic
na poprawiny zostaja te zimne zakaski z wesela ale podane w galarecie pozniewaz mi tlumaczona na drugi dzien w normalnej postaci by to nie wygladalo.no i oczywiscie drugie danie.poprawiny trzeba tak samo szybko jak wesele ustalic poniewaz sale na nastepny dzien moze ktos inny juz zarezerwowac
Spokojnie tydzien przed slubem ustalacie menu. Tydzien im wystarczy na przygotowanie wszystkiego. Na poprwainy dokupic trzeba tylko obiad. Na stoły wykładaja tez to co zostało z wesela i spokojnie wystarcza. Milam tam wesele rok temu i polecam.
Jeśli rzeczywiście zdecyduję się na poprawiny to na pewno skontaktuję się z Różą w najbliższym czasie, przy podpisywaniu umowy nie brałam takiej opcji pod uwagę, dlatego nie zaklepywałam sali. Chodzi mi generalnie o zjedzenie obiadu, posiedzenie, nie o drugą imprezę. Jak to wygląda - czy jest to jedzenie, które zostało z wesela + dokupienie, by wystarczyło, czy wykupuje się całe menu od nowa?

caesariatus mnie o poprawiny pytali przy podpisywaniu umowy

jeśli chcesz domówić poprawiny to bym poszła szybciej niz 7 dni przed bo oni tam nieraz juz na przyjęcia albo na inne imprezy na niedziele rezerwują.
co do poprawin kosztuja za osobe 45,50 ja wykupiłam poprawiny nie bardzo tez chcialam ale to w sumie raz w zyciu mozna sobie pozwolic.tez ide 7 dni wczesniej aby uzgodnic wszystko i to jest wystarczajacy czas.na wesele mam dj roberta augustyniaka.tez rozne opinie o nim slyszalam.ale nie bede sie sugerowac tym.tez myslalam o sali bursztynowej ale u mnie bedzie 60 osob wiec nie dali by mi nawet tej sali tylko kapitanska ktora jest na ta ilosc osob.czy ktos mial z was w sali kapitanskiej slub?? bo prosilabym o pare fotek.
nam też powiedziano, że około 7 dni przed weselem wystarczy, by ustalić menu itp., więc myślę, że wystarczy :)

a jak to jest z poprawinami w Róży? nie pytałam podczas podpisywania umowy, bo nie planowałam poprawin, ale chyba nie uda mi się ich pominąć...

do góry